Sunnuntaina jätettiin rauniotreenit väliin koska Vinha ontui lauantaina jäljestyksen jälkeen ja minä heräsin aamulla särkevään kyynärpäähän. Niin mielelläni kuin nämä selkä + käsivaivat laittaisikin pelkästään näyttöpäätetyön piikkiin, niin näyttää siltä että just jäljestys käy kyynärpäähän. Täytyy oppia pitämään kädet kiinni vartalossa jälkeä ajaessa, jospa se tasaisi vetoa riittävästi koko kropalle. Vinhan ontuminen taas johtuu kyllä pelkästään Riemusta. Ilmeisesti Rimpulalla oli valeraskaus syyskuussa ja kun se siitä piristyi se on taas alkanut rynnistellä päin Vinhaa. Lisäksi tyttöjen riehuminen pellolla on melko hurjaa menoa. Mutta Vinhan käytöksestä päätellen pahin on kuitenkin tuo että Riemu melko lailla ennakkovaroituksetta ottaa vauhdit ja juoksee täysiä päin Vinhaa. Tämä viikko on nyt sitten lenkkeilty niin että valtaosan matkasta jompi kumpi tytöistä on hihnassa. Vinha ei ontunut eilen eikä myöskään tänään aamulenkillä vaikka otinkin sillä eilen vähän tottista. Tänään illalla Vinha pääsee sitten Minnan käsittelyyn Kannukseen.

Riemun kanssa on tehty rullatreeniä sunnuntaina ja tiistaina. Sunnuntaina sisällä ensin 6 toistoa niin että mh (siis isäntä) seisoi ja vaihteli kosketuskepin paikkaa, seuraavat 6 niin että mh oli kyykyssä. Tässä tuli liikaa virheitä (2) joten otettiin sama uusiksi ja saatiin vain 1 virhe. Viimeiset 6 niin että mh oli kyykyssä ja kulman takana "piilossa". Riemu oli vähän hämmennyksissään siitä ettei mh ollutkaan näkyvissä ja lähteminen takkusi pari kertaa, mutta teki kosketuksen ja rullan ottamisen ihan oikein.

Tiistaina sitten melkein sama pihalla, enemmän toistoja. 2x6 toistoa pystyssä, 2x6 toistoa kyykyssä ja vielä 6 toistoa nyt autotallin kulman takana "piilossa". Aina kriteeriä nostettaessa Riemu teki ekalla kierroksella 2-3 virhettä, tokalla yhden. Nostin kriteeriä ehkä aika nopeasti eli jo yhden (yli) 80 prosenttisesti onnistuneen sarjan jälkeen. Jälleen lähdöt takkusi kun isäntä oli piilossa, kolme kertaa Riemu lähti vasta tokalla käskyllä tai empi lähtiessään. Jatketaan tästä kohtaa seuraavissa treeneissä. Pyrin nyt treenaamaan tätä ihan oikeasti onnistuneita toistoja laskien eikä niin että suunnilleen arvelen voiko kriteeriä jo nostaa vai ei... Homma on vain vähän hankalaa siksi että treenipaikat ovat vaihdelleet ehkä liikaa. Peko treeneissä oudossa paikassa, hajustetulla alueella ei voi tehdä samaa kuin kotona.

Tottiksen osalta on tehty seuraamista ja paikkamakuuta pihalla su, ma ja ti. Seuraamista myös kriteeriä tarkentaen. 2x10 toistoa 3 askelta, 2x10 toistoa 4 askelta, 2x10 toistoa 5 askelta ja tiistaina sitten pääsin jo vaihtelemaan askelmääriä keskiarvona vielä 5. Paikkamakuussa meinasin tehdä pahan virheen, onneksi asia tuli muuta kautta puheeksi klikki listalla. Olen alkanut pidentää aikaa vaikka en ole treenannut Riemulle riittävästi häiriöiden sietoa. Tässä on helposti tuloksena se että ennenkuin riittävä aika täyttyy joku häiriö kasvaa liian suureksi ja Riemu nousee. Tämän seurauksena joudun helpottamaan treeniä ja jokusen toiston jälkeen se oppii että nousemalla treeni helpottuu... Eli, palasin takaisin häiriötreeniin, heiluttelen käsiä ja jalkoja Riemun yli, juoksentelen sen vieressä yms. Seuraavissa hallitreeneissä täytyy sitten saada joku avustaja häiriköimään meitä. Liikkeestä jäävien opettamisen päätin aloittaa vähän uusiksi. En ymmärrä miksi olen jättänyt kosketuskepin hyödyntämisen jäävien latenssin lyhentämisessä. Aloitin maanantaina Riemun kanssa kosketuskepin ja istumisen treenaamisen. Se teki heti hienosti oikein sekoitettua kepin koskemista ja istumista joten otin jo mukaan liikkeen. Ja nyt pysytään tässä, näyttää sitten hassulta tai ei