...joita olen pessimistinä jo pikkuisen odotellutkin. Elämän Rii-Riin rullailmasun kanssa on sitten "valmistumisen" ollut suorastaan helppoa ja leppoisaa, joten ehdin jo melkein tuudittautua ajatukseen että kun koko rulla oli alkuunsa Riemulle (kuten Ilollekkin) melkeinpä vastenmielinen, voisin sen kanssa välttää rullan turhan kanniskelun. Iippahan tarttui rullaan turhan takia oikeastaan vain kerran: Hyvin vahvasti turhauduttuaan se nappasin rullan suuhun "ei mistään" seisoessaan vieressäni ja pudotti sen samantien.

Mutta pessimisti ei pety. Ja tulihan se sieltä. Viime viikon keskiviikkona treenattiin peko-ryhmän kanssa meillä. Teemana potkukelkan ;-) käyttö ohjaajan avustimena etsinnässä (vrt. joidenkin poliisienkin käyttämä metsäteiden tsekkaus fillaroimalla). Piiloteltiin maalihenkilöitä suoran tien varteen joko pellolle lakanan alle tai latoon. Riemu pääsi treenaamaan tokana, mutta se kävi silti aika lailla kierroksilla ja kun minä kelkkailin se viipotti menemään pitkällä edelläni oletettavasti vauhti korvissa suhisten... Ensimmäisen kerran se nappasi rullan suuhunsa melko varmasti hajusta tiellä. Se jatkoi pienen matkaa tietä rulla suussaan ja ampaisi sitten pellolle ja latoon jossa oli eka maalihenki. Pakkohan se oli tästä päästää näytölle... Kun jatkettiin etsintää se otti jälleen rulla suuhun melko pian lähdettyämme etenemään tiellä ja tuli rulla suussa luokseni. Ajattelemattomasti reagoin ensin rullan ottamiseen käskemällä Riemun irrottamaan rullasta, kunnes tajusin että mun pitää pysäyttää koko homma ja olla huomaamatta koiraa niin kauan kuin se pitää rullaa suussa turhaan. Seuraava maalihenki meni paremmin, haju tuli nenään ja nopea paikallistaminen ennen rullan ottamista. Sitten lähdettiin palaamaan tietä takaisin ja Riemu jatkoi rullan napsimista suuhun. Parin kerran jälkeen se tuntui vähän turhautuvan, pudotti sitten rullan ja jatkoi ilman sitä. Aika pian tämän jälkeen se sai hajun paluureitille piiloutuneesta maalihengestä ja teki korrektin ilmaisun.

Perjantaina matkustin Kirkkonummelle ja pari päivää meni muissa puuhissa, olin mm. kartturina hälytreeneissä ja oli ihan tosi kivaa :-)

Maanantaina ehdittiin vähän treenatakkin. Aamulla ennen töihin lähtöä lenkin jälkeen laitoin Riemulle rullan kaulaan pihalla ajatuksena vähän kävellä sen kanssa, palkkailla luoksetulosta ja leikkiä pallolla. No, Riemu otti rullan ennenkuin ehdin kissaa sanoa, joten jämähdin seisomaan enkä ollut näkevinäni koiraa. Se rallatti varmaan 10 minuuttia pitkin pihaa, yritti kerran pudottaa rullan, mutta tottahan rulla oli bonuksena vähän liian ylhäällä niin että irrottaminen oli vaikeaa mutta suussa pitäminen suorastaan lapsellisen helppoa... Lopulta otin Riemulta rullan kokonaan pois mitään sanomatta ja menin hetkeksi sisälle (jäähtymään...). Sit uusiksi, paremmalla onnella. Käveltiin pihalta polulle ja pitkin polkua, ja palkkailin kuten olin suunnitellut. Iltapäivällä sitten sama uusiksi mutta Kirsin kanssa. Kun Riemu näytti malttavan pysyä erossa rullasta Kirsi livahti piiloon ja Riemu sai etsiä. Toistettiin kerran ja sitten treenattiin Mauri. Ja sit vielä sama uusiksi. Nyt lisäsin koiran kierroksia pukemalla myös etsintäliivin ja pidentämällä matkaa. Muuten suht ok, mutta hangessa kahlatessa/juostessa rulla taas livahti suuhun.

Tiistaina vedin Marjutin ryhmän treenit sillä Marjut oli sairaslomalla. Ryhmäläiset oli suurimmalta osalta mulle vieraita ainakin treenikavereina, mutta koirat toimi kivasti. Riemulle sain ihan tosi hyvän treenin. Menin Peten kyydillä, ja Riemu matkusti ja odotti siis täysin vieraassa autossa samassa häkissä vieraan Fidon kanssa. Lisäksi kaikki maalihenget oli sille outoja ja tilanne muutenkin vähän kummallinen. Tein Riemulle suunnilleen samanlaisen treenin kuin maanantaina Kirsin kanssa ja nyt tultiin melko hyvin toimeen rullan kanssa. Riemu nappasi rullan suuhunsa todennäköisesti kerran "ei mistään", sillä oli näkevinäni että se irrotti rullasta käydessään kiertämässä pienen grillikodan, muuten se keskittyi olennaiseen. Se teki hyvin virkamiesmäistä työtä ja oli suht rauhallinen. Hauska huomata että tollasessa tilanteessa sen normaalisti hyvin selvät "tässä haisee ihminen" eleet jäi melkein kokonaan pois ja se oli liki yhtä vaikeasti luettava kuin Vinha. Se irtosi kivasti ja oli hyvin hallinnassa. Yksinkertainen mutta erinomainen treeni, tälläisiä osuu melko harvoin kohdalle :-D