Maanantaille saatiin vihdoin sadetta! Ja ripirapiropinassa aloiteltiin uuden treeniryhmän hakuilut. Ryhmässä yhteensä maksimissa 10 ohjaajaa ja 14 koiraa, joten myöhään menee jos kaikki tulee paikalle... Eilen paikalla 7 ohjaajaa ja 10 koiraa, tallattiin vain 150 metrinen rata ja aikaa meni 4 h. Tuuli melkein suoraan keskilinjan suuntaisesti takarajalta eturajalle.

Omista koiristani Riemu ensin: 8 lähetystä näytölle. Tein jälleen niin että keskilinjan molemmin puolin oli yksi maalinainen, lähetin koiran vuorotellen molemmille ja toistojen välillä maalinaiset siirtyivät vähän eteenpäin alueella, toinen myös hieman syvemmälle. Toinen oli seisomassa ja toinen kyykyssä. Etäisyyttä 20-25 metriä, pidemmäksi tuota ei juuri voi enää kasvattaa, sillä tarkoitus on että koira näkee missä maalihenkilö on, ei etsi sitä nenällä. Molemmat maalinaiset olivat Riemulle vieraita, mutta se ei vaikuttanut treeniin. Otin koiran aina sivulle ennen lähetystä, ja istuttuaan se otti katsekontaktin josta näyttösana "visa". Riemutin meni taas aika hienosti Ekoilla kerroilla se ei oikein meinannut malttaa istua alas näytöllä, mutta pysyi sitten vaaditut sekunnit jo hyvin. Viimeisellä lähetyksellä epäröi, ei ehkä nähnyt maalinaista ja lähti vasta kun näytin ennen uutta visa-käskyä vähän suuntaa kädellä.

Vinha treenasi kolmanneksi viimeisenä ja radalla oli jo jonkin verran "polkuja", toisaalta myös paljon kaikkia muita kuin suoraan sivurajoille meneviä jälkiä, joten vaikea sanoa oliko jäljistä apua vai ei. Treenasin risteilyttämistä ja tein ensimmäisen kerran niin että en mennyt näytölle, vaan maalinaiset oli ohjeistettu seuraavasti: "Koira ottaa ensin rullan ja tulee sitten uudelleen näytölle. Kun se tulee ja istuu, odotatte 5 sekuntia ja palkkaatte ruualla purkista. (5 sekunnin varmistus siksi, että jos Vinha joutuu hakemaan rullan uusiksi jostain syystä se ei jää istumaan ja odottelemaan joten maalihenkilöt erottivat näin varmasti sen että koira tuli näytölle) Kun purkki on tyhjä lähdette liikkeelle sivurajan suuntaisesti aluetta eteenpäin ja kuljetatte koiraa syöttämällä sille makupaloja. Kuljette sivurajaa 10-20 metriä, käännytte sitten kohti keskilinjaa ja minä kutsun koiran pois."  Maalinaiset oli sijoitettu vasempaan etukulmaan, oikealle 50 metriin, vasemmalle 100 ja oikealle takakulmaan eli 150 metriin. Ja tarkoitus oli että kutsun koiran merkkien puolivälistä ja lähetän lennossa keskilinjan yli jolloin se saa hajun alueen edestäpäin ja työskentelee eteenpäin. Ekalle näytölle mennessään Vinha otti rullan suuhun, mutta en pysäyttänyt sitä sillä se oli muuten tehnyt ilmaisun oikein, ja lähetys toiselle maalihengelle meni hienosti, koira lähti aivan suoraan, sai hajun lähellä sivurajaa, käänsi eteenpäin, löysi ja teki moitteettoman ilmaisun. Tätä maalihengeltä Vinha kuitenkin tuli keskilinjalle mun ja seuraavan lähetyskohdan taakse, joten jouduin pysäyttämään sen mutta lähetin nopeasti pienen siirtymän jälkeen. Jälleen suora pisto ja työskentely eteenpäin. Nyt kolmannelta maalihengeltä Vinha "karkasi" melkein heti, mutta sain kutsulla sen oikeaan kohtaa ja lähetin pienellä jarrutuksella yliheittona viimeiselle pistolle. Neljäskin pisto suora, löytö suoraan edestä ja moitteeton ilmaisu. Menipäs se hyvin! Ihan yllätti Seuraavalla kerralla sama, mutta lisää pistoja ja maalihengille palkaksi pelkästään nameja jotta ei tarvii sählätä purkin kanssa ja koira on ehkä helpompi pitää matkassa. Ja kunhan saadaan viikon jälkitreenit pois alta, tehdään sunnuntaina ämpärinkiertoa pellolla, lisätään viime vuotiseen vain rulla kaulaan koiralle, jotta treenistä tulee ihan oikeaa tyhjän piston harjoittelua.