Tiistaina käytiin taas Luikkuunjärvellä uittamassa noutajia. Menomatkasta juoksin osan Riemun ja Voiman kanssa, ja sitten ennen uimista tein Riemulle hakua. Ihan reipas päivä pikkulikalla siis. Uintimatkat oli 12+15+7 minuuttia.

Haun tein rinteeseen, alue oli osin hakkuuta ja osin suopursukon reunaa. Vien damit alueelle kiertäen takakautta niin että lähetyskohdasta ei ollut jälkiä eteenpäin. Alue oli kapea, ehkä 30 m ja pitkä n. 100 m. Riemu oli täynnä intoa ja lähti heti ekalla lähetyksellä pitkälle. Se bongasi isännän jäljen ja meni sitä pitkin rantaan saakka, hummaili reissussa jonkin aikaa, mutta palatessaan löysi sitten damin ja toi. Se nouti yksillä lähetyksillä vielä 3 damia lisää, mutta viidennellä tuli pois tyhjänä ja jatkoi oikeaan suuntaan vasta kun lähetin uudelleen. Sitten se teki jälleen lenkin rantaan asti ja palatessaan löysi damin. Otteissa edelleen hieman korjattavaa, pyrkii ottamaan damit päästä suuhunsa.

Tällä kertaa en tehnyt vesiohjauksia, mutta aiemmilla kolmella uintikerralla olen takaisin tullessa jättänyt koirien huomaamatta kaksi damia vedessä olevan heinärinkulan keskelle, jolloin ne pysyvät paikallaan eivätkä näy kauas. Sunnuntaina Riemu lähti molemmilla lähetyksillä ääneti ja töpeksimättä, joskus se on tarvinnut toisen käskyn heti rannassa jos lähetän kauempaa. Nyt sunnuntaina sillä ei selvästikään ollut mitään näköhavaintoa dameista, ja se ui kyllä reippaasti eteenpäin, mutta vähän "haulla" nenä käyden, ei viivasuorasti lähetettyyn suuntaan. Eniten treenattavaa tällä hetkellä taitaa olla siinä että Riemu malttaa lähteä heti palauttamaan vaikka näkisi toisen damin ja että se palauttaa suorinta (ei nopeinta...) reittiä minulle. Sillä on voimakas taipumus oikaista lyhintä reittiä rantaan. Olen kutsunut ja välillä houkutellut heittämällä toisen damin rantaveteen niin että saan Riemun varmasti tulemaan suoraan luokseni.

Kuvat sunnuntain uimareissulta.

Joko me saadaan tulla?

DSCN2569-normal.jpg

Veneessä pitää aina olla kapteeni :)

DSCN2570-normal.jpg

Aurinko siilautui hienosti pilvien välistä Vinhan taustalle.

DSCN2573-normal.jpg

Taas ootellaan uimaanlähtölupaa.

DSCN2583-normal.jpg

Riemu ehti ekana rannalle :)

DSCN2585-normal.jpg