Aamulenkin jälkeen tein Riemuttimen kanssa lyhyen muistiharjoituksen. Oltiin pihalla ja vein ensin kaksi damia helppoihin paikkoihin, molemmat niin että Riemu käveli mun mukana ja jätin sen istumaan parin metrin päähän damin jättöpaikasta. Näistä innokkaat hienot noudot. Sitten uudet kaksi muistia eri paikkoihin, taas hienot palautukset. Lopuksi vein kolme damia, nyt paikat oli tuttuja edellisiltä kerroilta. Pidensin matkoja koko ajan, maksimissaan ehkä 20 metriin. Kolme muistiakin meni hienosti, treeni oli lyhyt ja onnistunut Hyvä me!

Myöhemmin aamupäivällä Riemuttimelle näyttötreeniä pihalla. Isäntä maalimiehenä ja palkkana iso pala makkaraa tai ruokapurkki. Tehtiin niin että joka näytölle Samu vaihtoi paikkaa, oli tietysti kuitenkin selkeästi näkyvillä. Riemu empi osassa lähtöjä, ja autotallin edusta oli selvästi huono paikka sillä sen seinään maalimies hävisi pienen labradorin näkyvistä. Ei ollut tarkoitus etsiä hajulla, mutta yhden kerran tuli se siis tehtyä. Muuten oikein hyvä ja vauhdikas treeni

Menin raunikselle ajoissa ajatuksenani ottaa vähän tottista alkuun, mutta kenttä oli varattu. Niimpä ehdin kerrankin ajoissa tallaamaan raunoita Riemun kanssa ja sain tehtyä paljon iloisia luoksetuloja sekä testattua vähän rapusissa kävelyä. Ilokseni Riemu jatkoi reippaita luoksetuloja vaikka muukin porukka ehti tallaamaan. Se liikkuu kasoilla tosi reippaasti, mutta tornin harva lautalattia ja askelmakorkeudeltaan hankalat portaat vähän jännittivät. Mentiin keskiportaita ylös ja alas sekä alempia portaita ylös ja sillan kautta alas. Varsinkin alemmilla portailla Riemu ei osannut suunnata tarpeeksi ylöspäin vaan työnsi päänsä rappujen väliin ja joutui arvatenkin umpikujaan. Riskillä jätin sen sitten alas ja kiipesin portaiden yläpäähän kiintopisteeksi, ja niinpä pikkuneiti porhalsi raput ylös enempiä empimättä. Tallauksen jälkeen Riemu meni autoon lepäämään ja treenien lopuksi se teki näyttöharjoitusta kentällä vähän samalla tyylillä kuin aamulla. Minulla oli kaksi maalinaista, molemmat noin 15 metrin päässä ja kuljin itse keskilinjaa siinä välissä. Lähetin Riemun visa-sanalla näytölle vuoron perään molemmille puolille, 4 kertaa kummallekkin. Palkka tuli maalihengeltä kun Riemu istui ja minä juoksin perään hakemaan hakemaan pennun pois. Joka näytön jälkeen maalihenki siirtyi 5 metriä ja pidensin lähetysmatkaa treenin edetessä. Lähetys perusasennosta. Jälleen osalla lähetyksistä Riemu lähti tosi hyvin mutta 2 tai 3 kertaa se empi lähetyskäskyä, lähti kuitenkin tai toisella käskyllä.

Vinha treenasi raunioilla ekana. Neljä maalihenkeä joista piilotettiin ensin kaksi noin kolmannesosalle raunoista ja sitten toiset kaksi lopulle alueelle. En tiennyt maalihenkien paikkoja ja ensimmäisen kanssa tuli vähän sählinkiä. Vinha toi rullaa selän takaa kun juuri puhuin Eijan kanssa enkä nähnyt kunnolla sen reittiä, näytölle se lähti mielestäni eri reittiä ja jäin kyydistä. Ilmeisesti se oli ottanut rullan betonielementin aukosta ihan läheltä maalihenkeä, mutta halusi näytölle vielä etsiä reitin joka veisi paremmin samaan piiloon. Odotin uuden ilmaisun ja hyväksyin sitten vasta sen. Loput meni ihan hienosti. Ja ihmeellistä kyllä, Vinha tuli kun kutsuin ja etsi sieltä mihin laitoin sen etsimään Etsintäsuunnitelmassani oli varmaan viisasta se että lähdin myötätuuleen ja eliminoin sillä kaahailun sillä tuuli oli tosi kova ja toi hajut kauas. Mulla oli vain vähän vaikeuksia itse liikkua etsintäsuunnitelmani mukaan, mutta homman päätteeksi ajatus kyllä kirkastui mielessä. Ehkä se toimii kokeessakin...

Rauniotreenien jälkeen siirryttiin kentälle. Vinhan kanssa otin seuraamisen kokeenomaisesti, sitten jättöliikkeet. Muuten hyvä, mutta ei mennyt maahan. Maahanmenossa on taas joku ongelma, samaa kankeutta on ollut ennenkin. Otin myös pöytiä ja niitä tehtiinkin taas aika pitkään. Nämä oli kolmannet pöytätreenit tänä keväänä. Aiemmin sain Mirjamilta ja Eijalta hyviä vinkkejä suuntien näyttämisestä niin että koirakin näkee ne... Siis kämmenet suorassa ja peukut ylöspäin, valkoiset käsineet ja pitää varoa käsien "yliojentamista" mutkalle. Se onnistuu multa yllättävän helposti... Lopuksi vielä noutoja tiskiharjalla, ok ja ryömimistä joka ei mennyt hyvin. Riemutin oli jo treenannut niin paljon että sille riitti pieni metsälenkki ennen kotiinlähtöä.

Maanantaina tehtiin vielä pikapöytäilyt, telineet läpi ja lyhyt seuraaminen + luoksetuloja palkiten. Pöydät aika kiva, tosin ei mene minimi käskyillä, mutta ohjautuu hyvin. Vähän liiankin hyvin välillä, saan todella olla tarkkana siitä mihin kädet osottaa. Luoksetuloissa tulee nyt hyvin eteen, mutta maahanmeno edelleen kankea, jäänee kokeessa seisomaan. Ja sitten vain toivotaan tottelevaisuuden ja ketteryyden osalta läpimenoa!!