Pahojen hakukokeen jälkeen lähdettiin viikoksi mökille ja seuraavan kerran treenattiin hakua Reija Niemisen koulutuksessa Kirkkonummella 25.8. Siitä lisää myöhemmin.

Seuraavalla viikolla tehtiin peko-treeneissä koemaista treeniä, Riemulle PEHA-B. Tai siis piti tehdä, mutta katsoin karttaa väärin ja oikeasti alue olikin vain vajaa 2 ha kun sen piti olla 3 ha kokoinen. No mutta, kumminkin maalihenkiä oli kolme joista eka löytyi heti ekalla pistolla. Sitten ehdin tehdä jokusen tyhjän ja onnistuin pysymään keskilinjallani eli kulkemaan suoraan ja kokoamaan itseni niin että tein kaksi yliheittoa kun Riemu tuli sopivasti suoraan edelliseltä pistolta. Jälkikäteen olin itseasiassa noista onnistuneista yliheitoista suorastaan hämmentynyt, tähän mennessä kun en ole niitä tajunnut tehdä, ja oikeasti niillä Riemu tekee pidemmän ja siistimmän piston kuin paikaltaan lähettäen. Toinen maalihenki löytyi pitkän piston takaa alueen rajalta ja sitten onnistuin suorastaan kutsumaan koirani pois hajulta... Hyvä minä, nyt viimeistään pitäisi ymmärtää, että se tulee kun kutsun ja jos ei se heti tule sillä on haju ja jossei se ole juoksemassa juuri junan tai auton alle mun on järkevää pitää suu kiinni... Kolmaskin maalihenki löytyi ja neliömäinen alue tuli tarkistettua yhdellä keskilinjalla. Ja kyllä, onnistunut, mutta myös opettavainen treeni!

Sitten tuli vieraita eikä treenattu, mutta ilmoitin silti Riemun Kannukseen PAHA avoon 10.9. ja onnistuin myös saamaan paikan (olin vika joka mahtui) rotikoiden PEHA-kokeeseen 8.9. Hui!! Mutta onhan se nyt kokeiltava kun se PEHA-A meni läpi niin kevyesti ja B-koe on tarjolla ihan lähiseudulla.

Viime viikolla sai siis aloittaa taas jännittämisen ja treenattiin ajatuksena kahteen melkein peräkkäiseen kokeeseen valmistautuminen. Maanantaina hakua Pahojen kanssa. Riemuttimelle 200 m radalla yliheittotreeniä "canis-risteilytyksellä"; 2 siirtyvää maalihenkeä jotka nostettiin toinen 4 ja toinen 3 kertaa. Yhteensä siis 7 pistoa. Löydöt ja ilmasut hyvät, samoin kaikki yliheitot onnistui eli maalihenget ja minä oltiin oikeassa kohtaa. Mutta mutta. Radan alussa ennen ekaa maalihenkeä oli tyhjä edelliselle koiralle käytetty umpipiilo. Ajattelin ettei se ole Riemulle mikään juttu ja että noita on tehty, mutta eipäs ollutkaan. Riemu meni piilolle kolmesti ja toi aina rullan ennenkuin tajusin ottaa ääniavun maalihengeltä ja Riemu malttoi jättää tyhjän piilon ja edetä riittävän pitkälle. Treenien jälkeen otin yksin tyhjää pressua ja sain omasta mielestäni Riemun tajuamaan ettei siitä kuulu tuoda rullaa, mutta keskiviikon ja torstain treeneissä huomasin että tekemistä on vielä.

Keskiviikkona tottisteltiin ensin Sokojan kentällä. Riemu oli oikeen hyvässä vireessä ja hyppäsi reippaasti vieraan esteen heti suorilta, mutta muuten tottiksesta lisää toisaalla. Tottisten perään otettiin koirille lyhyesti ilmasut tai pari pistoa. Riemulle ensimmäinen maalihenki seisoi avoimella paikalla mutta niin ettei näkynyt keskilinjalle, toinen taas oli kääriytynyt kokonaan sadeviittaan. Riemu oli aika lailla täpinöissään ja kun lähetin sen ekalle maalihengelle se nappasi puolimatkasta tokan maalihengen meno"tunnelin", jatkoi matkaa kohti tokaa maalihenkeä keskilinjan yli ja nappasi mennessään rullan suuhunsa. Jep. Tuli kuitenkin kutsusta pois ja kun lähetin uudelleen Riemu eteni riittävän syvälle ja löysi ekan maalihengen. Ilmasu ok, otin hallintaan piilolla, siinä meinasi vähän karata maalihengelle. Sitten lähetys toiselle puolelle josta hienon etenenvän piston päätteeksi löytö ja ilmasu. Jälleen hallintaa piilolla ja palkkasin itse.

Sitten torstaina vielä "normi" hakutreenit. Tallattiin 200 m rata ja Riemuttimelle oli tarkoitus ottaa yksi tyhjä, sitten löydöt 50 ja 100 m ja ääniavut+löydöt 150 ja 200 m. Tyhjälle lähetin oikeaan etukulmaan, pisto oli liian lyhyt, lähetin kuitenkin vasemmalle. Riemu teki jälleen liian lyhyen piston, sillä oli ilmeisesti oikealle 100 m kohdalle menneen maalihengen menohaju ja se yritti oikaista keskilinjan yli oikealle, bongasi keskilinjalla puuhun nojailevan tyhjän piilon ja toi rullan siitä... Sillai. Palasin alkuun, lähetin uudelleen tyhjälle, nyt Riemu eteni paremmin, mutta toi tyhjältä rullan!!! Meinasi mennä kokonaa konseptit sekaisin, mutta onneksi treenikaverit kehotti nopeasti jatkamaan ja lähetin vasemmalle. Riittävän syvä pisto ja maalihenki löytyi vihdoin. Huoh. Loput kolme maalihenkeä löytyivät hyvin ja ilmasut oli ok. Vikalla pistolla Riemutin teki suorastaan hienon eteenpäin suuntautuneen piston. Otin Riemu hallintaan kolmella ekalla piilolla. Onnistuin ajoittamaan palkan juuri siihen kun se meinasi lähteä sivulta mutta katsoi kuitenkin minuun ja homma parani nopeasti kerta kerralta. Vikalla sitten palkka maalihengeltä. Loppu meni siis hyvin, mutta toi alku... Voin tuuditella itseäni sillä että Riemu varmaankin turhautui siihen että kutsuin sen pois hajulta ja lähetin uudelleen tyhjälle pistolle jo tarkistetulle alueelle, mutta valeilmasu on valeilmasu eikä niillä ole todellakaan tapana kadota noin vain kun ne kerran tulevat kuvioon. Päätin kuitenkin olla tekemättä asialle mitään ennen sunnuntain koetta. Sormet ristiin ja toivotaan parasta. Ja muistan pitää suun kiinni riittävän pitkään ekan lähetyksen jälkeen etten provosoi valetta. Ja katson tarkasti missä Riemu käy. Sen jälkeen pitäisi olla ok. Ja sitten kokeiden jälkeen otetaan työn alle maltti tarkentaa ja tyhjät käytetyt piilot...