Maanantaina ennen kenttätalkoita ehdimme Rauniksen kentälle vähän tottistelemaan. Tein Vinhan kanssa kisatottiksen liikkeet putkeen, mutta palkkasin välillä. Seuraamisessa jälleen edistystä sinne suuntaan missä sunnuntaina oli ollut eteenmenon palkka... Ampuminen nosti kierroksia mutta nyt onnistuneesti ohjaajan suuntaan. Paikkamakuussa ammuin itse jolloin Vinhalla kaula venyi sen 10 senttiä , mutta se pysyi kyllä maassa. Jättöliikkeet muuten ok, mutta ohjaaja edelleen hidastaa käskyn kohdalla. Luoksetulossa Vinha ei pahasti törmännyt. Hypyt ok, noudoissa piti edessäni kapulaa erittäin huonosti roikottaen.

Huimaani harjoitteli Pikiruukissa hiukan kosketuskeppiä ja keskittyi hyvin. Sitten se pääsi moikkaamaan pari viikkoa vanhempaa espanjan vesikoiran pentua mutta yhteistä säveltä ei löytynyt eikä pennut toiveistani huolimatta alkaneet leikkiä. Se pentupainikaveri Huimulalle on siis edellen löytymättä, onneksi Vinha jaksaa leikittää sitä edelleen kiitettävän hyvin.

Kotona Huima on harjoitellut kahdesti kosketusalustaa. Se ei oikein vielä tajua että kyse on tassulla koskemisesta vaan tarjoaa nenää ja melkein kuulen miten surina käy päässä kun se miettii Lisäksi olen ottanut Huiman kahtena päivänä mukaan "lenkille" eli lyhyille metsäkävelyille. Yritän löytää Huimalle nyt vaihtelevia ympäristöjä liikkumiseen jotta sen tasapaino kehittyisi. Se on alkanut kannella tavaroita ahkerammin, mutta ei vielä innostu juuri leikkimään minun kanssani.

Kenttätalkoiden jälkeen teimme vielä esineruudun Outokummuntien varteen. Inkkarilla oli taas tyypilliseen tapaan hiukan enemmän vauhtia kuin järkeä, joten suurin osa sen ajasta meni "muka tehokkaaseen" juoksenteluun ruudussa. Se siis liikkuu vauhdikkaasti ja käyttää kyllä nenäänsäkin, mutta ei malta pysähtyä tarkentamaan hajuja. Tähän vaikutti varmaankin osin se että alueella oli muita jälkiä ja hajuja oli varmasti tosi paljon. Tärkeimpänä kuitenkin: Vinha palautti nopeasti ja empimättä löytämänsä esineet, vaikka ruudussa oli kolme esinettä kerralla. Pitäisi kokeilla auttaisiko etsintäkokeen tarkkuusruudun opettaminen tarkempaan työskentelyyn.