Tiistaina treenasimme kotipihassa ilmaisuja, tavoitteena puhdas ketju vaikka maalihenki eli isäntä olisi piilossakin. Edelliset pekoryhmän laviinitreenit meillä meni Vinhan osalta kiirehtimiseksi ja sähellykseksi joten ajattelin että on hyvä kerrata ilmaisua ennen keskiviikolle suunniteltuja uusia laviinitreenejä. Lisäksi näytti välillä ettei päästäkkään treenaamaan, joten jotain pientä oli tälle viikolle tehtävä ettei vallan kaikki unohdu  Otettin ensin 5 toistoa pelkkää ilmasuketjua noin 20 metrin etäisyydeltä, sitten isäntä meni lumikasan taaksi piiloon niin että Vinha näki. Ei joutunut juuri etsimään nenällä, koski puhtaasti keppiin ja homma ok. Otettiin vielä toinen kerta niin että isäntä oli samassa piilossa. Sitten vaihdettiin isäntä korkeaan lumikasaan navetan räystään alle, sieltä ojaan jälleen lumikasan taakse, molemmat ilmaisut ok. Seuraavaksi isäntä meni navetan taakse jälleen lumikasaan, nyt koira ei nähnyt mihin maalihenki piiloutui. Lähdettiin ihan etsi-käskyllä liikkeelle, isäntä löytyi nopeasti ja Vinha malttoi koskea keppiin, mutta otti rullan suuhun näytölle mennessään. Uusiksi jolloin otti rullan ennenkuin koski ja vasta kolmannella oikein. Sitten vaihdettiin isäntä puukasan taakse niin ettei V nähnyt, ja nyt moitteeton ilmaisu. Vielä 6. "piilo", isäntä meni nyt autokatoksen takakulmaan eikä siltä näyttänyt tulevan hajua pihalle kovin paljon. Tulimme katosta kohti pellolta päin, Vinha meni ohi, etsiskeli pihalla ja kävi navetan ovella ja lumikasassa josta sitten autotalliin. Ehkä haju tuli jotenkin sinne räystään alle tai ehkä siellä oli vanhaa hajua. Ilmaisu kuitenkin jälleen ok. Olipa hyvä treeni

Keskiviikkona treenattiin siis peko-ryhmän kanssa. Lumipiilot olivat melkein sulaneet, saimme navetan ja autokatoksen välissä olevan käyttökuntoon ja kaivoimme navetan taakse lumikasaan suuremman kuopan. Vinhalla oli ukot molemmissa lumipiiloissa ja kolmas navetassa. Tiistain treenistä ja siitä että muutenkin otin koiran vähän rauhallisemmin töihin oli selvästi apua. Tarkistettiin ensin navetan ja ison hallin välinen alue ja Kjell löytyi kasaan kaivetusta lumikuopasta pressuun kääriytyneenä. Vinha oli käynyt sylissä asti “paikallistamassa” maalimiehen ja teki vielä pientä tarkistelua kasan päällä ennenkuin toi rullan. Kasalta Vinha jatkoi lantalaan johon ilmeisesti tuli hajua pihan puolella olleesta lumipiilosta. Jatkettiin kuitenkin navetan ympäri pihan puolelle ja Eija löytyi lumiluolasta. Tässä paikannus oli niin nopea että epäilen Vinhan muistaneen piilon. Lopuksi mentiin navettaan. Tarkistettiin pienet huoneet, sitten käytävästä navetan puolelle. Sisällä näki selvästi että tilassa on haju. Katja oli piiloutuneena nurkan rengaskasan taakse josta haju tuli suulin ovelle ja perunakellariin. Paikannus oikein hyvä, Vinha tunki tuolin taakse Katjan luokse asti ennenkuin otti rullan, ja sitten olikin pitänyt vähän miettiä mahtuuko kääntymään vai pitääkö peruuttaa rulla suussa pois piilolta ;) Rullan tuominen meni hutiloinniksi ja se piti hakea uusiksi ennenkuin oikea ohjaaja löytyi ;)

Vinhasta näkee että navetta+suuli alkaa olla melko tuttuja vaikkei olla treenattu kuin muutaman kerran porukalla ja ehkä 4 kertaa koko Pahkasuontiellä asumisen aikana etsitty isäntää. Äkkiä nuo vaan oppii muistamaan paikat, näkee että jos haluaa hyvän raunio- tai rakennusetsintäkoiran pitäisi päästä treenaamaan tosi monessa eri paikassa. Tai sitten pitäisi olla aika paljon isompi navetta ;)