Tiistaina oltiin taas Kiltan hallissa tokoilemassa. Riemun kanssa seuraamista, paikkamakuu, istumisia ja hyppyä. Seuraaminen on alkanut nyt sujua kun olen tehnyt 2-3 askeleen pätkiä, naksauttanut hyvästä kontaktista ja palkannut pysähdyksessä. Katja sanoi että R välillä kyykkää istumiset, joten tarkkana täytyy olla. Paikkamakuussa nousi kerran. Maanantaina kotitreeneissä paikkamakuu meni oikein huolella pieleen ja mulla pikkuisen petti pinna. Sitä ei saisi Riemuttimen kanssa koskaan tapahtua. Istumiset haluaisin nopeammiksi, mutta en tiedä miten. Ihan täsmällisiä ne kuitenkin olivat. Tein vielä niin että kuljin itse selin jotta palkkasin varmasti oikeanlaisesta istumisesta, en kyykkäämisestä. Treeneissä oli aika paljon porukkaa, joten en uskaltanut kovin reippaasti leikittää eikä Riemu myöskään leikkinyt kovin innokkaasti.

Vinhan kanssa paikkamakuun jälkeen käskytetty kokeenomainen seuraaminen, meni oikein hyvin. Sitä ennen tein pitkän pitkän seuruun itsenäisesti, menin välillä ulos hallin ovesta yms. Hyvin pysyi kontakti, miksei kokeessa... Väliin yksi ruutuunlähetys, ruutu löytyi Sitten hyppyytin jälleen estettä, nyt 90 senttiä ja metri korkeutena. Minusta hyppy paranee mitä enemmän sitä tehdään, mutta olis tietysti hyvä saada joku asiantuntija arvio.

Kotona tehty Riemun kanssa 2 kertaa rullaa, lisäksi rullatreeni keskiviikon peko-treeneissä. Joka kerta on lähdetty siitä että tehdään 5 toistoa joissa näkyvissä on ensin pelkkä keppi ja sitä koskemalla Riemu saa rullan esiin jonka tuomisesta sitten palkka. Seuraavilla toistolla rulla on ollut esillä ja kepin paikkaa on vaihdeltu. Treenit on menneet tosi hyvin. Erityisen hyvin keskiviikkona, vaikka Riemu oli viimeisenä ja se oli odotellut siis autossa 3 tuntia. Torstain treeneissä kotona otin vähän liian monta toistoa. 3x6 olisi ollut riittävästi, viimeisellä 6 kerran satsilla alkoi tulla virheitä. Matkaa olen nyt venyttänyt noin 5 metriin maalihengestä.

Vinhalle keskiviikkona n. loppukokeen suuruinen alue jolla 3 maalinaista. Osa alueesta oli tallattua eli käytetty muiden koirien treeneihin, osa tallaamatonta ja tiesihän sen sitten miten siinä kävi. Vinha tuli suunnillee kun kutsuin mutta muun ajan käytti tallatulla alueella ja löysi nopeasti kaikki kolme. Ekalla ilmasussa ei vikaa, tokalla Vinha pudotti rullan tullessaan kohti minua ja muuta porukkaa, se ei selvästi tiennyt missä kohti "laumaa" minä olen ja hämmentyi. Lähetin uudelleen hakemaan rullaa ja meni paremmin. Kolmannella Vinha viipyi aika kauan enkä nähnyt että sillä oli rulla kun se tuli. Lähdin jatkamaan suunnitelman mukaisesti eri suuntaan kuin mistä Vinha oli tullut ja se etsikin jonkin aikaa tyhjää ennenkuin lähti takaisin hakemaan rullaa... Kiva, suoranaisesti tälläistä hämmentämistä en olisi toivonut vikohin pimeätreeneihin ennen perjantain taidontarkistusta...

Em. syystä houkuttelin sitten kaksi maalihenkeä metsään Vinhalle Kerokarin laavulla, Samu oli "kartturina" eli lisäämässä valohämmennystä. Eka ilmasu hyvä, tokalla toi jälleen rullan vähän ohi, Samulle. Kotona tehtiin sitten vielä ketjua kosketuskepin kanssa. Liikuin aina koiran lähetettyäni niin että se joutui etsimään minut tuodessaan rullaa. Ei yhtään virheitä. 6 kertaa palkka suoraan rullan tuomisesta, lopuksi sitten palkaksi näyttö. Hienosti se vaan osaa erottaa mitä käskyillä koske ja visa kuuluu tehdä

Muuten koko viikko on mennyt sikäli suunnitelman mukaisesti että Riemu ei ole saanut yhtään iltaruokaa kupista, kaikki on treenattu seuraamista, paikkamakuuta ja rullaa. Tuo uusi aikuisen labradoriruoka on niin isoina nappuloina ettei kupillisessa montaa kymmentä nappulaa ole.