Keskiviikkona olin töissä Pahojen BH-kokeessa ja kokeen jälkeen ehdin treenamaan kentälle. Pitkä paikkamakuu (6min) kun Jaana ja Dee treenasivat meni hyvin. Seuraamista tein pääasiassa lyhyillä pätkillä ja käännöksiin palkaten. Jättöliikkeistä seisominen on nyt epävarma, muut hyvät. Lopuksi otin hyppyä noudon kera. Aloitin 70 sentistä ja nostin 10 cm kerrallaan metriin. Ekalla metrin hypyllä kapulan kanssa Riemulla oli ajoitus pielessä ja hypyn korkein kohta osui ennen estettä mennen tullen. Se siis kolautti aika hyvin. Otin kuitenkin heti uudelleen ja meni paremmin. Riemulla on tosi hyvä draivi hyppyyn, se on innoissaan siitä ja pomppua tuntuu riittävän. Ajoitukseen vaan tarvitaan vielä varmuutta. Olenpa tosi tyytyväinen tähän :-) Lisäksi loivempaa A-estettä, siinä ei ongelmia. Lopuksi piti ottaa eteenmeno niin että Jaana vei Riemun huomaamatta purkin, mutta Riemutin ei yhtään tajunnut mitä tarkoittaa eteen kun se sanotaan kesken seuraamisen ja lähetyskäsikin on "väärä" eli oikea. Hups. Luulin että se osaa tämän... Lopulta eteni mutta ei mennyt maahan vaan bongasi purkin ja lähti tuomaan sitä. Lopetin siihen, katsotaan tuota eteenmenoa ja maahanmenoa siihen perään vielä kotona.

Mutta hei, metrin este on nyt hypätty kapulan kanssa eikä kuoltu ;-) Hyvä siitä vielä tulee.

Torstaina päästiin Riemun kanssa melkein kuukauden tauon jälkeen hakutreeneihin. Treenattiin nk. koealueella, eli maasto oli varsin avointa ja tasaista. Lämmintä mutta ei pahasti helle, Riemu treenasi toka viimeisenä ja tuuli oli jo aika lailla tyyntynyt.

Tein jälleen risteilytystreeniä. Kaksi maalinaista (Leila ja Hanna) kulkivat molemmilla sivurajoilla niin että kun koira etsi ja ilmaisi toisen, toinen siirtyi mun kanssa samaan kohtaan ja oli siten just oikealla kohdalla suoran piston päässä, kun Riemu tuli näytön jälkeen toiselta puolelta. Itse pysyin keskilinjalla, maalinaiset palkkasi näytölle tulleen Riemun purkista ja sitten kuljetti n. 30 m sivurajalla eteenpäin, josta kutsuin luo ja lähetin yliheittona suoraan toiselle maalinaiselle. Tai yritin, mutta ekoilla pistoilla kuljetus ei onnistunut joten koira tuli vinosti ja jouduin pysäyttämään sen ennen uutta lähetystä.

Ekallaepistolle etukulmaan heinikkoa ja sitten pienen vallin yli Riemu sai pienen näköavun, tosin en ole varma huomasiko se sitä. Teki hyvän piston. Tokalle pistolle upposi myös hyvin, mutta kun lähetin kolmannelle pistolle vasemmalle sen puolen maalihenki oli jäänyt vähän kyydistä ja Riemu meni tuulen yläpuolelta ohi. Se teki kuitenkin tosi hienon eteenpäin suuntautuneen ja riittävän syvän piston joten etenin ja lähetin jälleen oikealle. Nyt kuljetus onnistui ja sain tehtyä yliheiton, mutta Riemu kaartoi kumpareen edestä liian aikaisin takaisin keskilinjalle. Menin syvemmälle metsään lähettämään uudelleen ja loput pistot 5-8 menivät yliheitoilla ja Riemu eteni hienosti aina 50 metriin saakka :-D Vau :-D Riemu teki siis molemmille puolille 4 pistoa + yhden tyhjän, joka pistolla juoksi 4x50m + tyhjällä 2x50m eli yhteensä 1800 m täysillä. Pikkuisen näytöllelähdön räjähtävyys hiipui loppua kohden, ehkä siksi että en tullu totutusti perässä, mutta vauhti pysyi tasaisena koko ajan. Siistiä! Josko saisin sen nyt ymmärtämään että pitää juosta tallatun alueen rajalle saakka niin ruvettais olemaan maaston puolesta koevalmiita :-)

Treenien perään uitin Vinhaa 8-tien montuilla. Sen selkä roikkuu kovasti uidessa, ja se vaikutti väsyneeltä. Aloitin Previcoxin vähän omin päin, kun ei näistä eläinlääkäreistä nyt ole kuulunut mitään. Josko se väsyttää.

Perjantaina käytiin ensin nuorison kanssa juoksemassa Houraatissa. Voimalla on uudet sikahienot Zero DC Short -valjaat joita aion käyttää myös Riemulla näyttövaljaina. Tekisi itseasiassa mieli ostaa Riemulle samanlaiset. Ne nimittäin istuu hyvin eikä ime vettä ollenkaan! Riemun omista valjaista saa aina puristaa litran vettä jos lenkin varressa on uimapaikka. Sitten uitin Vinhan. Kuntoradan puolella keskimmäisestä montusta on joku ihana ihminen raivannut pois pusikkoa ja pääsin tekemään siinä niin että heittelin montun sivusta 4 damia valmiiksi veteen, jolloin lähtöpaikasta uimamatka oli noin puolet pidempi kuin jos olisin siitä heittänyt. Vinha ui suht tasaisella vauhdilla koko ajan, tuo selän roikkuminen huolestuttaa.

Lopuksi tein Riemulle esineruudun. Se katsoi kun vein tallatulle alueelle 3 esinettä ja sitten lähettelin sen hakemaan ne. Se siitä ;-) Jossain kohtaa sentään nämä kaksi lajia, nome ja pk, täydentävät toisiaan. Kun on tottunut hakemaan dameja puolet suuremmalta alueelta ei tuollainen 50x50 m alue ole oikein mitään. Joka pistolla Riemu etsi päämäärätietoisesti seuraavan esineen, liikkui nopeasti mutta järkevästi ja palautti salamana. No, toki se näki kun vein esineet, mutta tämä oli ehkä sen elämän kymmenes esineruutu ikinä ja ensimmäinen tänä vuonna.