Tulipahan taas todistettua että jos on koiraharrastaja on todennäköisesti myös vähän outo Päästäkseni tekemään asfalttijälkeä vähän pidemmän pätkän ja häiriöisemmässä paikassa, ajelin aamusta ennen kahdeksaa kaupunkiin Prisman parkkipaikalle. Hiljaista oli, vai pari kuorma-autoa joiden kuljettajat mahtoi miettiä mitä ihmettä teen siellä paljain jaloin suihkuttelemassa vettä asfaltille... Mutta kannatti, Vinha jäljesti aika hienosti. Ekalla katkoja vesivanaan ja yksi kulma, vähän "autoin" tekemällä kulman metrin päähän korkokkeen reunasta. Vinha jäljesti hyvin rauhallisesti ja naksuttelin vaihdellen askeleen - puolen koiranmitan - koiranmitan mittaisista jäljestyspätkistä. Ekalla vesikatkolla meinasi lähteä sivulle, pysähdyin ja pidin liinasta ja Vinha tarjosi nopeasti jäljen päällä jäljestystä. Kulmassa meni yli, pysähtyi, ja kääntyi puolen metrin lenkillä jatkamaan. Eteneminen oli hyvin tasaista, vauhti ei kiihtynyt mutta nenä pysyi pääosin alhaalla kunnes naksautin Toiselle jäljelle lisää katkoja ja kolme kulmaa. Nyt jatkoi katkoilla jäljestystä ilman mitään eroa, eka ja toka kulma puoli metriä yli, kolmas vähemmän. Parkkiruutujen viivat ei vaikuttaneet mitään eikä todennäköiset häiriöjäljet. Aika hyvä Huomenna täytyy yrittää päästä Prismalle kaupan sulkeuduttua.

Sitten kaupunkilenkki Vinhan ja Voiman kanssa. Poitsu kulkee aika kauniisti hihnassa, ja kaksistaan Vinhan kanssakin menee hyvin Väsyttävää taisi olla, sillä kaupasta tullessani Voima veti sikeitä aivan selällään takaloosterissa eikä herännyt vaikka availin ovia.

Kaupassa käytyäni ajoin raunikselle. Voima treenasi vähän kosketusalustaa parkkiksella, noin 3x10 toistoa. Keskittyi hyvin, ja voi vitsi että se on tarkkatassu kun labradoriin vertaa. Lopuksi Vinhan kanssa pätkä seuraamista, noin 15 toistoa kosketuskepin kanssa. Kontakti putoili liikkeelle lähtiessä ja kun pysähdyin ja otin kepin pois Vinha jäi seisoskelemaan vierelleni vähän pihalla olevana. Jatkuvan liikkeen sijaan täytynee treenata ensin liikkeelle lähtöjä kepin kanssa. Sitten pöytiä. Ensin vasemmalle keskeltä, noin 15 metristä, sama oikealle ja taakse. Taakselähetyksessä lähti oikealle ja meni pöydälle asti, kutsuin pois ja otin uusiksi. Menee mielellään sille pöydälle jonka näkee ensin. Uudelleen lähetys vasemmalle (tämä on selvästi Vinha suosikki), sieltä suoraan oikealle, takaisin keskelle ja taakse. Takaa kutsuin luo, pysäytin ja lähetin vasemmalle, meni hyvin. Sitten uudelleen taakse, kutsu luo, pysäytys ja oikealle, vähän hapuileva. Uusiksi takaa oikealle ja nyt meni nopeasti Aika onnistunut treeni, Vinha on niin ihana kun se selvästi kuuntelee ja harkitsee eikä kaahaa enää ihan minne sattuu  Nyt pitäisi vaan muistella ja nähdä miten se oikealta tai vasemmalta taakse/keskellä olevalla pöydälle lähetys piti tehdä, saako kutsua ensin merkille? Lopuksi kaikki muut ketteryystelineet. Putkessa tuli bumerangina takaisin kun käskin maahan ja teki tämän pariin kertaan. Putki itsessään ei siis jännitä enää, mutta sitä maahanmenoa putken jälkeen ei olla treenattu. Keinu hyvä, hankala alusta meni hienosti, tikapuilla tahtoo jäädä tokavikalle askelmalle, tynnyrisiltakin hyvä vaikka talvella Kannuksessa melkein pilasin koko sillan. Pituushyppy aika mainio, pomppaa paikaltaan kauas esteen taakse. Pysäytin myös pituuden taakse ja menin viereen, sujui hyvin. Lopuksi vielä putki ja vähän hyppyjä pallon kanssa. Ei huono reissu