Hakuilu on jäänyt tänä kesänä vähän vähemmälle, enkä ole saanut tehtyä mitään Vinhan taaksepäin työskentelylle ja hallittavuudelle pistoilla. Olen aloittanut kotona laatikkopistojen opettamisen ämpäreiden kanssa, mutta se on vielä vaiheessa. Viime viikonloppuna sain tosin Vinhan menemään sujuvasti jo kaksi "pistoa" eli 2 ämpärin kierto = laatikkopisto oikealle ja sama perään "yliheittona" vasemmalle. Ämpäreiden etäisyys noin 3 metriä ja "pistojen pituus" ehkä 5 metriä.

Keskiviikkona treenattiin siis Kemiran metsässä, ei uusi paikka, mutta aivan uusi keskilinjan sijoitus. Kemiran parkkikselta tukkipinojen taakse ja siitä 150 metrinen keskilinja lounaasta koilliseen. Etukulmat ylös mäkeä, niin että alkupätkä oli aukeaa ja vasta kulmissa metsää, keskilinja nousi yhdelle töppäreelle, laski ja taas nousi, pistot vasemmalle lievästi nousua oikealle nousu ja pieni lasku töppäreen taakse.

 

Vinha tuli radalle treenin keskivaiheilla ja kävi aika lämpöisenä. Otin 4 maalihenkeä: Oikea etukulma johon eteni kohtuullisen suoraan mutta kiirehti ja pudotti rullan juuri ennen sivulle tuloa -> lähetin hakemaan uusiksi. Uusi pisto ok, näytölle, palkkaus ja sitten kuljettiin sivurajan suuntaisesti vajaa 50 m, jätin koiran maalihengelle, palasin keskilinjalle ja kutsuin. Pysäytin keskilinjalla, palkkasin ja lähetin seuraavalle. Seuraavat maalihenget siis 50 metrissä, 100 metrissä ja 150 metrissä eli vasemmassa takakulmassa. Jätettyäni Vinhan ekalle maalihengelle se kiljui (!) perääni, joten seuraaville ymmärsin jättää nameja syötettäväksi sillä aikaa kun itse palaan keskilinjalle, muuten tehtiin sama: Pisto, ilmasu, eteneminen sivurajalla, koira maalihengelle ja itse keskilinjalle, koiran kutsuminen ja uusi pisto. Reilu vuosi sitten saman tyyppisellä treenillä sain Vinhan tulemaan paremmin pois pistoilta, toivottavasti toimii nytkin  Meillä oli kaikkiaan 8 koiraa, mutta ripeällä toiminnalla ja hyvällä suunnittelulla selviydyttiin suorastaan ennätysnopeasti vaikkei kukaan hoputtanut eikä tullut sellainen olo että olisi pitänyt kiirehtiä oman koiran kanssa  Hyvä me!