Torstaina pääsin Riemun kanssa pitkästä aikaa hakutreeneihin. Tarkemmin ottaen ensimmäisiin tänä keväänä, muutama pk-hakutreenihän tehtiin kyllä peko-ryhmän kanssa huhtikuussa. Helteinen keli verotti porukkaa viime hetkellä ja erinäisen säädön jälkeen yhdistettiin lopulta rippeet kolmesta eri hakuryhmästä ja saatiin hyvän kokoinen porukka kasalle. Treenattiin Överbyn puomilla, toinen tie keskilinjana, tallattiin kaistaleita. Tuossa kohdassa on melko tiheää metsää niin että koiran etenemistä näki vain osittain.

Käytin koirat uimassa ennen treenejä, eikä Riemu tuntunut helteestä huolimatta olevan kuumissaan vaan jaksoi kyllä hyvin. Suunnitelma oli lähettää ekalle ja tokalle kaistaleelle ilman apuja, sitten kolmoskaistalle tyhjälle ja jälleen nelonen ja vitonen ilman apuja, mutta varautuneena ääniapuun. Ekalle meni suht suoraan ja toi rullan samaa reittiä kuin oli mennytkin eli tuli rullan kanssa mun taakse keskilinjalle. Tokan kaistaleen takaosassa meni tie ja Riemu kääntyi tien reunassa eikä ylittänyt sitä. Kutsuin pois, menin kaistaleelle ja lähetin n. 10 metrin päästä tiestä, mutta Riemu ei vieläkään ylittänyt sitä joten lähetin vielä kolmannen kerran nyt melkein tien reunasta. Riemu hakiessa rullaa palasin keskilinjalle ja se oli ensin vähän hämmentynyt kun en odottanut sitä lähetyspaikassa, mutta osasi sitten pitää rullan suussa ja etsiä minut. Tyhjälle eteni suoraan, mutta taisi työskennellä taaksepäin, tuli hyvin pois kutsusta! Neljännelle eteni hyvin, paikallistin aika pitkään, ilmasu hyvä. Vitoselle lähetin ilmeisesti vinosti ja pikkuisen "paksuksi" tallattu kolmoskaistale sen vieressä veti Riemun taaksepäin. Lähetin kaksi kertaa ja molemmilla se kaartoi taakse eikä saanut hajua maalihengestä. Lopuksi otettiin ääniapu ja kun nyt lähetin vähän parempaan suuntaan Riemu eteni hyvin suoraan maalihengelle.

Kaikki palkat ruokaa, mutta vikalta taas ruuan lisäksi lelu. Maalihenki antaa/heittää lelun, mutta koiraa ei mitenkään painosteta leikkimään vaan se saa tuoda lelun myös mulle revitettäväksi.

Vinhan käytin uimassa nyt kolmannen kerran. Teen niin että heitän damin jotta saan Vinhan tekemään kunnollisen uimalenkin, mutta sitten saatan koiran veteen valjaista niin ettei se pääse ryntäämään vaan päästän irti vasta kun se on uimasyvyydellä. Tämä tuntuu toimivan. Uiminen paranee kerta kerralta ja myös maalla liikkuminen on parantunut :-D