Olin pari viikkoa sitten melkein viikon Espoossa ja Nurmijärvellä, ensin pari päivää projektinhallinta koulutuksessa Otaniemessä, sitten pe-su Koulutustekniikan peruskurssilla Kangasalla eli Trainer's Choicen Kanakurssilla. Tosi hyviä kursseja molemmat.

Kanakurssi oli se ensimmäinen jossa aloitetaan ihan "alkeista" joista mun ehkä jo pitäisi jotain tietää, mutta paljon tuli taas uusia oivalluksia ja vanhoille oivalluksille nimiä. Ymmärsin mm. lopultakin operantin ja klassisen ehdollistamisen eron ja sen miten vaikeaa erottelun kouluttaminen tosiaan on (olen vaan luullut aiemmin tekeväni itse asiat huonosti). Lisäksi huomasin että olen aika lepsu kouluttaja, helpotan tehtävää aika nopeasti ja palaan vähän liian kevyesti takaisinpäin koulutuksessa. Voisin olla vähän vaativampi siis. Ja jälleen kerran, ajoitusta voisi aina parantaa. Perusjuttuja siis Hymy Oli ihan pakko ilmottautua heti elokuun 2. kurssille, oli niin hieno juttu tuo.

Vinha oli tietty matkassa, ja kun ulkoilutin sitä Tommyn ja Jaanan talon vieressä jäällä tein pillitreeniä, pysähtymisen ja luoksetulon erottelua. Samaa on tehty kotona aamulenkkien yhteydessä kurssin jälkeen. Siinä saa aina näppärästi 10-20 toistoa, ja homma on alkanut pikkuhiljaa edetä. Oikeen hyvä Hymy