Toissa lauantaina pakkasin autoon Veet ja suuntasin Raaheen ryhmänäyttelyyn (kyllä...) Pystykorvat alkoivat heti yhdeksältä, ja Voima oli yhdeksäntenä kehässä. Tuomarina Sakari Poti. Olen treenannut Voiman kanssa paljon käsittelyä, erityisesti sitä että se seisoo paikallaan eikä ala kiemurrella kropan läpikäymisestä. Voima oli vähän levoton, ja ulkokehä epätasainen, mutta ihan kivasti esiintyminen meni, ja ainakin ne kulmaukset sieltä löytyi :) Tuloksena AVO EH 2, siis sama EH kuin Toholammiltakin ja avoimen luokan kahdesta uroksesta toiseksi paras. Arvostelukin oli aika samanlainen kuin Toholammilla, paitsi että nyt Voi-Voilla on jo ne kaksi puuttuvaa P1:stä. "Kirkkaanpunainen (!!). Keskikokoa kookkaampi, mittasuhteiltaan hieman pitkä. Kevyt oikealinjainen pää, suurehkot silmät. Tiivis runko, raajaluusto saisi olla vahvempi. Hyvät kulmaukset, hyvä turkki, hieman taaksekiertynyt häntä, hyvä liike, pirteä luonne."

Erityisen tyytyväinen olen sen kehän ulkopuoliseen käyttäytymiseen. Kaksikin urosta rähähti sille, mutta jälleen se vain katsoi kummissaan ja jatkoi matkaa.

Vinhan kanssa osallistuminen on perjantaihin asti epävarmaa ontumisen takia, joten sen kanssa harjoittelin oikeastaan vain seisottamista. Perjantai-iltana rallytokon jälkeen kysyin neuvoa esittämiseen Giteltä, ja sainkin aivan loistavan pikakoulutuksen! Gite näytti nopeasti miten saan Vinhan juoksemaan suoraan ja samalla katsottiin miten sen pitäisi seisoa jotta kulmaukset tulevat esille.

Labradorituomarina oli Marja Talvitie, joka ainakin lappalaistuomarina tunnetaan tiukkuudestaan, joten H:n saaminen ei ollut todellakaan varmaa. Labradorikehän laidalla saatiin odotella narttujen käyttöluokkaa vähän pidempään. Ehdin nähdä miten nuori käyttöluokan uros sai hylätyn ja harkitsin jo vakavasti että hiippailen vähin äänin pois paikalta... Kehään kuitenkin mentiin ja yritin pitää mielessäni Giten ja Ninan opetukset: "Olet maksanut ihan yhtä paljon kuin kaikki muutkin, joten sinulla on sama oikeus olla siellä ja aika kehässä on sinun aikaasi". Myös käyttöluokassa kaikki muut nartut olivat mallia tankkeri, joten me tosiaan erotuttiin siellä. Odotteluaikana keksin sentään pyyhkiä pölyt Vinhan turkista kostealla paperilla... Ryhmässä juokseminen meni hyvin, mutta ees-taas tuomarille ei, Vinha oli ryhditön ja se lähinnä halusi pois kehästä. Arvostelu, jossa ei ole oikeastaan mitään hyvää menee näin: "Hieman korkearaajainen ja litteärunkoinen kookas tyttö. Kapeahko pää. Pysty olkavarsi ja löysät kyynärpäät. Liian lyhyt ja liian laskeva lantio ja alaskiinnittynyt häntä. Liikkuu edestä löysästi. Saisi liikkua paremmalla potkulla." Riitan kanssa todettiin että arvostelussa jäi kommentoimatta monta asiaa, niinkuin nyt vaikka turkki ja kulmaukset joista olisin mielelläni kuullut. Saneltuaan arvostelun Talvitie mietti pitkään ja totesi sitten että pitkän harkinna jälkeen H. Ja mulla teki tiukkaa pysyä rauhallisena ja pokkana ;) Kun odotin arvostelulomakkeen valmistumista Talvitie vielä sanoi minulle: "Rodun erikoisnäyttelyssä englantilainen kasvattaja tuomari sanoi tälläisestä aivan samantyyppisestä koirasta että tämä on hyvä työlinjaisen koiran edustaja, ja antoi sille vielä erittäin hyvän niin onhan se minunkin annettava". Vastasin takaisin että "tätä me tulimmekin  hakemaan", johon Talvitie vielä sanoi että "niin minä vähän arvelinkin". Vinha siis KÄY H, ja varmasti yhdet kehän sydämmestä tulleimmista tuuletuksista ;) Ei tartte mennä toiste :D

Riitta ehti kuvaamaankin meidän esiintymisen, kiitos leikatusta koosteesta Riitalle:

http://youtu.be/qCIQuz663VE