Tänään iltalumikenkäilyn jälkeen vähän tokoilua kotosalla. Riemun kanssa eteenmenoa alustalle ja noutoa. Eteenmeno ei näyttänyt kovin hyvältä, Rii menee kyllä, mutta sillä ei ole kiire. Yritin taas pari kertaa heittää namin, ei hyvä, menee etsiskelyksi. Lisäksi muutaman toiston jälkeen Riemu meni ensin kaarrellen ja sen jälkeen jo lähti ihan muualle kuin alustalle. Muutin sitten kuviota niin että otin vain kaksi toistoa namilla ja kolmannella heitin perään pallon. Tein kolmen tälläistä lyhyttä sessiota. Sitten tehtiin vähän tennarin nostamista, sujui hienosti vaikka en ole ennen tehnyt ulkona. Eilisessä noutotreenissä sisällä pääsin jo seisomaan, nyt ulkona olin jälleen polviseisonnassa.

Lopuksi vein pari kertaa pallon yhdessä Riemun kanssa noin 5 m etäisyydelle, kuljetin Riemun namilla takaisin ja sitten "lähetin" pallolle. Meni aika lujaa, mutta tuli myös lujaa pallon kanssa takaisin ja toi sen mulle  Lopuksi vielä vähän leikittiin pallon kanssa, palautuksesta sai aina namin ja uuden heiton. Riemu piti hyvin pallon suussa perille asti vaikka tiesi että namia on tulossa.

Vinhan kanssa tein tunnaria. Vinhulahan rupesi ennen joulua Kannuksessa maistelemaan vääriä kapuloita, se siis koski niitä hampailla, mutta ei nostanut ja toi oikean. Virhe kuitenkin, että koskee vääriin, ja tuosta tullee helposti myöhemmin väärien nostelua, kuten sitten tulikin kun V vähän turhautu. Palasin siis takaisin lähtöpisteeseen ja laitoin neljä "hajutonta" kapulaa pihalla ihan lähelle, sekaan yksi mun hajuinen, tarkoituksena naksauttaa oikean haistamisesta. Vinhalla oli vähän liikaa kierroksia ja se teki juuri sen virheen kuin Kannuksessakin. Sain ajoittain palkattua oikean nostamisesta, mutta Vinha selvästi arvaili mikä on oikea ja nosteli vääriä. Lisäksi se tarjosi maahanmenoa (esineen/kepin ilmaisu jäljellä). Menin ensin puuttumaan asiaan ja kielsin väärien nostamisesta ja koskemisesta Ja sain palautteeksi ylimääräistä maan haistelua Sitten ymmärsin käyttää aivojani ja kun V nosti väärää jäin vain odottamaan. Sain lisää onnistuneita toistoja, mutta myös väärien maistelua. Kun Vinha jälleen nosti väärää otin oikean pois ja odotin että se pudottaa väärän ja lakkaa tökkimästä muita vääriä. Kun se tarjosi peruuttamista pois kapuloilta palautin oikean kapulan peliin ja palkkasin sen nostamisesta käteeni. Näitä tein kolme, jonka jälkeen alkoi näyttää siltä että V tietää taas mistä on kyse. Lisäksi tuli sellaisia toistoja että en ollut ehtinyt vielä laittaa oikeaa kapulaa väärien sekaan kun Vinha jo meni haistelemaan, näissä palkkasin kun se oli haistanut kaikkia eikä ottanut mitään. Lopetin kun alkoi näyttää siltä että V käyttää nenäänsä ja tietää mitä tehdään, katsotaan miten huomenna sitten menee. Tämä liike on aina ollut juuri tuon oikean ottamisen osalta NIIIN varma, mutta nyt kun olen treenannut pelkkää tunnarikapulan tuomista, jossa on siis ollut ne ongelmat, on tuo oman kapulan etsiminen brakannut täysin. En olisi uskonut että näin käy. Ehkä vika on siinä etten ole sittenkään opettanut riittävän varmaksi tuota oman etsimistä tai sitten tasapaino on vaan jälleen puuttunut. Mutta kaikesta huolimatta meillä oli Vinhulan kanssa illalla hauskaa, nautinnolista suorastaan tehdä näitä tarkkuusjuttuja ja hajutunnistusta Luulen että Vinhakin on paljon tyytyväisemmän näköinen kuin pitkään aikaan.

Voiman kanssa tehtiin vielä vähän sivulletulon ja maahanmenon ja sitten sivulletulon ja istumisen erottelua. Poika oli hyvin mukana ja keskittyi vaikka treenattiin terassilla. Pitänee kohtapuoliin koittaa aidan ulkopuolella jonkun liinan kanssa.