13.2. Kirjanpito on jäänyt aika vähälle viime ja edellisellä viikolla. Tärkeimpien eli paikkamakuun ja kontaktin osalta olen treenannut lähinnä vain kontaktia sillä Riemun juoksun takia ei päästy hallille eikä kylmässä viitsi makuuttaa. Nouto on edelleen ongelma. Olen tehnyt kapulan pitämistä niin että istun itse ja Riemu istuu mun jalkojen välissä jolloin en kumarru niin paljon sen päälle. Tässä olen palkannut sitä katsekontaktin ottamisesta. Lisäksi olen tehnyt pari kertaa pelkkää luoksetulon loppuasentoa samalla tavalla, mutta palkkaan niin että Riemun leuka pysyy kiinni minussa. Kapulan kanssa se on ollut hivenen kauempana. Tökkiminen tässä asennossa on jäänyt pois ja muutenkin pitäminen rauhoittunut kovasti, mutta en ole varma auttaako tämä varsinaisen noudon tökkäämiseen. Hitto kun olis joku vertaistukifoorumi missä vois kysyä muiden kokemuksia, treenikavereiden kohdalle ei ole tainnut tälläistä osua.

Toinen jota en saa edistymään on luoksetulon pysähtys. Alkuun pysähdykset oli napakoita, mutta nyt Riemu jarruttaa melkein lukkojarrutuksen, mutta sitten kävelee koiranmitan tai parikin ja pysähtyy vasta sitten kokonaan. Perhana, ja sitten tyhmänä toistan tätä vaikka asia ei etene mihinkään. En saa oikeasta palkkauspaikasta ja ajoituksesta kiinni ja kriteeri on mitä sattuu. Takapalkka on kokeilematta. Siitä oli Vinhan kanssa vähän huonoja kokemuksia, mutta ehkä koitan silti Riemulle, se kun ei jumitu ainakaan leluihin. Tai ehkäpä annan tokoilun suosiolla olla tämän koiran osalta... plääh. Nome on niin paljon kivempaa.

Tiistaina treenattiin Pahojen vuorolla ensimmäinen tunti näyttelyjuttuja. Valtaosan ajasta treenasin Voiman kanssa, mutta myös Riemu pääsi näyttelyoppiin :) Olen aikaisemminkin ollut havaitsevinani että se seisoo Voiman tavoin itsellään kauniisti ja "oikein" niin että kulmaukset näkyvät. Se taitaa olla kokonaisuutena rakenteeltaan parempi kuin Vinha, jolta vähän puuttui takakulmauksia. Riemulle tarvitsee siis opettaa vain paikallaan seisominen, pylly kun tuppaa tipahtamaan maahan aika herkästi. Ja käsittely tietysti. Nlykouluttaja Tainan kopelointi ja lähellä seisoskelu olivat Riemun mielestä ihan ok, ei vilkuillut epäilevästi eikä varsinkaan väistänyt tippaakaan. Pitänee valkata naistuomari jos joskus mennään. Heh, ikäänkuin sen "oikean" tuomarin valitseminen ei jo muutenkin olisi haastavaa tuolle pikkuselle kikkuraturkille... ;)

6.1.2014 Jatkanpa tähän viime vuoden lopulla aloittamaani "taulukointia". Tästä ei tietenkään näe miten treenit on menneet ja onko edistystä tapahtunut, mutta näkee hyvin mihin keskityn ja mitkä asiat on jäämässä vähälle.

  2 3 4 5 6 7 8 9
luoksetulon stop (seiso)           ti, to, la    
luoksetulon maahan           ma, la ti  
luoksetulon loppuasento                
ruutu   ti       to to  
kaukot: maahan-seiso   la       la   ma
kaukot: istu-seiso                
kaukot: istu-maahan   ti, la            
nouto: nosto                
nouto: palautus ma,ke         to, pe to ma
estenouto                
maahan sivulla                
paikkamakuu to,su ti, to ti     ti, to ti, to  
seuraaminen/kontakti to,su ti, to ti     ti, to, su    
seuraaminen/hlöryhmä(/koira) to,su ti         to  
liikkeestä maahan su           to  
liikkeestä seiso su to         to  
liikkeestä istu su         la, su to  
hyppy   to       ti    
peruutt./takajalat alustalla ti              
paikkaistuminen (myös nome)     ti, pe ma     la  
käpytunnari           ke to, pe  
ämpäreiden kierto/pistot ti,pe     ma   la ti  
hajutreenit     pe          
nly seisominen           ma, ti