Viime viikon olimme mustien kanssa leirillä Syötteellä. Oletin pääseväni pelastuskoiraleirille, mutta pk-puolen treeniinhän se sitten enemmän painottui. Olin jälkipainotteisessa ryhmässä joten ne pidemmät ja kinkkisemmät ilmavainuisesti tehtävät treenit joissa koira joutuisi pähkimään ja ehkä vähän ehtisi väsyäkin jäivät tekemättä. Mutta tuli paljon vinkkiä jälkitreeneihin, ja ehkä vähän potkua tehdänkin sitä nyt. Kokonaisuutena Vinha jaksoi hyvin, ja vaikka torstaina ja perjantaina jo väsymys vähän näkyi se ei juuri haitannut itse suorituksia. Huiman osalta leiri ei mennyt ihan niin hyvin, siitä enemmän toisaalla.

Sunnuntai

Kouluttajamme oli enemmän jälkikouluttaja ja ryhmä minua lukuunottamatta kiinnostuneempi treenaamaan jälkeä joten kaksi ekaa päivää ja viimeinen tehtiin siis jälkeä. Sunnuntaina Vinhan jälki oli noin 200 m pitkä ja sillä oli purkkeja. Jälkeä vanhennettiin 4 tuntia koska Vinhalla on tapana kaahata ja säheltää. Vinkkari ajoikin vauhdilla mutta ei niin kovaa kuin niillä viime syksyn tunnin vanhoilla peltojäljillä. Purkit oli piilossa/kaivettuna "näreeseen" eikä Inkkari Vinkkari reagoinut niihin ollenkaan. Palautteena kehoitus jarruttaa vielä lisää vauhtia.

Maanantai

Jälleen 4 tuntia vanha jälki jossa yksi kulma ja 9 esinettä purkkien päällä. Jäljellä pituutta n. 400 m. Alku hurjaa sähellystä, kuulemma koira liikkui noin 10 metrin "säteellä" jäljestä. Jäljellä oli yksi kulma jonka jälkeen Vinha ajoi rauhallisemmin ja keskittyneemmin. Se pysähtyi kaikilla purkeilla mutta ei mennyt maahan. Palautteena lisää kulmia jäljelle, koska kulma sai koiran tarkentamaan.

Tiistai

Hakua, noin 100 metrin rata aukealla paikalla. Suppakuoppia, tuuli keskilinjan suuntaisesti kohti etulinjaa. Vinhalla maalihenget molemmissa etukulmassa, oikealla keskellä ja vasemmalla takakulmassa. Väliin kaksi tyhjää joista toinen erinomainen, toisella työskenteli taaksepäin, mutta tuli molemmista pois hienosti. Ilmaisut ok. roikuin liinassa ja hidastin kolmelle ekalle.

Keskiviikko

Esineruutua. Kolme kaistaletta joissa kaikissa yksi esine. Vinha treenasi maanantaina alkaneen juoksun takia viimeisenä, joten hajuja oli paljon. Vinha liikkui suht järkevää vauhtia, mutta kaksi ekaa palautusta oli huonoja. Jouduin kutsumaan. Kolmas ihan ok. Ei juuri palautetta.

Torstai

Pyysin ja sain porukan tallaamaan pidemmän radan ja otin Vinhalle kokeenomaisen treenin. Rata noin 300 m ja sillä 3 maalihenkeä joiden sijaintia en siis tiennyt. Etukulmat oli tyhjät ja Vinha ehti tehdä 4 pistoa ennenkuin eka maalihenki löytyi keskeltä vasemmalta. Ensimmäisten tyhjien jälkeen Vinhalla selvästi kierrokset nousi ja "kuikku" kasvoi. Toinen mh oli myös keskellä mutta vähän pidemmällä, oikealla ja pressun alla. Näiden välissä pari tyhjää. Sen jälkeen alkoi koira väsyä. Väsyminen näkyi selvästi niin että se ei tehnyt enää kunnon pistoja eikä tullut kun kutsuin. Viimeinen maalihenki oli vasemmassa takakulmassa, keskilinjan ja takakulman välillä oli noutajalle hyvin houkutteleva suo ja pieni lampi. Vasempaan takakulmaan lähettämältäni pistolta Vinha sitten oikaisi keskilinjan yli, ensin uimaan ja sitten maalihengelle. Rullaa tuodessa se jälleen pysähtyi hetkeksi lampeen ja sitten pudotti rullan liian aikaisin joten laitoin sen hakemaan rullan uusiksi. Nyt ilmaisu ja näyttö ok. Nyt siis tiedän että kun koira väsyy hallinta pettää ja että mun pitäisi päästä treenaamaan ilmaisua ja myös pistolle menoa jonkin vesilätäkön ylitse.

Toisella kierroksella otin 2 maalihenkeä etukulmiin enkä sitten muuta. Ja treenien jälkeen kävimme hakemassa lääkettä silmatulehdukseen...

Perjantai

Jälleen noin 4 h vanha jälki jolla pituutta ehkä 500 m ja 6 esinettä. Kolmen esineen alla purkki, kolme ilman. Ensimmäinen 100 metriä oli jälleen ihan kauheaa haahuilua. Jälkikäteen tajusin että Vinha ei varmasti tiennyt mitä halusin sen tekevän. Huima oli juuri oksentanut ja muutenkin huonossa kunnossa ennen jäljelle lähtöä joten mulla itsellä oli pinna aika kireällä ja oli vähällä etten keskeyttänyt koko suoritusta. Mutta esine kuitenkin nousi ja ekan kulman jälkeen jäljestys taas parani. Kaikkiaan nousi 5 esinettä + jäljentekijältä pudonnut pyykkipoika Huomasimme että jos esineen alla oli purkki Vinha alkoi hakea sitä ilmavainuisesti ja jäljestys huononi. Purkittomat esineet se ilmaisi kauniimmin. Ei niin paha kuin miltä ensin tuntui, mutta harjoitusta tarvitaan paljon. Lisäksi teimme esineruutua, nyt palautukset oli ok, ja Vinha työskenteli hyvin.