Kaksi viikkoa on mennyt enemmän tai vähemmän työmatkailuun, ensin koirien kanssa, sitten yksin, joten kaikenlainen treenaaminen on ollut pikemminkin tauolla. Viikonloppuna kuitenkin petrattiin pikkuisen. Lauantaina illalla kotipihassa muistuttelin Vinhalle vähän tokoliikkeitä: Alkuun seuraamista, se menee kyllä nyt kotona aivan loistavasti, kontakti pysyy melkein 100 prosenttisesti Sitten liikkeestä istuminen ja lyhyt paikkamakuu ja perään luoksetulo pysäytyksillä. Vinosti suulin edestä tiellepäin mahtuu melkein oikeilla mitoilla Tätä ei ole tehty moneen viikkoon ja olin vienyt pallopalkan Vinhan taakse niin ettei se tiennyt pallosta, mutta eka seisomaan pysäytys oli silti ok ja vapautin siitä pallolle. Sitten otin koko liikeen, pysäytykset meni nappiin, palkaksi pallo minulta. Lopuksi vielä pelkkä seisomaan pysäytys josta vapautus takana olevalle pallolle. Sitten ruutu, jonka olin rakennellut Vinhan näkemättä. Ruutu oli aivan autotallin edessä jotta valo riittäsi ja koira näkisi sen kunnolla, mutta Vinha juoksi kuitenkin ensin ruudun oikealle puolelle aivan reunanauhan viereen. Odottelin hiljaa ja Vinha jatkoi siitä ruudun etsimistä, meni ensin taakse, sitten takaisin viereen ja lopulta sisään ruutuun. Tähän pysäytin seisomaan ja menin palkkaamaan palloleikillä. Lopuksi lähetin uudelleen ruutuun, pysäytin, käskin maahan, kävelin jonkin aikaa lenkkiä ruudun edessä ja menin taas palkkaamaan pallolla ruutuun sisälle.

Riemun kanssa aloitin kosketuskepillä ja maahan-istu erottelulla. Se teki vain yhden virheen, muuten erottaa istumisen ja maahanmenon hienosti. Perään seuraamista ja nyt minulla oli matkassa sopivan keskittynyt ja innostunut koira. Aiemmin seuraaminen on ollut alkuun vähän puolitehoista, oikeastaan vasta ensimmäisen leikkimisen jälkeen Riemu on syttynyt sopivasti. Jatkossa pitää muistaa herätellä se leikillä tai esim. tuolla nopeatempoisella erottelutreenillä. Tein seuraamista muutamista askeleista reiluun 10 pätkissä ja vaihdoin aika pian samanlaiseen treeniin kuin Vinhalla, eli palkkasin aina käännöksen jälkeen. Riemu tekee ihan kivoja käännöksiä, se osaa hyvin käyttää takapäätään. Lopuksi lyhyt paikallamakuu, 10 ja 30 sekuntia.

Sunnuntaina oli sitten liikkuritreeni, eli tehtiin kokeenomaisia suorituksia jotta liikkurit sai treenata Meillä oli koko halli käytössä ja vain 4 koiraa paikalla! Vinhan kanssa tehtiin ensin Z Tiinan treeniksi. En ole ikinä ko. liikettä tehnyt, mutta aika kivasti se meni. Istu - maahan - seiso kaikki asennot oikein, ja Vinha pysyi myös seisomisessa tarkasti paikallaan kun kiersin takaa. Virheet siitä että kehuin koiraa ja hidastin vauhtia jotta se ehti paremmin mukaan seuraamiseen. Sitten Vinha odottelemaan ja myöhemmin putkeen ilman palkkaa seuraaminen, liikkeestä istuminen, luoksetulo, ruutu ja tunnari. Kaikki muut meni oikein, mutta luoksetulossa juoksi maahanmenosta läpi! Aika yllättävä virhe, pitänee palkkailla maahanmenosta useammin. Toki korjattavaa ja täsmennettävää kaikissa liikkeissä on, mutta olin hirmu tyytyväinen tähän. Tunnarin jälkeen palkaksi taskusta ruokapurkki.

Riemulle melko lailla sama setti kuin lauantaina kotona. Ensin Rimpu joutui kuitenkin odottamaan häkissä kun laskimme pressua alas, ja sehän ei neidille sopinut. Se huusi kuin syötävä aina kun kiipesin tikkaille irrottamaan pressua kattopalkista kunnes ymmärsi ettei huutaminen selvästikään estä mammaa kiipeämästä ja oli ehkä loput kaksi kiipeilyä hiljaa... Riemu oli sangen innoissaan kun aloitin treenin, joten otin suoraan seuraamista, mutta olisi pitänyt ensin vähän viritellä. Virittely siis tästälähin aina ennen seuraamista etten opeta pysyvästi löysäilevää seuruuasennetta! Istu - maahan erottelu meni hyvin, mutta kun aloin liikkua Riemu ryömi perääni Se siis meni nopeasti maahan, mutta jatkoi liikettä ryömimällä... Ei hyvä. Tätä täytyy vähän tarkastella. Sitten paikallamakuuta, joka olikin taas ihan hirmu vaikeaa. Riemu nousi kahdesti perääni kunnes ymmärsin jäädä ihan lähelle ja sitten tein ihan pentutreeniä eli palkkasin maassapysymisestä tiheään läheltä, pisin etäisyys ehkä 3 metriä . Olin melkein lopettamassa kun saatiin yllättävä häiriö paikalle. Lauantain näyttelyn järjestäjiä tuli hakemaan pöytiä. Lyhensin etäisyyttä ja palkkasin tiheään jolloin Riemu pysyi maassa kun miehet kävelivät aivan sen takaa ja tyhjensivät pöytiä. Kun peräkärry peruutettiin sisälle se nousi ja sanoi buh, mutta sen jälkeen taas pysyi paikallaan. Lopuksi tehtiin vielä kaksi noutoa pehmokapulalla, ekalla riitti kun toi käteen, toisella otin luovutusasentoon saakka. Se meni hienosti.