PEHA-kokeen jälkeen ei keritty juuri hengähtää, sillä heti 10.9. tiistaina oli seuraava koitos. Sunnuntaina peha-kokeen jälkeen tallattiin isännän kanssa järvireissulla yksi kaistale jonka perälle isäntä meni piiloon ja Riemutin sai löytää isännän yhdellä pistolla. Maanantaina treenasin vähän tottista ennen kokousta. Riemu oli kivassa vireessä mutta en ehtinyt ottamaan esteitä, olisi pitänyt.

Tiistaina sitten kolmeksi Kannukseen KanKon hakukokeeseen jossa meitä oli kokonaista kaksi osallistujaa! Varsinainen pikakoe siis, kuudelta oltiin jo valmiita, ja mikä parasta, molemmille koirille tulokset :)

Aloitettiin henkilöhaulla. Alue oli pääosin hyvin harvapuustoista niin että koiran näki melkein koko ajan, ja periaatteessa tuuli oli suorastaan ihanteellinen: Takarajalta keskilinjan suuntaisesti eturajalle. Valitettavasti vaan meidän kannalta juuri tuo tuulen suunta teki hommasta haasteellista, ja tällä kertaa on pakko todeta että tulosta ei saatu luottamalla koiraan vaan omien hermojen hallinnalla. Meinasin lähettää Riemun ensin oikealle, mutta se haisteli keskilinjan suuntaan joten juuri ennen lähetystä käänsinkin sen vasemmalle ja lähetin sinne. Ihan ok pisto, Riemu eteni ehkä 30 metriä ja löysi heti ekan maalihengen. Ilmasusta täydet pisteet. Sitten vasempaan etukulmaan liian lyhyt pisto, Riemu kaarsi eteenpäin, hävisi hetkeksi näkyvistä ja tuli takaisin rullan kanssa. Olin vähän epävarma, tuntui ettei se olisi vielä voinut löytää mutta hyväksyin ilmasun ja lähdettiin näytölle. Ja sehän oli sitten vale, tai ehkä pikemminkin haju. Palattiin keskilinjalle, lähetin vasemmalle ja Riemu teki huonon piston ja juoksi jälleen rulla suussa. Uusi lähetys oikealle, nyt annoin koiran edetä enkä huutanut pois sillä arvasin että sillä oli ollut edellisellä pistolla tänne puolelle haju. Riemu eteni varmaankin 40-50 metriä, toi rullan ja nyt oli ihan oikeasti löytänyt. Jälleen ilmasusta täydet. Ja sitten taas vasemmalta tyhjältä pistolta rullan kanssa keskilinjalle. Tässä kohtaa olin hilkulla keskeyttää, mutta purin hammasta, en hyväksynyt, lähetin uudelleen samalle puolelle koska arvasin että Riemu oli jälleen ottanut rullan hajusta, ja nyt annoin sen edetä maalihengelle asti. Pikkuisen jännityksellä lähdettiin viimeiselle näytölle ja olihan siellä onneksi se maalimieskin... Viimeisestä ilmasusta yksi piste pois sille näytölle mentiin vähän kaartaen. Ja sitten 9 miinusta valeilmasusta ja olihan tuo työskentelykin aika huonoa (kun en huutanut koiraa pois pistoilta...) Kuitenkin 156 pistettä eli vielä mahdollisuudet tulokseen.

Seuraavana esineruutu, jota ennen ei ehditty pitää kovin pitkää taukoa, sillä koetoimitsijat oli ripeitä ja meitä ennen oli tosiaan vain se yksi voittajaluokan koira. Esineruutu jännitti kovasti, ei ollut varaa menettää pisteitä ja pelkäsin miten aika riittää jos Riemu ensin juoksentelee ruudussa. Ekalla lähetyksellä Riemu juoksi aivan ruudun etuosassa olleen esineen vierestä, jarrutti, haisteli esinettä ja jatkoi matkaa. Se kiersi koko ruudun, mutta taisi tulla ensin tyhjänä pois. Uudella lähetyksellä esine vasemmasta taka nurkasta ja sitten kolmannella lähetyksellä se lähellä ollut narunpätkä. Mallikkaat luovutukset ja esineistä täydet 30 pistettä.

Ennen tottista oli vähän pidempi tauko kentällä, ehdin juuri sopivasti viritellä koiraa. Aloitimme paikkamakuulla. Koiran selän takaa kulki tie ja sillä oli jonkin verran liikennettä, mm. traktori, ehkä osin siksi Riemu oli melko levoton. Se meni vinosti maahan, ja oli noussut istumaan ja liikkunut siinä eteenpäin jossain vaiheessa. Se oli mennyt kuitenkin takaisin maahan eikä liike mennyt ihan puutteelliseksi. Seuraaminen tuntui paremmalta kuin alokasluokan kokeessa, siitä kuitenkin vain tyydyttävä. Jättöliikeet kaikki oikein ja suht napakasti! YES!! Näitä on hinkattu, ja siitä on ollut selvästi hyötyä :) Tasamaanouto ok, mutta sitten hyppynoudossa hipaisi menohypyssä, ja paluuhypyssä Riemu ilmeisesti sekunnin arpoi tuleeko esteen vai A-esteen, jonka seurauksena se tuli hyppyyn tosi vinosti ja kolautti voimakkaasti. A-esteellä alkoi näkyä lämpeneminen noudoista. Riemu ei meinannut ensin istua sivulle ja sitten se nousi seisomaan kun heitin, näki kapulan esteen ohi ja juoksi suoraan kapulalle. Ja kiersi vielä takaisinkin!! Outoa, sillä A:lla ei ole ollut vaikeuksia, vaikka toisaalta Riemulla on siitä kyllä vielä aika vähän toistoja. Se on treenannut vain kahdella eri kisajyrkällä estellä. Eteenlähtyksessä Riemu edisti hiukan seuraamisessa ja lähti vähän jähmeästi, mutta meni ensimmäisellä käskyllä maahan!!! Yes! Tätäkin on treenattu kotipihassa koivunkannon kierrätystreenissä, ja se on tehonnut ilahduttavan nopeasti. Aika lailla koulutustason mukainen tottis siis, esteitä olisi pitänyt ehtiä vähän fiilistelemään ennen koetta. Tottiksesta vain 72 pistettä, kokonaisuutena 258 pistettä 2-tulos ja HK2!!

Treenattavaa siis on vielä rutkasti, ensi vuonna sitten joskus voittajaan. Sitä ennen pitää saada lisää "voimaa" ja suoruutta pistoihin ja varmuutta tuonne tottikseen. Syksyn tottisteemat onkin tästä eteenpäin häiriöt paikkamakuussa ja seuraaminen! Niin ja ne esteet...