Viime sunnuntain hakutreeneissä tehtiin Vinhulan kanssa pelkästään ilmasua ja lisäksi treenattiin ilmasua Jaanan kanssa Marinkaisissa maanantaina.

Sunnuntain treenit ei menneet kovin hyvin, tai ne meni puoliksi hyvin. Mulla oli jälleen keskilinjan molemmin puolin maalihenki joka lähti nyt noin 20 metrin syvyydestä ja eteni jälleen 10 metriä eteenpäin ja 5 syvemmälle. Tuuli kävi niin että oikealta puolelta tuli haju. Lähetin ensin vasemmalle, Vinha näki maalihengen ja nappasi rullan ennenkuin koski keppiä, sama uudelleen vaikka lyhensin etäisyyttä lopulta noin 5 metriin. Sain kuitenkin oikean suorituksen ja lähetin oikealle jossa ei mitään ongelmia. Ja jälleen vasemmalla Vinha otti rullan liian aikaisin. Koira siis teki oikein silloin kun se meni nk. "nenällä" ja ennakoi rullan kanssa kun se näki ja kuuli maalihengen. Suuri määrä virheitä aiheutti turhautumista ja haistelua yms. Lisäksi vähän tuntui ettei multa saatu palkka ollut Vinhan mielestä palkkaa. Tahkottiin tämä läpi, mutta luulen että koira ei oikein tajunnut missä teki virheen. Mun vika koska en taas osannut ohjeistaa maalihenkiä oikein.

Maanantaina sitten vähän paremmalla ajatuksella. Nyt oltiin Jaanan pihassa ja otin ensin vain 5 metriä matkaa. Lisäksi muistin sanoa Jaanalle että laittaa kepin piiloon jos näkee että koira ottaa rullan ennen koskemista. Jälleen huomasin sen saman kuin jo  joskus alkuharjoituksissa että jos maalihenki on useamman kerran samassa paikassa Vinha alkaa ennakoida rullan kanssa. Todennäköisesti tämä on juuri se kohta jossa olen hypännyt joten tein tarkoituksella niin että otin monta toistoa siirtämättä maalihenkeä. En muistanut laskea onnistuneiden toistojen määrää vs. epäonnistuneiden märään, mutta homma parani loppua kohden. Suunnilleen toistoja oli kolmessa eri paikassa 3+10+10. Kolmannessa paikassa pidensin matkaa noin 2 m aina toistojen välillä ja saatiin jo hyvä sarja, lopuksi etäisyyttä noin 20 metriä.