Viime torstaina oli Riemuttimen ihka ensimmäiset hälytreenit. Meillä oli SPR:n kanssa yhteistreenit, useampia vieraita maalihenkiä ja vähän ensiapua joka tehtävällä. Koirina 5 nuorta koiraa. Me saatiin Riemun kanssa n. 160 x 350 eli reilu 5 ha alue, ja etsittävinä marjastamaan lähtenyt pariskunta. Mulla oli jo kotona ja erityisesti alueen saatuani sellainen olo, että tämä on huono ajatus, liikaan mahdollisuuksia siihen, että asiat menee pieleen. Olisi pitänyt luottaa intuitioon ja ottaa vaikka Vinha autosta, mutta lähdettiin kuitenkin Riemun kanssa käymään aluetta. Suunnitelma oli kiertää alue myötäpäivään, tuuli kävi etelästä pohjoiseen ja etenimme ensin suoraan pohjoiseen niin että pääsisimme mahdollisimman pian tuulen alapuolelle. Riemu liikkui reippaasti ja sopivan kaukana alkumatkan, päästyämme ensimmäiseen kulmaan se meni alueen ulkopuolelle ja huusin sen tietysti takaisin alueelle. Loppumatkasta Riemun into vähän laantui ja se liikkui suht lähellä. Lähettelin sitä välillä ja pari kertaa se kävi kauempana tarkistamassa jotain hajua. Toisesta kulmasta suunnistimme liikaa kaakkoon ja ajauduimme lopulta noin 200 metriä alueen ulkopuolelle. Tyhjän etsimistä tuli siis aivan liikaa siihen nähden että alueen etsintä on tähän mennessä ollut vielä melkeimpä ilmasutreeniä. Tämän jälkeen saimme vihjeen tarkistaa uudelleen alueen keskellä olleen polun reunat. Jouduimme kulkemaan jälleen myötätuuleen ja lopulta melkein törmäsimme maalihenkiin niin, että Riemu ei tainnut saada hajua ennenkuin se näki heidät. Riemu pelästyi ja mörköhaukkui maalihenget enkä voinut mitenkään odottaa siltä ilmasua tai oikein paikata tilannetta heti, sillä oli siirryttävä ensiapuun. Myöhemmin toinen maalihengistä meni vähän metsän puolelle, lähetin Riemun, se kävi maalihengellä, tuli pois, kävi uudelleen ja meinasi haukkua, tuli pois kun kutsuin ja vasta kolmannella kerralla toi rullan.

Jälkikäteen selvisi että maalihenget olivat olleena alueen pohjoisrajana olleen sähkölinjan väärällä puolella, Riemu oli käynyt n. 20 metrin päässä ja minä olin kutsunut sen pois. Se oli ollut tuulen yläpuolella joten on vaikea sanoa olisiko se löytänyt maalihenget vai ei. Tämän jälkeen maalit olivat liikkuneet peräämme, mutta menimme jälleen myötätuulen puolelta ohi.  Jos Riemu olisi liikkunut laajemmalla se olisi toki löytänyt, mutta tuossa vaiheessa se oli jo varmaan aika hämmentynyt siitä että olin mahdollisesti kutsunut sen pois hajulta ja se oli etsinyt tyhjää ainakin yli puoli tuntia. Mahdollista on että se oli rekisteröinyt vieraat maalihenget ihmisiksi joiden luo ei mennä kun kutsun, niinhän tehdään lenkillä. Ja lopulta se törmäsi myötätuulesta maaleihin joissa oli monta outoa asiaa: Liikkuvat maalihenget, kaksi maalihenkeä kerralla, sadeviittaa ja pukua, heiluva taskulamppu jne.

Täytyy vaan toivoa että saan sen palauteltua tuosta, tähän mennessähän sille ei ole ollut koskaan ongelma mennä täysin vieraidenkaan ihmisten luo ottamaan rullaa silloin kun se on töissä, vapaalla vieraat on sitten eri juttu. Jäin miettimään oliko tällä nyt jotain tekemistä sen kanssa että Riemun pidättyvyyttä (arkuutta?) on hämmästelty isosti useaan otteeseen, mutta ei kai nyt sentään. Opin ainakin sen että jatkossa osaan ehkä sinnikkäämmin luottaa omiin tuntemuksiini ja toimin niiden mukaan.