Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä satoi ohut kerros puuterilunta joten aamupäivästä päätin kokeilla lumijälkeä tytöille. Vinhalle ensin noin 50 metriä pitkä jälki suulin edestä ja tietä pitkin, jäljessä kolme kulmaa. Alkupätkä meni vähän kaahaukseksi eikä Vinha meinannut reagoida naksuun. Pidin liinasta ja aika kohtuullisella voimalla sain kuitenkin koiran pysymään kävelyvauhdissa. Ensimmäisen kulman Vinha meni kuin juna ja sen jälkeen vauhti hiljeni, myös toisen ja kolmannen kulman teki taas tosi tarkasti. Toisen ja kolmannen kulman jälkeinen pätkä oli parasta, samaa tasoa kuin asfaltilla on menty. Kolmannen jälkeen tultiin tielle. Ensin jatkettiin tosi hyvin, mutta sitten Vinhan keskittyminen herpaantui täysin. Se jäljesti metrin, kuikuili ojanpenkalle, jäljesti taas metrin ja yritti ojalle ja pellolle. Olin lopettanut jäljen hyppäämällä ojan yli oikealle pellolle, olin kävellyt pätkän siellä, tullut sitten ojan, tien ja ojan yli vasemmalle pellolle ja sitä reunaa pihalle. Jälki oli aivan tuore, joten ilmeisesti nuo sivuilla leijuneet hajut veti Vinhaa. Jäljen "lopussa" se tekikin jälleen hienon kulman, pomppasi ojan yli - tässä kohtaa päästin tyhmä liinasta - ja jäljesti koko paluujälkeni laukkavauhtia nenä alhaalla pihalle... Sillä lailla... Just tätähän halusin treenata...  Voisinko pitää siitä liinasta kiinni jos mulla kerran sellainen on... Jep, pitää siis päästä parkkipaikalle tms. riittävän isolle alueelle. Peltoakin voisi nyt jo kokeilla. Pitää myös miettiä naksauttamisen vaihtamista esineisiin. Riittävän pieniin sellaisiin ettei ne erotu koiralle kuin parin metrin päähän.

Sitten tein Vinhalle kokeeksi Whiten HITT-systeemin mukaisen jäljen, se malttoi syödä ehkä puolet nameista. Ongelma oli ehkä se että mulla oli nameina juustoa, jotta namit ei erottuisi paljon alustasta, mutta juustohan jäätyy 14 asteen pakkasessa sekunnissa eikä paljon haisekkaan. Toisella samanlaisella jäi myös puolet syömättä.

Riemulle sen elämän oikeasti ehkä kolmas namijälki, tein pikkupentuna muutaman ruualla nurmelle, mutta Rii pyrki kaahaamaan joten sitä piti himmata eikä mun selkä kestänyt moista kykkimistä Nyt tiedän että ongelma oli liian kaukana toisistaan olevat namit. No, Riemulle siis HITT:n mukainen namijälki, juustolla lumelle ja ne juustot siis jäätyi eikä ilmeisesti paljon haisseet Riemu ei meinannut ensin tajuta että siellä maassa on ruokaa, tuijotteli vain mun käsiä, kun se sitten tajusi, se imuroi olosuhteisiin nähden ruuat melko tarkasti kitusiinsa. Alkuun jäi useampi nami putkeen, välille sitten satunnaisia nameja. Jälki oli ehkä 5 metriä pitkä. Toisen jäljen namitin uudelleen samaan kohtaan. Nyt Riemu jo tiesi mitä pitää tehdä, muuten tulos oli melkein sama. Lopussa olin itse myöhässä enkä kerinnyt nappaamaan sitä nameilla pois kun se oli syönyt loppukasan. Riemu jatkoi "paluujälkeäni", huomasi ettei siellä ole nameja ja palasi takaisin yrittäen jäljelle jääneille nameille jolloin sain sen pois. Huono loppu, mutta hyvä alku.

Mitähän vaaleaa ei jäätyvää namia keksisi tuon juuston tilalle??? Natural Menut on niin hyviä asfaltilla, mutta lumella ne loistaa kilometrin päähän.