Treenit ja tekemiset on viimeisen kahden kuukauden ajalta aika lailla päivittämättä. Vuodatuksen kaaduttua blogistani katosi melko lailla 90 prosenttia kuvista, sen tajuttuani tuli totaalinen lamaannus. Nyt en osaa päättää jatkanko blogin pitämistä täällä vai miten, mutta toistaiseksi nyt täällä kuitenkin.

Riemuttimen kanssa on koitettu kovasti treenata markkeerauksia, ne ei tosiaan ole sen vahva kohta, enkä tiedä osaanko niitä oikealla tavalla sille opettaa. Vinhan tokassa B-kokeessa oli vaikea kakkonen, ja kuuleman mukaan nykyisin alokasluokassa on järjestään kakkosia, joten ne pitäisi saada kuntoon. Vaikka toisaalta mietin pitäisikö mieluummin varmistella nyt sitä että Riemu tekee edelleen varmat hyvät ykköset.

No, lauantaina tehtiin pitkästä aikaa riistatreeniä Luikkuunjärvellä. Riistojen kanssa on tullut liian vähän treeniä, olen säästellyt noita pakkasessa olevia kokeiden alle. Huoh, saisipa jostain lokin! Tein hakuruudun uuteen paikkaan, soudettiin soiselle rannalle, johon heinän sekaan kapean laskuojan yli vein 3 vaakkua, koskelon ja tavin. Riemu oli tämän aikaa Voiman ja isännän kanssa soutelemassa. Kun isäntä toi Riemun ruutuun, kutsuin sitä hyppäämään veneestä n. 10 m rannasta. Veneestä hyppyjä Riemutin on tehnyt useita sekä luvalla että ilman...wink joten olikin vähän outoa että nyt hyppääminen oli sille hirmu vaikeaa, se piippasi ja kitisi veneen keulassa jonkin aikaa ennenkuin hyppäsi. Hakuun lähti reippaasti, paikallisti heti tavin, mutta palautusreissulla haistoi myös vaakun ja hamsterina toi minulle sekä tavin että vaakun samalla kertaa...!!! Näppärästi mahtuivat molemmat pikkumustan suuhun yhdellä kertaa. Voi ahteri sentään... Luovutus oli mitä sattuu, linnut putosivat eteeni. Jatkettiin siitä sitten ja loput linnut nousivat nopeasti, mutta eivät palautuneet käteen!! En tajua mikä tuohon on tullut, tähän mennessä Riemu on palauttanut kaikki riistat upeasti ja varmasti perille saakka sad Sit vein kaksi vaakkua ohjausriistoiksi rannan suuntaisesti hetteikköön, haetutin yhden ja sitten mentiin rantaan tekemään markkeeraus. Samu ampui ja heitti ekan riistan, Riemu nousi laukaukseen ja karkasi veteen heitolla. Samu otti linnun nopeasti ylös jotta Riemu ei saisi karkaamalla noutoa, Riemu ei kuitenkaan nähnyt että lintu otettiin pois ja se jatkoi etsimistä sinnikkäästi ja pitkään. Pillitin pari kertaa, mutta kun totesin ettei se kuuntele yritin huutaa, hermoistuin ja karjaisinkin. Ei mitään vaikutusta... Olis pitänyt katsoa kellosta miten kauan se jatkoi uimista ennenkuin tuli pois. Sillä lailla... sinniä ainakin on... No, sit uusi yritys. Nyt peppu pysyi maassa laukauksen ja molemmat heitot, Riemu lähti vähän markkeerausten keskelle, mutta toi tokana heitetyn tavin nopsasti ylös. Ja palautti sen verran vinoon rannalle että meni hetki ennenkuin oltiin takaisin lähetyspaikalle. Se lähti toiseen noutoon reippaasti, mutta eteni vain puoleen matkaan ja pyöri siinä hetken ennenkuin sain hajun riistasta. Tuuliavulla taisi molemmatkin riistat tulla, sillä tummat linnut meni aika lailla häviksiin vedenpintaan. Pitäisi todellakin saada se lokki, tai kaksi... No, vedestä luovutukset kuitenkin käteen. Lopuksi otettiin toinen ohjausvaakku ylös, se oli aika helppo ja tuli sekin onneksi käteen.

Kotona jätin kaksi vaakkua maanantaille ja treenasin vähän tuota luovutusta. Vein vaakut kotimetsään ja lähetin Riemun hakemaan. Se kävi aika lämpöisenä ja teki ensin ihan silkan kaahailulenkin löytämättä mitään. Olikin uutta siltä tuo! Sitten löytyi vaaakku ja palautui parin metrin päähän eteeni sad Väännöllä sain sen lopulta käteeni, mutta Riemu paineistui aika lailla ja puri riistaa sad Toisen vaakun kanssa sama juttu sad Tein pellolla pieneltä matkalta noutoa ja sain lopulta sellaisen Riemun normi palatuksenkin, mutta vain yhden. Mihin ihmeeseen se on kadonnut? Nyt kun näyttää siltä että mahdutaan sinne kokeeseenkin... Ei voi kuin huokaista syvään.

Tänään tehtiin ihan vaan palautustreeniä ja pientä ohjausta kotipihassa dameilla. Viivästytin hieman damin vastaanottamista jolloin Riemu keksi tuupata damia käteeni!!! Tämä oli loistava oivallus siltä ihan itse. Mun on pitänyt aloittaa sen kanssa saman luovutustekniikan opettelu kuin Vinhalla on, eli damit ja riistat tuupataan mulle käteen/tähdätään käteen ja sitten tottisnoudossa kapula tuodaan eteen, mutta ajattelin että jos opetan tottisnoudon ensin valmiiksi enkä rupea nyt sättäämään tuota nomepalautusta kun riistat on tulleet käteen. Vaan ehkä pitää vähän muuttaa suunnitelmaa.