No niin, Riemu on nyt sitten ilmoitettu BH-kokeeseen ensi viikolle, joten tottahan sen paikkamakuu hajosi käsiin tällä viikolla. Tai no, tottapuhuen homma on lähtenyt menemään pieleen jo aiemmin, mutta olen tyhmyyksissäni jatkanut liian vaikeita treenejä ja pahentanut tilannetta. Pahojen kentällä tehtiin liian vaikea treeni pari viikkoa sitten, Riemu huolestui kun kentällä juoksi pallon perässä toinen koira, nousi ylös 2 kertaa ja oppi että ylös nousemalla saa mamman tulemaan takaisin. Maanantaina asia kävi minulle hyvin selväksi, kolme kentällä treenaavaa koiraa oli liikaa häiriötä Riemulle ja se nousi kahdesti ylös. Toisen kerran jälkeen vein sen autoon ja jäähdyttelin itseni treenaamalla Vinhan kanssa välissä. Sitten tein helpon paikkamakuun ja lähdettiin lenkille. Lenkin jälkeen menin takaisin kentälle, jossa ei nyt ollut ketään, ja otin paikkamakuun uusiksi. Riemu makasi nätisti 3 minuuttia, mutta juuri kun olin kääntymässä palatakseni, se nousi ylös. Pysyin paikallani, katselin koiraa sivusilmällä ja odotin. Ja Riemu odotti. Se seisoi ja heilutti epätietoisennäköisenä häntää, kävi sitten istumaan ja lopulta meni takaisin maahan. Kun se oli mennyt maahan huokasin syvään ja menin palkkaamaan sen muutamalla namilla. Sitten otin vielä minuutin paikkamakuun ja palkkasin ruualla purkista. Tiistaina 1 min paikkamakuu peko-treeneissä Urheilutalon parkkiksella, vaikea paikka, pysyi rauhallisena. Ja sitten kentällä 1 min + 5 min + liikkeestä maahan ja paluu heti. Näistä neljästä yhteensä palkaksi iltaruoka. Riemu oli rauhallinen ja mulle tuli vähän rennompi olo. Saattaahan se BH sittenkin mennä läpi. Tänään pidetään taukoa ja torstaina pääsen toivottavasti treenaamaan niin että kentällä on vähän häiriötä. Ja sitten perjantaista sunnuntaihin olenkin Turussa katselmuksessa Vinhan kanssa...

Muuten Riemun tottis on kohtuu mallilla. Jättöliikeet sujuvat suht varmasti, mutta vauhti tuo luoksetulon loppuasentoon vinoutta. Seuraamisessa kontakti putoilee ja Riemu pomppii, mutta paikka pysyy kohtuullisesti. Jatketaan seuraamistreeniä lyhyitä pätkiä ja käännöksiä. Liikkeestä seisomisen opettelu on aloitettu. Aloitin peruuttamisesta, nyt lisään vihjettä ja olen vaihtanut liikkeen eteenpäin. Eli minä peruutan ja koira kävelee eteenpäin. Riemu tarjoaa tosi jämäköitä seisahtumisia, mutta välillä joukkoon eksyy maahanmenoja sillä sen tekniikkaa on paranneltu tuolla samalla peruutusmenetelmällä.

Vinhan kanssa treenaaminen on ollut melkein koko kesän vain ylläpitoa ja seuraamisen hiomista. Kun liikkeellelähtö repesi kolmessa viimeisessä kokeessa, olen nyt tehnyt paljon sitä, että seison pitkään paikallani ennen liikkeellelähtöä ja teen sitten vähän suoraa ja paljon käännöksiä. Josko tuo tuosta rauhoittuisi lokakuun lopulle... Onneksi jättöliikkeet ovat pysyneet kuosissa ja Vinha hyppää edelleen erittäin mielellään ranteista huolimatta. Jopa niin mielellään, että eilen se pomppasi esteen ihan omin nokkineen kun tarkoitus oli kävellä siitä ohi... Onneksi lautoja oli vain 80 sentin verran. Katselmuksen jälkeen täytyy ottaa parissa treenissä hypyt, sitten taas annetaan ranteiden levätä.