Sunnuntai aamusta oli aivan loistava ulkoilukeli, joten pakkasin koko lauman matkaan ja kävelin damiliivien kanssa pellon yli naapurin metsään. Alue on tasaisesti samanlaista kuusimetsää, toisella reunalla oja, alusta paksua sammalta ja runsaasti kuoppia ja kumpuja joten koiralle vähän raskas liikkua.Viime kesänä Riemulla meinasi tässä metsässä vielä loppua itseluottamus kesken.

Likat siis kiinni puuhun (Riemu varmuuden vuoksi valjaissa) ja Voiman kanssa viemään dameja. Uudet damit oli nyt ekaa kertaa testissä, ja sainkin 14 damilla tehtyä kivan kokoisen ruudun. Likat näki osin ruudun tekemisen, mutta näkemättäkin niille oli kyllä selvää missä hommissa ollaan likkeellä. Vein damit lähinnä laajan kaaren varrelle, 3 heitin ojan yli ja pari jätin lähelle keskelle. Riemu sai aloittaa. Se haki 5 damia, liikkui ruudussa hyvin, meni myös ojan yli ja palautti hyvin. Yhtä damia hakiessa sille taisi tulla nenään haju toisesta ja sain kutsua pari kertaa että se lähti palauttamaan. Kokonaisuutena oikeen hyvä Sitten Vinha haki kaksi, liikkui normaalisti, ja palautti hyvin Seuraavaksi Riemu haki vielä 3 ja lopuksi Vinha loput 4. Riemulla meni toinenkin kierros oikeen kivasti, samoin Vinha palautti edelleen hyvin. Vinhulalla vähän turhan reipasta laajentamista, se ei niinkään välitä siitä missä on jo kuljettu, mikä on tietysti metsästyskoiralle aika olennainen taito Tarkoitus oli että V hakee lopuksi vain 2-3 ja etitään loput damit yhdessä, mutta kolmatta damia hakiessaan se sai hajun jo siitä vikastakin, joten laitoin sen hakemaan kaikki.

Odottelut sujui kohtuullisesti. Riemu oli damien viemisen ajan hiljaa, ja vinkui ja karjui vähän Vinhan treenivuorolla, enemmän toisella kierroksella. Se ei kuitenkaan aloittanut ihan mahdotonta huutamista, ei temponut hihnassa ja hiljenikin aika nopeasti. Voi-Voi malttoi olla hiljaa melkein koko ekan kierroksen, sen jälkeen alkoi pinna vähän pettää. Onneksi se ei yritäkkään tempoa hihnaa tai purra sitä poikki, vaan istuu rauhassa. Kun sen jättää sopivasti näkösälle se seuraa silmä tarkkana tyttöjen tekemisiä ja malttaa ehkä siksi olla rauhallisesti Pitäähän sitä tietää missä naiset luuraa...