Blogi on edelleen jäänyt aika lailla lapsipuolen asemaan, töissä on niin kiire että on pakko vain tehdä töitä ;) ja kukapa sitä nyt iltaisin viitsii koneella istua...

Tämän vuoden koestartit Riemun kanssa ovat tuottaneet vain kokemuksia ja kokemusta. Toukokuun lopulla aloitettiin koekausi PERA-B kokeella. Tiesin jo lähtiessä, että mennään kokeilemaan kepillä jäätä, sillä takana oli aivan liian vähän ja liian helppoja treenejä raunioilla. Tottis meni jotenkuten läpi. Riemu oli vähän liian korkeassa vireessä, mutta mielestäni sen seuraaminen ei ollut ihan kauheinta mahdollista. Se kuitenkin nousi paikkamakuusta vähän mystisesti, oli kuin jousilla koko ajan ja sitten pinkaisi luokseni sen näköisenä että oli tekemässä luoksetuloa. Ei siis vääntelehtinyt ja siirtyillyt kuten aiemmin kun on tuntenut olonsa epävarmaksi. Lisäksi jättöliikkeissä meni vääriin asentoihin. Ketteryys sen sijaan meni ihan yhtä hyvin kuin treeneissä :D, se onkin tuon kompaktin tiivistekoiran ehdoton vahvuus. Jotain kauneusvirheitä oli, mutta muistaakseni yleisarvosana oli ainakin hyvä (yleisarvosanahan tulee huonoimman osasuorituksen arvosanasta, eikä ole siis mikään keskiarvo). Erityisen tyytyväinen oli napakkaan kauko-ohjaukseen ja ihan super tyytyväinen siihen että Riemu ei ottanut paineita tuomarista missään kohdassa, ei edes siruntarkastuksessa tai tervehtimisessä.

Raunio-osuus olikin sitten nopeasti ohi. Tein suunnitelman niin että lähden kiertämään aluetta vastapäivään vasemmasta "etureunasta" eli talon kulmalta. Riemu meni heti ekalla lähetyksellä kulmassa olevalle kasalle, tarkensi siellä jonkin aikaa ja sitten toi rullan. Se oli vähän epävarman näköinen, mutta eipä mulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin laittaa koira näytölle. Piilo oli kuitenkin tyhjä, Riemu teki siis valeen ja koe oli sitten siinä. Jälkikäteen spekuloitiin sillä että aivan radan vieressä oli paljon katsojia pienen kukkulan päällä, ja tuuli tuli suoraan kukkulalta radalle ja tuolle piilolle. Piilo on vaakaputki ja tuuli oli putken suuntainen. On siis mahdollista että tuuli toi katsojista suht vahvan hajun piiloon. Joka tapauksessa meidän pitäisi kiinnittää enemmän huomiota siihen että maalihenget on aina mahdollisimman syvällä piiloissa.

Heinäkuun alussa startattiin Riemun ekassa jälkikokeessa. Jännitin etukäteen eniten janaa, ja jäljennosto meinasikin mennä vähän pipariksi. Riemu singahti janalla noin liinan mitan, sai ilmeisesti ilmahajun jäljestä, mutta toppasin liinasta sillä näytti että se tekee vain tyypillisen sivupyörähdyksensä. Edettiin lisää ja melkein päässä Riemu otti sitten takajäljen. Tuomari huusi takaisin janalle, jossa koira oli hetken hämmentyneen näköinen, mutta lähti sitten oikeaan suuntaan. Iltse jälki meni suorastaan hallitusti. Pystyin laskemaan kulmat ja piirtämään kuvan jäljestä päähäni eikä ollut sellainen "yritäin vain pysyä pystyssä ja pitää kiinni liinasta" olo. 4+1 keppiä nousi, aikaa taisi jäädä 10 minuuttia. Keppien palautuksen jälkeen käytin Riemun uimassa ja sitten odoteltiin esineruutua. Esineet meni sitten aika nappiin. Lähetin tuulen alta oikeasta etukulmasta, Riemu eteni ruudun takaosaan, nosti esineen keskeltä läheltä takarajaa ja palautti hallitusti, taidettiin saada täydet pisteet :)

Tottista odotellessa olin jo vähän helpottunut ja toivoin vain että koiran pysyisi paikkamakuussa koska muissa liikkeissähän meillä ei pitäisi olla suurta ongelmaa... Aloitettiin paikkamakuulla, Riemu oli oikein sopivassa vireessä ja pysyi rauhallisesti paikallaan ihka ensimmäistä kertaa pk- tai peko-kokeessa!!! Seuraaminen haahuilua, tiivisti henkilöryhmässä, ja jättöliikkeet taisi mennä oikein. Mutta ne noudot ja hypyt :( Tasamaanouto vielä normisti (pitäisi palauttaa vauhdikkaammin vaikka tulikin kyllä laukalla) mutta esteillä Riemulla ei ollut aikomustakaan hypätä tai kiivetä. Se kiersi molemmat esteet molempiin suuntiin kiihdyttäen täysillä kapulalle ja suorastaan nuollen esteiden sivuja. Olin niin äimistynyt etten tajunnut edes antaa toista käskyä paluuhyppyyn tai -kiipeämiseen kun koira oli kapulalla. Treeneissä Riemu ei ollut tänä vuonna edes näyttänyt harkitsevan kiertämistä kertaakaan!!! Jälkikäteen tulkitsin, että sillä oli niin kiire kapulalle ettei se malttanut hypätä. Sehän lämpenee kokeessa aina noudoista vähän liikaa (kyllä, tässäKIN lajissa...) ja nytkin vain kyttäsi kapulaa ennen hyppykäskyä. Ja myönnettävä on että en ole tehnyt tänä vuonna ollenkaan kokeenomaista tottistreeniä, jossa Riemu joutuisi malttamaan kaikki kolme noutoakin ilman palkkaa. Tottiksen pisteet jäivät siis alle tulokseen vaadittavan 70. Hypyt kun menevät nollille jos koira kiertää esteen molempiin suuntiin, ja käytännössä pisteet jäävät silloin aina alle tuon 70p. Ihan pikkuisen harmitti!! Kun se tulos oli niin lähellä ja kun tuo nyt kyllä pienestä koostaan huolimatta selviytyy siitä hypystä ihan hyvin. Ei vaan kerinnyt tällä kertaa...