Tiistaina 14.12. käytiin pitkästä aikaa peko-porukan kanssa treenaamassa. Pakkasessa tarkeni juuri ja juuri tehdä rakennusetsintätreenit rauniksen talolla. Vinhalla oli kolme maalihenkeä, yksi jokaisessa huoneessa niin etten tiennyt sijaintia. Ensin varastotila hallin ja kerhohuoneen välissä. Maalihenki oli huoneen oikeassa takakulmassa pöydän päällä peitettynä haalareilla ja patjoilla. Vinha olisi ampaissut suoraan halliin, joten kovin selvä ei haju tässä huoneessa ensin ollut, eikä ole ihmekään. Ovi on tässä tilassa, joten huoneen ilma sekoittuu jatkuvasti ja olimme juuri tulleet sisään. Heti kun Vinha ymmärsi mistä haluan sen hakevan se paikallisti maalihengen ja sitten mietti hetken reittiä sen luokse. Otti rullan pöydän reunalta. Sitten kerhohuoneeseen. Maalihenki oli korkean kaapin päällä huoneen oikeassa reunassa. Oikealla on myös ikkunat ulos ja niistä tuli melko voimakas ilmavirta huoneeseen. Haju oli voimakkaasti huoneen vasemmassa etukulmassa pahvilaatikkopinossa. Vinha pyöri huoneessa, pääosin vasemmalla eikä hoksannut hajun lähdettä vaan lopulta ilmaisi pahvilaatikkokasan. Kun en hyväksynyt ilmaisua se jatkoi selvittelyä ja lopulta huomasi Riitan kaapin päältä  Koirat osaa kyllä olla liikuttavan iloisia sitten kun se pitkään selvitellyn hajun alkulähde lopulta löytyy Ikäänkuin löytö olisi vähän parempi, kun duunia on joutunut tekemään enemmän   Lopuksi halliin. Siellä maalihenki oli rakennelman kulmaan kasaamassamme trukkilava piilossa, peitettynä naamioverkolla. Vinha jäi heti selvittämään hajua piilon ympärille eikä kaahannut ensin hallin perälle kuten se olisin ehkä odottanut. Aika nopsasti löytyi reitti maalihengelle ja Vinha ilmaisi taas hyvin.

Riemulla oli ihan selvillä homman laadusta kun tultiin taloon eikä se meinannut ihan pysyä nahoissaan... Ensimmäinen maalihenki tuolin takana kerhohuoneen vasemmassa takanurkassa. Jonkin hetken hajua selviteltyään Riemu paikallisti maalihengen ja sai palkkansa. Toinen hallissa, samassa piilossa kuin Vinhalla mutta ilman pressua. Tämä oli vaikea. Riemu kiersi ja kiersi piiloa, meni välillä aivan maalihengen jalkojen vierestä, mutta ei paikallistanut. Autoin vähän menemällä lähemmäksi maalihenkeä sinne puolelle piiloa mistä maalihengen luo pääsi, ja lopulta Riemukin paikallisti sen.  Sinnikkäästi se malttoi tehdä töitä, vaikka tämä oli tosi vaikea. Sillä on nyt selvästi ymmärrys etsimisestä, ja se vaikuttaa melko lailla itsenäiseltä työskentelijältä, joten luulempa että nämä suorapalkalla etsimiset riittää nyt. Jatkossa treenataan ilmasua ja hallintaa.

Riemu osaa jo näytön sisätiloissa ja alustan kanssa Sitä on treenattu Marjutilla kyläilyn jälkeen kotona ja Kannuksen hallissa. Etäisyyttä on vasta noin 5 metriä, mutta neiti menee hyvin määrätietoisesti ihmisen vieressä olevalle alustalle ja istuu. Jatkossa pitää treenata vielä kyykyssä oleva ja makaava maalihenki sisällä, sitten ulos ja lisää matkaa. Kun ulkona sujuu vaihdan tassu+istu käskyt visa-käskyyn. Ja sitten toistot niin että jokaisella vaihtuu maalihenki.