Loppiaista edeltävänä viikonloppuna ja loppiaisena oli vielä plussakelit ja sula maa, eikä tehnyt mieli istua kotona, joten ehdittiin Riemun kanssa treenaamaan kaikkia kolmea maastolajia.

Lauantaina hakutreenit. Riemutin taisi olla ekana tallaamattomalla aluellaa, treeni muuten samoilla spekseillä kuin pari viikkoa sitä ennen eli viime vuoden vikoissa treeneissä. Eli neljä maalihenkeä, jokaisella haamu jonka jälkeen käänsin koiran pois ja maalihenki piiloutui noin 10 m eteenpäin piiloutumispaikasta niin että kun koira juoksee kohtaan jossa se on nähnyt maalihengen ja tekee siis suoran piston se saa hajun maalihengestä ja vahvisteen suoralle pistolle. Ilmeisesti maalihenkien olisi pitänyt olla vähän kauempana näyttäytymispaikasta ainakin vasemmalla puolella, sillä kolmannesta maalihengestä Riemu juoksi kaksi kertaa ohi. Ykkös ja kakkos maalihenget se löysi, mutta kolmosesta ei tosiaan saanut hajua vaikka teki kyllä hyvän siistin piston, en laittanut uudelleen vaan otin sen tyhjänä ja maalihenki siirtyi eteenpäin viidennen piston päähän sillä aikaa kun lähetin neloselle. Nelonen löytyi, mutta itosella kävi kuitenkin uudelleen niin että Riemu meni ohi ja nyt lähetin sen vain uudelleen pistolla samasta kohtaa. Ilmasut ok, alkupäässä Riemulla oli tosin vähän turhan kiire näytöille.

Sunnuntaina kävin ensin lenkillä Luikkuunjärven kaakkoispuolella. Oli vain tunti aikaa, mutta Voima taisi löytää hirven, sillä se haukkui ensin paikallaan ja meni sitten melko vauhdikkaasti n. kilometrin kunnes ehkä jäi hirven matkasta tms. ja tuli pois. Treenattiin taimiksella nomea Mariannen ja Saijan kanssa. Marski oli suunnitellut tosi hyvän ja erilaisen markkeeraus ja ohjaustreenin. Treenattiin pareittain ensin alo-koirat Riemu ja Ferro, sitten voi koirat Riki ja Valo. Ohjaukset tehtiin metsästä viistosti tien yli, pienen metsäsaarekkeen läpi, toisen tien yli männikön reunaan ja tiheään nuoreen männikköön. Motivoitiin ohjauspaikka hyvin ja otettiin sieltä kaksi tai kolme damia ylös molemmilla koirilla. Markkeeraukset pienen soramontun taakse, montun reunalle, mutta metsän puolelle niin että koira kadotti damin näkyvistä viimeistään lähtiessään liikkeelle. Aluksi oltiin koirien kanssa montun toisella reunalla ja sitten otettiin pikkuhiljaa etäisyyttä. Riemulla kesti 3-4 heittoa ennenkuin se malttoi jäädä paikallistamaan aivan kuopan reunalle, ekat se juoksi pudotuspaikasta yli ja lähti tekemään hakua metsään (joopa joo, kyllähän se laajentaakin...). Useamman ykkösmarkkeerauksen jälkeen otettiin väliin ohjauksia. Ne Riemu teki tosi suoraviivaisesti ja hyvin. Markkeerauksissakin saatiin kasvatettua matkaa, mutta "metsä kutsu" on kyllä Riemussa varsinkin Riemuksi aika vahva. Kokonaisuutena hyvä treeni, olin tyytyväinen siihen etten arvoinut Riemun osaamistasoa tälläisessä ympäristössä kovin pahasti pieleen ja siihen että Riemu paransi markkeerauksissa kovasti.