Kesä taisi vihdoin tulla, maanantaina lämmintä oli reippasti yli 20 astetta, ja öttiäisiä metsä täynnä. Tallattiin 200 metrin mittainen rata, Vinhalle otin 4 maalinaista. Molempiin etukulmiin yhdet, kolmas vasemmalle 100 metrin kohdalle kivien taakse ja neljäs oikealle takakulmaan. Lähetin ensin vasempaan etukulmaan koska koiran nenä sanoi niin Vinha lähti kuitenkin vinoon ja juoksi ohi kulmasta eikä saanut hajua, otti myös rullan ilman syytä, mutta pudotti sen takaisin tullessaan. Lähetin uudelleen vähän vinosti taaksepäin kohti kulmaa ja nyt Vinha meni hienosti suoraan ja löysi maalinaisen umpparista. Oikeaan etukulmaan meni tosi hienosti aivan suoraan, vaikka vieressä olisi ollut tarjolla pienen mutkan tekevä polku! Tarkoitukseni oli tulla vähän eteenpäin ja vasta sitten keskilinjalle sekä jättää koira alueelle istumaan josta sitten olisin lähettänyt sen yliheitolla uudelle pistolle, mutta aivot jumittui ja kävelin vaan suoraan takaisin keskilinjalle... Sitten taas vasemmalle, tyhjä, uusi lähetys, nyt eteni hienosti suoraan kivien taakse ja toi rullan. Nyt muistin takaisin tullessa jättää koiran alueelle istumaan, siitä pienellä varaslähdöllä kutsusta yliheittona oikealle. Aika siisti pisto tämäkin, ja tuli ihan järkevän ajan ja matkan päästä pois Jarrutin keskilinjalla, ja lähetin melkein suoraan vasemmalle. Nyt pisto jäi lyhyeksi ja vinoksi, kutsuin koiran pois ja se sai hajun oikeaan takakulmaan menneestä maalinaisesta sillä seurauksella että melkein lähti jo sinne. Napakammalla kutsulla tuli pois, teki nyt riittävän syvän ja suoran piston vasemmalle jonka jälkeen "päästin" hakemaan viimeisen maalinaisen oikeasta takakulmasta. Hyvästä tyhjästä siis palkaksi maalinainen toiselta puolelta. Toivottavasti koirakin sen ymmärsi Kaikenkaikkiaan ihan ok, lämmin keli näkyi läähätyksenä, mutta olisipa Vinhula juossut varmasti vielä 100 metriä. Huomaan vaan edelleen, että kun treenin kesto vähän kasvaa alkaa pistojen suoruus rakoilla. Odottelen että päästään tekemään viime kesänä aloitettua laatikkopistotreeniä ämpäreillä pellolla, siitä on mielestäni ollut nopeasti paljon apua. Tuohan juoksee kyllä suoraan jos vain saan kerrotua sille että haluan sen tekevän niin.

Riemu treenasi jälleen maalinaisella olevan kepin koskemista. Meni paljon innokkaammin ja paremmin kuin lauantaina. Kerran juoksi ohi ja kerran ei lähtenyt, molemmilla laitettiin nopeasti keppi piiloon eli mahdollisuus pois. Kun matka piteni tuli laukkaa kehiin, sama juttu näkyi näytön treenauksessakin. Olen käyttänyt koko ajan jo "koske"-vihjettä.

Kotona on aloitettu jo rullaan tarttumistreenit. Ensin naksu ja palkka siitä että Riemu koski nenällä rullaan jota pidin kädessäni. Sitten aloin riiputtaa rullaa kaulapannasta jolloin Riemu joutui tarkemmin tähtäämään varsinaisesti rullaan. Sitten nostin kriteeriä niin että Riemun piti jo tarttua rullaan hampailla, ja edelleen aika nopeasti siihen että tarttumisen lisäksi rullan piti nousta ylöspäin. Onnittelen itsenäni siitä että olen onnistunut pääosin osumaan kohtiin joissa rulla on todella Riemun hampaissa Seuraavaksi pitäisi saada hivutettua rulla Riemun kaulaan, mutta en yhtään muista millaisen välivaiheen kautta etenin siihen Vinhan kanssa. Kokeeksi pistin rullan Riemulle kaulaan, eikä se tietysti yhtään tajunnut sitä vaikka koitin vähän auttaa kädellä. Olisinkohan Vinhalle laittanut rullan jotenkin niin löysälle, että se roikkui maassa asti? Mutta millä? Pannan säädöt ei riitä siihen.