Eilen tottistreeniä Pahojen kentällä, sain seuraakin ja yhden hengen henkilöryhmän Vinhalle Vinha teki alkuun ihan ok seuraamista, palkkasin ensin tosi tiheästi sitten tein pidempää pätkää. Väliin paikkamakuu, sitten seuraamiskaavio ja "henkilöryhmä". Palkkasin jokusen kerran namilla, mutta sopiva vire kesti yllättävän hyvin. Jonkin verran kuitenkin edistämistä varsinkin hitaassa. Henkilöryhmän jälkeen palkkasin patukalla (pallo unohtui kotiin ) jonka jälkeen seuraaminen muuttui huonommaksi, kontakti putosi melkein kokonaan. Otin myös noudot, edelleen hakee ponnistuspaikkaa hypyllä mutta menee puhtaasti. Tekee saman myös jos hypytän pallon tms. kanssa. A-este ok, tosin tokalla kerralla yritti tulla takaisin hypyn kautta. Vire laski loppua kohti, ei saisi yhtään jäädä puhumaan kesken treenin. Riemun treenin jälkeen otin vielä lyhyitä seuraamispätkiä joista palkkasin patukalla.

Riemun kanssa kontaktia sivulla ja siitä parin askeleen seuraamista. Yllättävän hyvä, ei juuri pyrkinyt haistelemaan maata. Lopuksi palkkasin patukalla, otin vielä pätkän ja taas vähän revitystä. Perään vapaamuotoista hyppyä matalan tokoesteen yli, hypystä lensi palkaksi patukka ja perään houkuttelin Riemun hyppäämään takaisin patukka suussa. Otin myös pari hyppyä sivulta, meni hienosti, näyttää suorastaan siltä kuin Riemutin osaisi jo hyppy käskyn

Tottiksen jälkeen pitkä lenkki Houraatissa, sitten tallasin Vinhalle noin 200 metrisen jäljen jolla 5 keppiä. Väliin tarkkuusruutua, ensin vein esineen itse Vinhan näkemättä, sitten paikalle ehtinyt isäntä piilotti esineen. Ensimmäinen esine oli kovamuovinen klipsi, Vinha löysi sen, mutta ei ottanut vaan jatkoi etsimistä. Olisikohan tollasessa esineessä liian vähän hajua? Ruudussahan on myös mun koskemia kaarnanpaloja, käpyjä yms. jotka haisee vain vähän ja joita ei tuoda. Uudella yrityksellä klipsi nousi, samoin isännän piilottama metalli/muovi klipsi, se palautui oikein reippaasti :)

Sitten treenasin Riemun kanssa irtorullan nostamista, hiekalla homma ei luistanut sillä koiran on vaikea saada rulla suuhunsa maasta, mutta alustan vaihto pehmeään sammaleeseen auttoi asiaa. Rullan nostaminen sujui oikein 2x10 toistoa, joten otin myös kepin koskemista ja rullannostamista. Riemun tulee siis koskea ensin keppiä sitten nostaa maasta rulla, sekä keppi että rulla ovat edessäni, etäisyyttä ei ole. Jos Riemu ei koske vaan tähtää suoraan ottamaan rullan, otan rullan pois. Siksi siis irtorullia. Mutta kirjoittelen tästä tarkemman jutun myöhemmin. Riemu teki vain yhden virheen, ja kun rulla silloin poistui se teki loput toistot hienosti. En laskenut tarkasti, ehkä 10 toistoa.

Lopuksi ajettiin Vinhan kanssa 30 min vanha jälki. Epäilin että homma menee sinkoiluksi, mutta ei, Vinhapa pysyi hienosti jäljellä ja nosti 4 keppiä. Erityisen hyvin nousi 1. keppi ja siitä tulikin superpalkka, sillä juuri nuo ekat tuppaa jäämään. Kolmoskepistä Vinha meni ohi toiselta puolelta puuta, jäljesti siis 2 metriä sivussa tuossa. Liina jäi jumiin puuhun joten koira tuli pysäytetyksi ja kun se palasi takaisinpäin se bongasi kepin. Olin aika lailla ällikällä lyöty, olin ollut ihan varma ettei V malta edes jäljestää noin tuoretta jälkeä saati nostaa keppejä.