...jotka kesti ehkä kokonaiset 10 minuuttia ja meni ihan loistavasti.

Talvella on tehty ehkä kymmenen kertaa keppiruutua lumella, ja ongelmana on ollut että löydettyään yhden kepin Riemu on mielellään tsekannut pari muutakin ennenkuin on tuonut suussaan olevan minulle. Nyt tein aamulenkin jälkeen pellolle ruudun johon laitoin 5 keppiä ja ehkä 50 m pitkän jäljen jolle laitoin 10-20 askeleen välein 4 keppiä (ei ollu enempää...). Annoin vanhenta ehkä 30 min, eli sen aikaa kun napsin viime syksynä kaadetuista puista lisää jälkikeppejä. Märkä keli, koko yön oli satanut ja sade jatkui edelleen. Sekä ruutu että jälki myötätuuleen. Riemulla Hurtta-valjaat ja Voiman flexi, olis voinut olla jo liinakin käytössä, mutta arvelin että siitä tulee sotku ruudussa. Nuo Hurtat ei joistan syystä tunnu painavan jäljellä, vaikka juostessa ne ei toimi ollenkaan vaan painavat kurkkuun.

Ruudussa Riemu oli sopivan keskittynyt, se bongasi nopeasti ekan kepin ja kääntyi salamana tuomaan sen mulle!!! Ja toimitti samalla tavalla käteeni myös 4 muutta keppiä!! Olin suorastaan onnesta soikeana ;) Jatkettiin "jäljelle" ja annoin Riemun bongata sen itsenäisesti noin 10 metrin päästä kohtisuoraan. Riemu huomasi ensin jäljen alkuun laittamani metallikepin ja haisteli sen tarkasti. Sitten se alkoi tutkia jälkeä, lähti oikeaan suuntaan, palasi takaisin, tarkisti pari metriä takajälkeä ja alkoi sitten edetä oikeaan suuntaa ja bongasi kepin. Se meni pari metriä kepistä ohi ennenkuin reagoi siihen. Voimakas tuuli varmaankin venytti sitä 30 sentin matkaa joka Hormilan mukaan kuluu kun haju kulkee aistinsoluista aivoihin. Samalla tavalla Riemu jatkoi koko jäljen ja nosti kaikki 4 keppiä. Se teki muutaman lenkin jäljen ympärillä, mutta ei mennyt koko flexin mittaa (taitaa olla 5 metriä) muttei oikeastaan kaahannut ollenkaan. Vauhti olisi varmaan kasvanut mikäli keppien välit olisivat oleet pidemmät. Viimeisestä kepistä sai palkaksi ruokapurkin, muuten maksanameja taskusta.

Vau, olipas se hieno! Nyt pitää vaan jatkaa pidemmillä jäljillä. Seuraava treeni voisi olla vielä keppiruutu ja sen perään 8-10 kepin jälki. Sitten ehkä ensin mukaan kulmaa yms. ennenkuin kovasti kasvatan keppien väliä tai vien jäljen metsään. Pitäisi kohta puoliin saada myös jonkun muun tekemä jälki.

Vinhalle tein kokeeksi eilen lyhyen keppijäljen pellolle ja ajoin sen tänään aamulla. Eilen ja tänään tuuli aika kovasti ja yöllä satoi, joten olisko jälki levinnyt vai mitä, mutta Vinhula oli kyllä vähän pihalla. Se siksakkasi tapansa mukaan jäljen päällä, nosti 7 kepistä 6, mutta kun menin toppaamaan sen vauhdin kulmassa se palasi takaisin ja jatkoi suoraan. Ei todellakaan tyypillistä Vinhaa. Toki ehkä syynä voi myös olla se että tein jäljen tuohon mistä kuljetaan aika usein pellon yli. Eilen aamullakin olin kävellyt Vinhan kanssa suht lähellä jälkeä. Täytyypä kokeilla johonkin rauhallisempaan paikkaan uusiksi parin päivän päästä.