Mun treeniblogi näyttää menevän nyt lähinnä Huiman terveysblogiksi. Tuonne "alemmaksi" sain sentään muutaman treenijutunkin kirjoitettua vähän jälkijunassa viime viikolla.

Nyt näyttäisi hiukan lupaavan valoa tunnelin päähän Huiman kanssa. Lazslo vei viime to eli 17.12. Huiman rtg-kuvat katsottavaksi Skutnabille Vihtiin ja Skuti oli ehdottanut Huimalle lonkkanivelen nivelkapselin kiristysleikkausta. Sen tarkoitus on estää niveltä lönksymästä kuopassaan niin että kipu jäisi pois ja koira alkaisi käyttää takajalkojaan kunnolla. Ja saisi niitä lihaksia jotka sitten pitävät lonkan paikallaan. Kiristys ei ole "ikuinen" vaan se löystyy ajan myötä, mutta sinä aikana pitäisi tosiaan sitten saada ne lihakset. Pari päivää asiaa pohdittuani soitin Skutnabin vastaanotolle ja kyselin vielä lisää. Leikkauksia on tehty useita, joten varmasti onnistumisia on ollut, ja Skutin mukaan Huiman ennuste on hyvä. Suurin haaste on ilmeisesti se että kun niveleen mennään kaikkien lihasten läpi täytyy alkuvaiheen kuntoutuksessa olla tarkkana ettei koira pääse loukkaamaan itseään. Jalat leikataan yksi kerrallaan, ja hintaa tulee 450-500 euroa per lonkka. Laitan hinnankin tänne koska vuoden päästä en kuitenkaan enää muista sitä jos joku kysyy. Varasin Huimalle leikkausajan maanantaiksi 4.1.2010 ja nyt sitten vaan odotellaan pari viikkoa.

Syömisen osalta näyttää hyvältä "tekniikalta" se että Huima saa ruuan kolmessa annoksessa. Se ei ole oksentanut sitten viime kirjoituksen ennekuin viime yönä. Ja eilen se sai ilta-annoksensa (6 siipeä) yhdessä erässä. Tosin eilen se sai myös kipulääkkeen vasta iltapäivällä kun en muistanut aamulla varmistaa asiaa isännän kanssa. Tätä vuotta taaksepäin katsellessa uskon vahvasti että Huiman huono syöminen ja syömättömyys liittyvät kipuihin. Syömättämyys alkoi nimittäin viimeksi silloin kun pienensin kipulääkeen 1,5 tabletista yhteen päivässä. Nyt H saa taas 1,5 50 mg Rimadyliä päivässä ja sapuskat ovat jälleen maistuneet hyvin.