Sunnuntaina kaiveltiin peko-porukan kanssa vähän lumiluolia meidän pihassa. Keli oli aivan loistava, kahtena edellisenä päivänä oli ollut suojaa ja satanut vähän vettä, joten lumikasat oli tiivistyneet ja niissä kova kuori, mutta sen alla lumi oli tosi helppoa kaivaa. Saatiin melko pienellä työllä aikaiseksi hienoja kammioita joissa mahtui helposti istumaan.

Vinhalla oli piilossa neljä maalihenkeä. Kaksi lähekkäisissä piiloissa, sillä saimme isoimpaan kasaan kaivettua kaksi piiloa. Yksi navetan oven vieressä ja yksi vanhan betonisiilon kulmassa. Aloitin isolta kasalta. Vauhtia oli vähän liikaa ja vaikka Vinha otti rullan ihan oikeasta paikasta, se lähti rulla suussa kiertämään toisen piilon kautta ja pudotti rullan matkalla. Uudella yrittämällä hyvä ilmaisu. Näytöllä yllytin sitä vähän kaivamaan piiloa auki, ja palkka tulikin purkista piilosta kun Vinha työnsi päänsä sinne sisälle. Mh jätettiin piiloon. Jatkettiin sille toiselle piilolle, ja siinä Vinha tosi hienosti paikallisti kohdan jossa haju todennäköisesti voimakkaimmin, työnsi kuonolla reikää lumeen ja otti siitä rullan. Näytöllä kaivettiin mh kokonaan esille ja V sai mennä piiloon syömään palkan.

Jatkoin navetan pihan puolista seinustaa. Oven vieressä olevasta piilosta V hurautti ohi, ja sai hajun jo seuraavasta piilosta. Se olikin vaikea. Betonisiilon seinä nosti hajun ylös ja heitti siilon umpinaiselle puolelle. Vinha meni siilon reunalle, ja otti rullan jo hajusta, kävi kyllä piilolla mutta en hyväksynyt ilmaisua. Lähetin uudelleen ja taas rulla hajusta. Tätä tahkottiin sitten hetki, Vinha kävi piilolla ainakin 5 kertaa, ja välissä se jo lähti muualle, epäili ehkä etten jostain syystä hyväksynyt tätä mh:ta ollenkaan. Otettuaan rullan pari kertaa hajusta Vinha meni kyllä hyvin piilolle asti ja otti rullan vasta siellä, mutta sitten ei tuonut perille. Helpotin menemällä lähemmäksi ja kehuin piilon haistelusta. Porukan mukaan Vinha olisi tuonut rullan oikein jo kerran aiemmin ennenkuin hyväksyin ilmasun, mutta itse en nähnyt että näin olisi käynyt. Luulen että tämä kerta oli se jolla V pudotti rullan metrin päässä minusta, olimme tuolloin siilon seinän takana. Joka tapauksessa, lopulta saatiin kunnollinen ilmaisu, ja olen ihan tyytyväinen etten hyväksynyt virheitä. Viimeisenä sitten se navetan oven vieressä ollut piilo. Siinä haju nousi navetan ja suulin muodostamaan nurkkaan piilon "taakse". Vinha tarkisti piilon, nurkan, piilon, nurkan ja vielä piilon josta se otti rullan taas ihan oikein Myöhemmin keväällä pidettävää koulutusta varten oli tarkoitus saada koiria kaivamaan piiloja auki, mutta Vinha ei kovin hyvin kyllä tajunnut tätä. Parannusta viime vuotiseen siinä oli minusta selvästi, se paikallisti hajujen lähteet kunnolla, ja tuo että palkka tuli piilon reiästä oli oikeen hyvä, täytyy tehdä niin jatkossakin.

Riemu oli mukana kaivamassa piiloja. Se hummaili kolmisen varttia pihalla meidän kanssa, ja tunki melko rohkeasti ainakin siihen piiloon jota minä kaivoin, mutta sitten se yhtäkkiä muuttui kovin vaisuksi. Ajattelin että pentu on väsynyt ja vein sen sisälle nukkumaan. Kun muut koirat oli treenattu, otin Riemulle kaksi maalihenkeä jotka menivät aukinaisiin piiloihin valmiiksi. Pentu otti jälleen tosi hienosti hajun ja meni rohkeasti piiloihin sisälle syömään. Se on kyllä ihanan helppo lukea Mutta ihmeteltiin kaikki miksi se on vaisu ja pitää häntää oudosti kaarella jalkojen välissä. Eipä olisi tullut mieleen että koira voi saada vesihännän myös talvella! 

Illalla häntä olikin selvästi kipeä ja Riemu edelleen hyvin vaisu. Iltapissalla käytin sen takki päällä, mutta en tajunnut antaa kipulääkettä. Annoin Dolagisin vasta maanantaina illalla ja tänään tiistaina pentu olikin jo aika lailla normaali. Pikkuisen varoi vielä häntää, mutta aamulenkillä vauhtia oli Vinhan harmiksi taas jo vähän liikaakin.