Viime sunnuntaina tehtiin viimeistelytreenit ennen ensi lauantain koetta. Valitettavasi oli vielä metsäpalovaroitus, joten ei voitu tehdä tulia. Riemulle neljä maalihenkeä niin, että en tiennyt sijaintia, mutta toivoin yhden aivan alkuun. Tuuli luoteesta, lämmintä muistaakseni n. 20 astetta.

Lähdin kiertämään A-koealuetta vastapäivään tarkoituksena kiertää ensin 2/4 sivua ja sitten leikata alueen keskeltä ja kiertää loppualue myötäpäivään. Eka maali löytyi korkean kasan pystykaivosta. Riemu irtosi lähetyksellä hyvin, selvitti hajun ja ilmaisi korrektisti. Otin hallintaan ennen palkkausta. Kun tästä jatkettiin Riemu ilmaisi tyhjän käytetyn putki-laatikon. Hieno homma :( Laitoin sen avonaisesta putkesta sisään ja se sai tsekata että piilo oli tyhjä. Kolmannen maalihengen paikkaa en muista, mutta se taisi olla A-alueen vasemmassa etuosassa. Neljännestä mentiin ensin ohi. Riemu kyllä sai hajun, mutta kasalla oli useampi häiriöhenkilö joka ehkä haittasi sitä. Kierrettiin alue loppuun suunnitelman mukaan ja tiesin kyllä heti mihin pitää palata kun neljättä ei löytynyt. Nyt häiriköitä oli vähemmän ja Riemu sai hajun paikallistettua. Se empi kuitenkin ja tuli ensin pois ilman rullaa, meinasi jäädä tupeksimaan jalkoihini, mutta lähti kuitenkin itsenäisesti ja sitten toi rullan. Piilo oli tosi hyvä, haju ei tullut ollenkaan luukun suulta vaan keskeltä kasaa josta on useampi iso reikä piiloon, ja Riemu veikin näytölle yhdelle reiälle josta saatiin se myös palkattua.

Toiset rauniotreenit tälle viikkoa vielä maanantaina kun olin vetämässä rauniokurssia. Kolme maalihenkeä, tiesin piilot eikä pitänyt olla vaikea. Eka pystykaivo ratapölkkypiilon vieressä, hyvin, hallintaan ennen palkkausta. Toinen matala laatikko puukolmioiden takana. Tässä oli tarkistanut tosi tarkkaan että piilossa on joku, hyvä!! Kolmas pystykaivo josta tuli vähän huonosti haju, ja ilmeisesti haju laskeutui suht kauas piilosta, osin niin että minä seisoin itse suoraan "hajussa". Riemu selvitti hajua ensin, tyssäsi sitten taas hetkeksi jalkoihini ennenkuin jatkoi ja sai paikan selville. Pystykaivot on selvästi vähän hankalia.

Riemu on edelleen raunioilla pikkuisen liian matalassa vireessä. Se on tosi hyvin hallinnassa ja itse tykkään, että sen kanssa on helppo työskennellä kun voin ihan oikeasti ohjata sitä. Toisaalta se on kyllä myös niin kuuliainen, että jättää hajun selvittämättä jos väärässä kohdassa kutsun sen pois. Voin siis itse pilata kokeen ja voi olla että tuomarin mielestä Riemun pitäisi liikkua itsenäisemmin. Katsotaan. Juoksun takia Riemu suorittaa lauantaina viimeisenä B-koekoirien jälkeen. Täytyy toivoa ettei tuomarille jää "B-koemoodi" päälle ja että käytetyt piilot tulee suunnilleen tuuletettua. Helpompaa ehkä olisi jos voisimme startata viimeisenä A-koekoirana, mutta turha kait sitä on murehtia. Onpahan hyvin tallatut alueet ;)