29.10. Nostin jo tänään tiistaina Gabapentiinin 2x150 mg päivässä. Sen vaikutus näyttää kahden viikon jakson loppua kohti heikkenevän, joten en odottanut keskiviikkoon. Sunnuntaina Vinha ajoi lyhyen (n. 200 m.) jäljen ja teki n. 20 min metsälenkin ja maanantaina se oli selvästi taas kipeämpi.

Annan lähettämä resepti tulivat tiistaina!!! siis kuukauden sen jälkeen kun puhuin hänen kanssaan puhelimessa. Laitoin reseptin postiin YA:lle ja tilasin Gabapentiiniä, mutta sainkin vastauksen että raaka-ainetta ei ole maassa ja lääkettä saa vasta viikolla 46!!! Minulla olevat tabletit loppuvat tällä viikolla joten soitin YA:lle ja kysyin eikö ole mitään mahdollisuutta saada edes toista reseptissä olevaa lääkettä, 300 mg neurotinia ja hetken keskustelun jälkeen farmaseutti (?) vihdoin tajusi että reseptissä on kaksi lääkettä ja selvitti että Neurotinia saa tukusta. Lääke tuli postiin tänään ja nyt pitää sitten hankkia jostain gelatiinikapseleita jotta voin jakaa 300 mg Neurotinin kahteen 150 mg annokseen.

Mun olisi pitänyt soittaa Kaiperlalle uudesta ajasta heti maanantaina 13.10, mutta soittaminen on jäänyt. Osteopatiasta ei näytä olevan apua, sen sijaan edellisellä käynnillä jäi taas sellainen "epätoivotun potilaan" olo niinkuin monesti ennenkin. Hassua että kun aiemmin sain paheksuntaa siitä että koira ei mennyt käskystä heti kyljelleen ja vastusteli (Ilo) niin nyt tulee paheksuntaa siitä että kevyesti painan Vinhan kyljelleen. Vaikka sille on itseasiassa juuri koulutettu tuosta kosketuksesta kyljelleen meno... Lisäksi toin koiran hoitoon vääränä päivänä, (ei saisi olla samana päivänä kuin akupunktio), gabapentiini lääkitys oli aloitettu väärin ja akupunktiokin oli annettu väärin... Teki mieli sanoa että olen pahoillani kun en pysty ajamaan kovin montaa kertaa viikossa Kokkolasta ja että olen pahoillani että yritän edes vaikka takapajulassa asutaankin ja minulle osuu väärät eläinlääkärit :( Ensimmäisellä hoitokerrallahan myös Riemulla oli oma aika ja silloin Maaria sanoi että hän katsoo Riemun vielä seuraavalla kerralla Vinhan ajalla. Nyt kun kysyin asiasta ei tämä olisi käynytkään :( Tottakai ymmärrän että päivän viimeisen ajan päälle ei jaksaisi tehdä mitään ylimääräistä, mutta olisin varannut oman ajan Riemulle jollei osteopaatti olisi itse nimenomaan ehdottanut toisin. Ymmärrän myös että jollain tavalla erityisen lahjakkaat ihmiset ovat usein sosiaalisesti vähän huonoja, mutta silti. Ehkä olen vain turhan herkkä. Ajattelin kuitenkin että koska hoidon vaikutusta ei näy ollenkaan, en taida enää maksaa 80 euroa pelkästä omasta pahasta mielestä.

Viime perjantain akupunktion tosiaan peruin enkä ole varannut uutta. Ohjeen mukaan neljän kerran jälkeen ei kannata jatkaa jos selvää vastetta hoidolle ei ole. Jäljellä on siis tosiaankin enää gabapentiini.

21.10. Perjantaina juttelin Hannan kanssa Gabapentiinistä ja sain ell selityksen siitä mitä olen epäillytkin. Gabapentiinin pitoisuus elimistössä nousee hiljalleen 2 viikon aikana, ja sen vaikutus näkyy siis tällä viiveellä (aikaa ei tosi tiedetä tarkasti). Lääkkeen annostusta ei siis saa nostaa vaikka muutamassa päivässä ei näykkään vaikutusta. Mutta toisaalta tuo annos joka Vinhalla on nyt eli 2x4mg/kg päivässä on vasta se minimiannos mistä pitäisi aloittaa. Lisäksi Hanna kehotti kokeilemaan Gabapentiinin rinnalla Rimadyliä, niillä voisi olla hyödyllinen yhteisvaikutus. Aloitin siis Rimadylin (2mg/kg) Gabapentiinin rinnalla perjantaina 21.10. Ja sitten sunnuntaina annoin jo Antepsinia Rimadylin alle ettei närästäisi :-(

Ne Anna Hjelm-Björkmanin lähettämät reseptit eivät ole koskaan tulleet perille. Joudun etsinnän takia ehkä perumaan ensi perjantain akupunktion, joten sitten täytyy saada postissa YESiltä uusi resepti Gabapentiiniä, lähettää se YA:lle ja odottaa lääkkeet postissa.

Alan olla jo vahvasti sitä mieltä ettei tässä ole enää mitään järkeä. Olen huomanut että Vinha ei enää tule herättämään niin että sen etukroppa on sängyssä. Se yritti lauantaina pompata niin, mutta hyppy jäi tekemättä ehkäpä niskassa tuntuneen kivun takia.

16.10. Neljässä päivässä en ole havainnut Gabapentiini annostuksen nostolla mitään vaikutusta joten ominpäin nostin myös ilta-annoksen 100 milligrammaan. Maanantaina 14.10. otin Vinhan mukaan 15 minuutin kävelylle metsään. Tiistaina se oli sitten selvästi kipeämpi ja osin siksi nostin tuota annostusta.

12.10. Nostin Gabapentiini annostusta 100+50 mg päivässä. Kaiperlan ohjeen mukaan (tai sitä mukaillen, sillä hän kehotti aloittamaan 20 minuutista) ulkoilutin Vinhaa viikonloppuna metsässä molempina päivinä 2x10-15 minuuttia. En huomannut että Vinha olisi ollut kipeämpi.

11.10. Neljäs akupunktio, Matti Tikka YES ja toinen käynti osteopaatti Maaria Kaiperlalla. Sähköakua, enemmän vasemman puoliseen etujalkaan. Matti ei käynyt juuri läpi akupisteitä ennen neulojen ja johtojen laittamista laserilla. Vinha ei oikein rauhoittunut ja mun oli tosi vaikea pitää sitä paikoillaan, enkä nähnyt selkeää muutosta liikkumisessa viikonlopun aikana. Päätettiin myös nostaa Gabapentiini annostusta 100 mg + 50 mg päivässä.

Akupunktion jälkeen ajoin Tervakoskelle ja vein Vinha Maaria Kaiperlan käsittelyyn. Hoito kesti aika kauan ja Vinha oli melko rauhallinen. Maaria sanoi että akupunktio ei saisi sattua ja että toiset eläinlääkärit aloittavat Gabapentiinin maksimiannoksella ja laskevat siitä sitten alaspäin. Erittäin hankalaa kun eläinlääkäriltä ja osteopaatilta tulee näin ristiriitaista tietoa. Myöskään ei ole hyvä että akupunktio ja osteopatia annetaan samana tai peräkkäisinä päivänä, mutta tähän mennessä kun olen käyttänyt Vinhaa akussa kerran viikossa, mun olisi kyllä ollut mahdotonta mennä sitten eri päivänä osteopatiaan. Maaria sanoi että seuraava ostepatia voisi olla joskus loppuvuodesta, vaikutus näkyy pitkän ajan kuluessa, ei viikossa tai kahdessa. Lisäksi hän neuvoi liikuttamaan Vinhaa nyt enemmän. Metsämaastossa pitäisi liikkua päivittän kasvattaen aikaa 20 minuutista tuntiin vähitellen.

4.10. Kolmas akupunktio, Matti Tikka YES. Jälleen sähköakua, nyt tasapuolisesti niskaan ja etujalkoihin. Neulojen laitossa sama juttu kuin aiemmin, niskaan, päähän ja selkään laitetut neulat eivät satu, mutta jalkoihin Vinha ei antaisi laittaa. Viikistä ajoin viikonlopuksi Kotkaan ja myös äitini huomasi että Vinha liikkui paremmin perjantaina illalla ja lauantaina kuin aiemmin. Anna Hjelm-Björkmanin lähettämät reseptit eivät ehtineet tulla torstaihn mennessä, mutta pyysin Matilta reseptin Gabapentin 50 mg lääkkeelle, sillä olin selvittänyt että sitä oli YA:lla suoraan varastossa. Aloitin Gabapentiinin heti perjantaina mutta viikonlopun aikana en huomannut vaikutusta. Sitä pitäisi antaan tällä 50+50 mg annoksella 2 vko ja sitten tarvittaessa nostaa, mutta täytyy kysyä voisiko annostusta nostaa jo viikon kuluttua. Ihmisille tuon lääkkeen annostukset on aika suuria, jopa lähemmäs 1g vuorokaudessa. Viikonloppuna Vinhan kanssa pieniä metsälenkkejä (n. 500 m) pari kertaa päivässä, pihalla Vinha ei pitkään viihtynyt.

2.10. Vinha liikkui ehkä vähän paremmin lauantaina akupunktion jälkeen, selvää eroa ei kuitenkaan ole mutta se on ollut selvästi iloisempi ja aktiivisempi, välillä suorastaan rasittava :) Maanantaina 30.9. soitin YESille ja illalla onneksi Anna Hjelm-Björklund soitti minulle. Anna on myös akupuntioeläinlääkäri ja perehtynyt koiran kipuun. Hän kertoi että em. lääkettä saa ainoastaan yliopiston apteekista. Hienoa, resepti pitää siis lähettää sinne. Hitto jos olisin tiennyt olisin tietenkin hakenut lääkkeen perjantaina sieltä. Tämä on niin tätä kun asuu täällä periferiassa. Anna sanoi että määrättyä vahvuutta lääkettä ei silti välttämättä ole joten hän kirjoittaa kaksi uutta reseptiä joista jompi kumpi pitäisi saada ja laittaa ne postiin. Ja sit mun pitää lähettää reseptit sinne YA:lle. Jos asuisi jossain järkevässä paikassa lääkitys olisi siis jo voitu aloittaa, mutta nyt se menee vähintään viikonlopulle. Otin nimittäin ensi pe vapaana olleen ajan Matille, joten jos reseptit tulevat huomenna voin hakea lääkkeen YA:lta perjantaina... Voi jospa se auttaisi.

Viimeinen uimareissu tehtiin viikko sitten tiistaina. Vesi oli sen verran kylmää että tytöt ei oikein meinanneet lähteä uimaan. Varsinkin takaisinpäin oli hankalaa, houkuttelin niitä veneestä reilun 5 minuuttia! Ja uimisen jälkeen Vinha oli aivan jäässä. Ei siis uimakeikkoja enää jollei kelit jostain syystä lämpene :(