Talvitauko päättyi vihdoin viime viikolla, aloittelimme osin uudelle ryhmällä ja treenipäivä on nyt keskiviikko. Ensimmäisellä treenillä pääasiassa olivat ilmasut, mutta tehtiinhän siinä sitten vähän etsintääkin. Paikkana Linexin hallien ympäristö, keli pikkuisen suojalla, tuulista.

Vinhalla oli alla sen pisin tauko ikinä; Kolmeen kuukauteen se ei ole päässyt etsimään ihmisiä millään tavalla. Niinpä otin sen heti ensimmäisenä, epäilys nimittäin oli että neiti ratkeaa liitoksistaan, mutta Vinhapa olikin päinvastoin hyvinkin järkevä ja kuulolla. Kolme maalihenkeä eri puolilla 8-tietä lähinnä olevan hallin ympäristöä, en tiennyt maalihenkien sijaintia. Ensimmäinen haisi nenään jo kun odottelimme vuoroa ja tein seuraamista ja luoksetuloja, joten se löytyi heti. Seuraavakaan ei pitkään joutunut palelemaan. Kolmannelle Vinha oli melkein jo menossa, mutta tuli kutsusta takaisin kun halusin sen tarkistavan lumikasan taustan ennen etenemistä. Se tuli muutenkin heti kutsuttaessa joka kerta, hämmentävää ;) Kolmannen sijaintiakaan Vinhan ei tarvinnut kauaa paikallistaa. Kaikki ilmasut olivat korrekteja, jollekin näytölle tosin meinasi vähän varastaa.

Riemu treenasi loppupäässä, sillä teemana umpihanki. 4 maalihenkeä sijoittuivat niin että perille pääsemiseksi koira joutuu vähän puskemaan hangessa ja minä näen miten sillä rulla toimii kun se kahlaa ja loikkii. Kolme ensimmäistä löytyivät nopeasti. Ekalla ja kolmannella moitteeton ilmasu, mutta tokalla rulla oli irronnut hangessa ja Riemu pudotti sen vähän liian aikaisin. Laitoin sen kuitenkin näytölle heti, pitää treenata tätä toisesta päästä irroitetun norskin tuomista erikseen. Neljäs maalihenki oli hallin ja 8-tien välissä ja hallin seinustalle muodostui jännä tuulitunneli. Puolivälissä seinustaa tuulen suunta muuttui täysin. Hangesta haju tuli hallin ja pienen siivekkeen kulmaan ja Riemu joutui tekemään jonkin aikaa töitä ennenkuin se sai maalinaisen paikallistettua. Tässä samassa paikassa Vinhalla ei ollut ongelmia, mutta Riemun jälkeen olleilla koirilla paikallistaminen myös kesti. Hajun liikkuminen ehkä muuttui tai sitten Vinhan kohdalla vaan kokemus auttoi. Nämä on tosi jänniä, ja on kiva nähdä miten koirat malttaa ja jaksaa työstää hajua vähän pidempäänkin. Tässä oli hetken miettinyt rullan ottamista, muuten ilmasu oli korrekti.