Tiistain koetta ajatellen jäi viikonloppuna treenit tekemättä, enkä ollut siis tehnyt tänä keväänä kuin yhden jäljen kepeillä. Maanantaina oli tarkoitus ottaa vain esineruutu ja tottista, lähinnä hypyt Pahojen kentällä, mutta päädyin kuitenkin tekemään myös lyhykäisen jäljen. Koko lauman kanssa ajoin siis Houraatiin ja tallasin reilu 500 m pitkän jäljen jossa 6 keppiä ja ikää 1,5 h. Keli oli kostea, päivällä satoi ensimmäisen kerran pitkään aikaan ja halusin senkin takia katsoa miten jäljestys märässä metsässä menee. Jälkeä vanhentaessa käytiin lenkillä ja tallattiin ruutu.

Vinhalle ensin 3 esinettä, kaksi ruutuun ja yksi kapeaan kaistaleeseen ruudun vastakkaiselle puolelle. Eka esine nousi nopeasti, palautus hieman miettivä ja tehostin sitä kehaisemalla kun Vinha lähti tulemaan. Palkaksi lähetys kaistaleeseen josta esine palautuin nopeasti ja varmasti. Vielä kolmas lähetys ruutuun josta esine jälleen nopeasti ja ripeällä palautuksella talteen. Olipa se hyvä Sitten hiekkatiellä muutama maahanmeno, istuminen ja seisominen. Nyt maahanmenot ok, mutta seisominen epävarmaa. Sitten Riemun vuoro. Oli tarkoitus tehdä ruutu dameilla, mutta ne jäi kotiin, joten teinkin Riemuttimelle sen ihan ensimmäisen esineruudun. Ensin muisteltiin esineen nostamista hiekkatiellä. Riemulla oli ajatus vähän muualla ja jouduin pariin kertaan ottamaan hanskan pois ennenkuin se keskittyi. Sitten jätin pennun istumaan tielle ja vein hanskan suht lähelle ruutuun. Lähetin "ota"-käskyllä ja käsimerkillä ja Riemu singahti ruutuun, etsi hanskan ja palautti mallikkaasti. Uudella yrityksellä se nousi kun vein hanskaa jolloin laitoin kädessäni olevan hanskan taskuun, kävelin takaisin tielle, odotin että pentu istui ja vein hanskan. Nyt pysyi kuin tatti: Hanska häviää taskuun eikä maastoon etsittäväksi jos peppu nousee". Ja jälleen aivan loistava etsintä ja palautus. Vielä kolmas kerta tien toisella puolella olevaan kaistaleeseen, ja taas upea palautus. Riemu suorastaan singahtaa ympäri saatuaan esineen suuhunsa ja palauttaa todella miettimättä ja vauhdilla. Paljon paremmat palautukset kuin dameilla.

Sitten jäljelle. Jana ehkä 20 metriä, jälki nousi varmasti, mutta ajo oli melko haahuilevaa. Ekat kaksi keppiä ylös, kolmannella Vinha jäljesti 2-3 metriä jäljen vieressä ja olisi mennyt ohi kepistä. Neljäs ok, viidennellä jouduin taas muistuttamaan. Olin siis merkannut keppien paikat enkä antanut koiran jatkaa jäljestämistä ennenkuin se oli ilmaissut kepit.  Neljännellä ja viidennellä kepillä Vinha sai makkaran sijasta kylkisiivuja ja kuudennen kepin ilmaisu olikin tosi hieno, Vinha meni salamana maahan bongattuaan kepin. Hieman haahuilevaa, mutta kuitenkin suht jäljellä pysyvää jäljestystä siis. Tarkempi saisi kuitenkin olla.

Kotimatkalla pysähdyttiin Pahojen kentälle, Vinhan kanssa seuraamista ja jättöliikeet sekä hyppy. Ihan ok. Riemun kanssa kontaktia, kosketuskeppiä ja maahanmenoja.

Oli kaikkiaan aivan liian isot treenit ennen koetta ja kotiin päästyä Vinha oli aika väsynyt, ehkä väsyneempi kuin normaalisti vastaavan treenirupeaman jälkeen