...on vaiheessa. Yllättävää kyllä  mutta eipä se(kään) etene jos ei suunnitelmallisesti treenaa Ei edes noutajalla  Rii-Rii kantaa kyllä kyllä tavaroita ja  tuokin jos niitä sille heittää, pallon ja jopa daminkin, ainakin jos kutsun sitä kun sillä on jotain suussa. Mutta autas kun otan namit ja naksun ja alan "kouluttaa", ihan sama ilmiö kuin Ilolla, neiti vaan nuuhkii nameja ja tarjoilee istumista, kontaktia jne. Pari kuukautta olen nyt tässä räpiköinyt, mutta viime viikolla päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja viikonloppuna tartuin toimeen ihan tosissani, tavoitteena minimissään 3x10 toistoa per ilta. Noutoesineenä meillä on Ilo-vainaan vanha tennispatukka aka tennari (liekö hyvää vai huonoa karmaa) ja siinä pysytään, sillä kun yritin vaihtaa sitä maanantaina pehmeämpään kapineeseen huomasin että Riemun mielestä esineillä todellakin on eroa.

Siis, olen syksyn aikana jonkin kerran yritellyt aloitusta, alkuun naksuttelin tennarin koskemisesta, mutta aika pian näin että tökkimisestä en pääse eteenpäin, enkä jatkanut sen vahvistamista pitkään. Tässä välillä olen kehujen kera ottanut ja antanut takaisin Riemulle kaikkea mitä se kantaa, ja kun niitä nameja ei ole niin homma toimii, vaan ei etene. Nyt siis jatkoin siitä että tennari on mulla kädessä ja ensin naksu+palkka tuli kun siihen otti hampailla kiinni, myöhemmin kun sitä nosti mun kädestä ja piti sen aikaa että ehdin naksauttaa. Tämän kanssa tahkottiin, Riemu oli todella hidas, ja toistojen välillä istuskeli tai tökki tennaria. Pääsin lopulta eteenpäin kun pudotin session toistojen määrän kuuteen ja nostin siitä pikkuhiljaa kymmeneen, Ilon kanssa opittu tämäkin. Maanantain ja tiistaina aikana pääsin siihen että Riemu nosti luotettavasti tennaria lattialta. Onnistuin osumaan naksulla oikeisiin kohtiin koskapa pitäminen on pikkuhiljaa parantunut, ja Riemu jo lievästi tuppaa tennaria minulle. Mulla on namit kupissa vieressäni ja olen ollut polvillani lattialla. Eilen pääsin sitten jo nousemaan polviseisontaan ja homma näytti tosi hyvältä kunnes päätin vaihtaa puolta. Eli siirsin namikipon oikealta puoleltani vasemmalle ja vaihdoin käsiä. Ja Rii-Rii parka meni ihan lukkoon. Se ei ollenkaan tiennyt mihin tähdätä kun ensin vasen käsi oli ottanut tennarin ja oikea antanut narmin ja nyt kädet vaihtoikin paikkaa... (Ja jälleen muistin rakkaan poroseni, kaikkien pilkunviilaajien äidin...). Pudottauduin siis takaisin polvien päälle istumaan ja sain lopulta jonkunlaista toimintaa aikaiseksi.

Tänään oltiin oltu jo Kannuksessa treenaamassa ja Riemu oli saanut aika paljon nameja, joten ilmeisesti kuivamuonat ei napanneet riittävästi ja se vaan tökki tennaria ja nuuhki lattiaa. Yritin pari kertaa, sitten luovutin ja menin saunaan. Myöhemmin yritin uudelleen, nyt "vähän" paremmilla palkoilla: Keitettyä kauriin maksaa ja sydäntä (unohtakaa sisäfileet...) ja johan toimi. Ensin 10 toistoa niin että otin tennarin siihen tuttuun vasempaan ja annoin palkan oikeasta, sitten 10 toistoa toisinpäin ja lopuksi 10 toistoa niin että olin jälleen polviseisonnassa. Nyt näytti jo paljon paremmalta ja tennari alkoi pysyä suussa rauhallisemmalla otteella ja selvästi päämäärätietoisemmin.

Jep, kun pari päivää vielä väännän, alan todennäköisesti päästä paljon nopeammin eteenpäin. Ja TIEDÄN, että tällä saan varmasti paremman lopputuloksen kuin sillä että alan heitellä tavaroita ja houkutella. Todennäköisesti paljon paremman kuin esimerkiksi Vinhalla joka on pikkupennusta luontaisemmin tarttunut tavaroihin ja ollut persompi noutamiselle kuin ruualle, ja jonka nouto riistalla ja dameilla on vähän "napattu" ilmasta, ja jonka nouto riistalla ja dameilla on luvattoman huonoa... (siis siihen nähden että se on metsästyslinjainen noutaja) Nyt pitää siis vaan jaksaa vääntää.