Treenattiin sunnuntaina pienellä porukalla treenattiin melko hankissa olosuhteissa. Paikkana vanhan kettufarmin viereinen metsä 8-tien varressa. Pieni alue, mutta lumen määrä aiheutti sen että alueella jonka meidän koirat lumettomana aikana etsisi 10 minuutissa, meni nyt helposti puoli tuntia. Vinhula aloitti, joten alueella ei ollut vielä jälkiä. Maalihenget meni piiloon "takarajalta" eli alueen etelärajalta ja me aloitimme 8-tietä lähellä olevasta teiden risteyksestä, ja kuljimme kohti itää. Alue on viivoitettu punaisella ao. karttaan. Kokoa sillä on kuitenkin reilu 4 ha, mutta me ei käyty tarkasti koko aluetta vaan etsittiin vain ne kaksi maalihenkeä joiden tiedettiin olevan alueella. Alueen tarkkaan tarkistamiseen olisikin sitten mennyt varmasti tunti. Maalihenkilöt olivat suunnilleen pisteillä merkityissä kohdissa.

Vinha kävi vähän lämpimänä ja vinkui autossa, taukoa on siis ollut. Hankeen se ei kuitenkaan lähtenyt hirmu mielellään. Ensimmäisestä maalihengestä tuli ehkä haju melkein lähtöpaikkaan, jatkettiin kuitenkin kymmenisen metriä eteenpäin ennenkuin Vinha lähti etelään tarkistamaan hajua. Matka vähän kesti, mutta rulla tuli hyvin perille asti, ja näytölle mennessä koiralla riitti maltti vaikka sekä lumi että minä hidastimme sen menoa melko lailla. Palattiin takaisin alueen pohjoisrajalle ja jatkettiin suunnitelman mukaisesti, eli tien suuntaisesti kohti itää/itäkaakkoa. Alueen pohjoispuolella olevalla vanhalla turkistarhalla oli auto ja ilmeisesti ihmisiä, sillä se veti Vinhaa ja sain kutsua koiran kahdesti pois rakennusten liepeiltä. Toinen maalihenki oli lähes itärajalla pienien mutta selvien kumpareiden takana. Haju tuli Vinhan nenään selvästi kumpareiden pohjoispuolelle eikä se ilmeisesti lumen takia malttanut mennä perille asti tarkistamaan maalihengen sijaintia vaan toi rullan mulle hajusta. Kun lähdettiin näytölle, matka loppuikin sitten aika lyhyeen ja koira pyrki selvästi vain jatkamaan hajulähteen sijainnin selvittelyä. Pidin hetken tauon, jatkettiin ja Vinha toi rullan uudelleen hajusta! Sama virhe siis kuin Gestiksen treeneissä, tosin nyt selvempänä. Ilmeisesti lumi haittaa sen verran että V sortuu virheeseen jota se ei ole tehnyt todella pitkään aikaan Laitoin koiran etsimään edelleen ja kolmannella kerralla se malttoi mennä maalihengelle asti ennenkuin toi rullan. Nyt mallikas ilmaisu. Eli ne kotipihalla tehdyt ilmasutreenit ei ole olleet riittävästi, täytyy mennä vielä kunnon hankeen ja katsoa että ketju toimii siellä. Mietin vielä olisiko mahdollisella selkäkivulla osuutta asiaan, vaikea sanoa, koira liikkui kuitenkin ihan normaalisti. Ja nyt viikolla se ei tunnu kipeytyneen hangessa kahlailusta.

Riemu treenasi näyttöä. Lähes sama kuvio kuin Gestiksessä: Mutta nyt kaksi maalihenkeä, ekalla 6 toistoa, tokalla 6+4 toistoa. Vikasta aina ruokaan purkista. Rii-Rii oli vähän hämmentyneen oloinen. Pidensin matkaa, ja matkan varrella olleet hajujäljet tieltä penkkaan ja metsänpuolelle kiinnosti sitä kovasti. Näytti myös vähän siltä että siitä oli epämiellyttävää juosta kohti kyykyssä olevaa täysin vierasta maalihenkeä. Enkä palkka pitäisi olla parempi. Lisäksi olen tehnyt aivan liian vähän kotitreeniä, asia ei ole vielä Riemulle selvä eikä se osaa "visa"-käskyä. Meni kuitenkin kohtuudella. Jatkossa treeniä kotona sisällä ja pihalla niin että saan käskyn liitettyä hommaan ennenkuin nostan kriteeriä (matka, uudet paikat, uudet ihmiset).

Treenien jälkeen Riitta otti vähän puolivuotiskuvia Riemusta. Lisään niitä kunhan olen seuraavan kerran taas kotikoneella.