VSPK järjesti tänään liiton rauniotreenipäivän Turussa. Vinha ja Riemu olivat matkassa, Riemu tosin kävi lähinnä tutustumassa ihmisiin ja kävelemässä raunioilla. Treenit oli jaettu rasteihin, olin Törnblomin Stinan ryhmässä. Ekalla rastilla tarkkuusetsintää. Kuusi pressuilla peitettyä laatikkoa oli puoliympyrässä parin metrin päässä toisistaan ja aina yhdessä oli ihminen. Otettiin kolme toistoa ja välillä vaihdettiin tyypin paikkaa. Kaikki laatikot oli hyvin hajustettuja Pidin Vinhan liinassa, jotta sille ei tullut mieleen singahtaa laatikoiden taakse metsään. Alkuun oletin että tämä olisi ollut Vinhalle vaikea, mutta se työskentelikin hienosti, malttoi tarkentaa ja varmistaa kunnolla jokaisen maalihengen paikan ennenkuin ilmaisi. Aika hienoa Tämmöistä voisi tehdä pahvilaatikoiden ja koirahäkkien kanssa vaikka talvella meidän navetassa Sitten raunioetsintää. Meillä oli käytössä aika pieni alue, joten jokaiselle otettiin yksi maalihenki kerrallaan. Vinhalle eka betonielementtikasaan josta kyllä tuli hajua, mutta reitti maalihengelle oli hankala löytää ja mennä. V otti ensin rullan kasan päältä, mutta jatkoi tarkentamista ja meni pienestä reijästä kasan takaa maalihengelle. Vei kuitenkin näytölle eri reittiä joten en hyväksynyt. Uusi rullan haku, jälleen päältä rulla suuhun, sitten toista kautta sisään kasaan, maalihengen tarkistus ja rulla minulle. Nyt näyttö ok, mutta kokonaisuutena melko hätäistä sinkoilua. Toinen mh L-putkessa rinteessä. Haju tuli pystykaivosta kasan päälle, otti rullan, tarkisti vielä sisäänmenoreitin ja toi rullan. Näytölle sisäänmenoreitille. Lopuksi umpinainen puulaatikko, joka oli helppo. Lounaan jälkeen kolmannella rastilla mentiin koiran kanssa pitkä putki, kapean muurin päältä tikapuita ja "kananortta", sitten kannettiin koiraa nostovaljailla ja siitä suoraan etsimään yksi ukko. Vinha kaahaili muurilla ja siinä sain rauhoitella kunnolla, mutta muuten meni ok. Ei paineistunut kantamisesta yhtään, näkee että on tottunut siihen että puetaan ja nostellaan.

Viimeiseksi koko porukan Miljöbana joka päättyi em. putkeen. Nyt putki oli täynnä höyryä ja se piti jälleen mennä sekä koiran että ohjaajan. Heti putkesta koira etsimään, jokaiselle oli laitettu ukko helppoon avonaiseen roskikseen.

Riemu kävi lounaalla kiipeilemässä kasoilla, se liikkuu melko pelottomasti mutta kuitenkin harkiten. Reipas typy. Samalla moikkailtiin useampaa ystävällistä aikuista koiraa, neitiä ei paljon jännittänyt Käsittelyrastin jälkeen Riemu pääsi syömään nakkeja raunioilla "kasvavilta" ihmisiltä. Eli 5 tyyppiä istuskeli melko lähekkäin helpoissa paikoissa ja aina kun R meni tyypin luo alkoi tyyppi kehua ja syötteli makkaraa. Ajatuksena että pentu saa itse hiffata ihmiset ja mennä oma-alotteisesti niiden luo. Riemu ei mitenkään sännännyt kenenkään luokse, juuttui hiukan aina siihen joka syötti ja selvästi harkitsi ennekuin meni seuraavan luokse. Se myös koetti kerjätä nameja tarjoilemalla kontaktia mulle. Autoin sitä liikkumalla sen mukana, mutta se sai itse päättää kenen luo meni ja milloin meni. Kaikki se kyllä moikkasi, muttei tosiaan rynninyt. Saattoi kyllä olla vähän uninen, sillä neljännen maalihengen jälkeen se selvästi piristyi ja "heräsi". Lisämausteena oli paikalle tullut höyrykuorma-auto, joka juuri päästeli suhinoita kun toin Riemua radalle. Varmasti höyrysuhina haittasi pentua, muttei se kuitenkaan mennyt paniikkiin eikä toimintakyvyttömäksi