Pääsiäistä edeltävällä viikolla keskiviikkona ja sen jälkeen tiistaina tein tyttöjen kanssa nometreenit pellolla. Riemulle ensimmäinen kerta pois pihalta ja hallista, Vinhalle tuttua kauraa. Riemun kanssa ensin kaksi noutoa pihalla, sitten pellolle. Vein damin ensin 10 sitten 15 ja lopulta jo 20 metrin etäisyydelle. Paikallaistumisessa oli ongelmia, ja sen hinkkaaminen vähän masensi Riemua. Se toi ensin hienosti, mutta kun matka kasvoi rallattelun huuma iski ja neiti veti täysillä ohi damin kanssa. Sillä oli selvästi takaa-ajoleikki mielessä, joten lähdin vain koiraan katsomatta kävelemään takaisin pihalle, jätin Riemun portin ulkopuolelle ja tein pari "näytösnoutoa" Vinhan kanssa pihalla. Kun huomioin taas Riemun se toi damin heti mulle. Tämän jälkeen onnistunut nouto ja toinen rallattelu joka päättyi nyt paljon nopeammin. Sitten piilotin Riemulle pentudamin heinikkoon, laitoin sen "lähihakualueen" viereen istumaan ja pillitin + näytin kädellä lähihakumerkin. Hetken emmittyään neiti ymmärisi laittaa nenän maahan ja löysi damin, mutta ei tiennyt mitä sille tekisi. Avustettuna toi damin mulle. Toinen samanlainen ja jälleen empimistä löytyneen damin kanssa. Tuli vähän turhan pitkä treeni pikkulikalle.

Vinhalle vein valmiiksi klo 9, 12 ja 3:een kaksi damia jokaiseen. Lisäksi heinikkoon lähihaku. Ensin linjaan damit 9:stä, ei edennyt oikein suoraan, joten vein tänne vielä yhden damin odottelemaan. Sitten 12:sta yksi dami, toinen lähetys eteen, pillipysäytys ja oikealle klo 3:n. Aika hyvä. Perään suorat linjat 12:sta ja 3:n. Sitten lähetin kohti lähihakualuetta, mutta Vinha kaartoi liikaa vasemmalle, otin sen takaisin ja lähetin uudelleen. Reagoi hyvin pysäytykseen ja lähihakupillitykseen. Toinen vielä vähän pidemmällä matkalla. Lopuski vielä se odotteludami 9:stä. Kaikkiaan melko rauhallinen koira, ei juuri sitä normaalia kuumailua vaan seurasi oikealla paikalla, vaikka olikin innokas. Linjat saisi olla suorempia.

Viikon päästä eli viime ke  treenasin samassa paikassa, mutta nyt laitoin klo 9-, 12- ja 3:n tutut valkoiset merkkipurkit saadakseni Vinhalle suorat linjat. Kolmosen merkki vähän kauemmaksi ojan yli ja noin 10 metriä ojasta. Riemun kanssa oli ajatus tehdä muisti kahteen paikkaan, mutta jumiuduttiin ensimmäiseen. Vein ensin yhden damin kerrallaan ja lähetin jo 20 metristä linjaan. Pari näitä, sitten vein kaksi. Lähetin ehkä 10 metristä, Riemu juoksi toiselle, otti sen, meni sitten ihmettelemään toista ja vaihtoi siihen kutsumisesta huolimatta. Otin damin mitään sanomatta ja vein takaisin. Tarkoitus oli että olisin jättänyt toisen muistiksi, mutta otin nyt uusiksi. Riemu meni kuitenkin ihan lukkoon eikä suostunut lähtemään eteen ollenkaan. Ensin se ei liikkunut kun lähetin, sitten poukkasi taakseni haistelemaan maata. Lyhensin matkaa reilusti, mutta Riemu nouti vasta kun menin aivan damien viereen. Sisällä ja pihassa on tehty damin noutamista/nostamista kasasta, mutta olisi pitänyt tehdä ensin myös pellolla. Tuli myös mieleen että onko saman tyyliset harjoitukset kuin Vinhalle teen liian junnaavia Riemulle. Tuntui kuin se olisi kyllästynyt, vauhti ei ainakaan lisääntynyt matkalla. Lopuksi teinkin sitten niin että vaihdoin paikkaa tuonne ojanylitysmerkille. Vein damin yhdessä Riemun kanssa, palasin ojan toiselle puolelle ja lähetin hakemaan. Riemu leiskautti hienosti yli, mutta kun dami oli suussa sen piti miettiä ojan ylitystä, ja hetken harkittuaan se tuli pohjan kautta. Uusi perään, ja nyt palautuskin tuli komeasti hypyllä ojan yli. Jälkikäteen en oikein osaa sanoa mikä ajatus tuossa kahden damin viemisessä oli, ajatus taisi hukkua matkalla. Olisnhan voinut viedä yhden ja jättään sen vaan suoraan muistiksi, paikka oli kuitenkin tuttu Riemulle. Miten nämä mun nometreenit ei koskaan mene niinkuin suunnittelen. Vinhalle vain suoria eteenlähetyksiä. Matkaa pisimmillään ehkä 60 metriä. Merkkien kanssa homma oli helppoa ja V meni suoraan myös ojan yli.