Torstaina 28.1. ajelimme jälleen pääkaupunkiseudulle, ensin Marjutille yöksi, sitten perjantaina akupunktioon ja Nurmijärven kautta takaisin Kokkolaan. Huima oksensi torstaina autoon sellaista ruskeaa höttöä jossa oli seassa vähän Natural menu nappuloita joita se oli saanut suuhunsa autoon tultuaan. Torstai-illan ja perjantain sillä oli sitten selvästi vatsa kipeä, se istui selkä köyryssä kuono melkein kiinni lattiassa tai makasi. Annoin illalla vähän ruokaa mutta en tiedä pysyikö se sisällä vai oksensiko poika yöllä ulos kun kävi pissalla. Perjantaina se sitten nukahti juuri ennekuin piti lähteä niin että sain puoliksi nostaa sen ylös valjaista ja tuuppia ovelle, jonka jälkeen se jumittui pihalla istumaan männyn alle eikä suostunut liikkumaan mihinkään. Jouduin siis kantamaan ja osin raahaamaan valjaista sen autoon. Tuo autoon meno on muodostunut Huimalle jotenkin todella epämiellyttäväksi eikä se suostu enää tulemaan autoon, tai siis auton lähelle sillä nostan sen kyytiin, kotona tai Marjutilla. Vieraissa paikoissa tulee sitten kyllä.

Akupunktiossa Huima oli siis aivan raato, se makasi lattialla, mutta näin että neulojen laiton jälkeen sattui taas todella. Huima veti etujalat kippuraan alle ja hilseili. Akussa oli mukana myös kandi joka älykkäästi kysyi eikö neulojen laitto tunnu tai satu koiraan kun ei se näytä reagoivan mitenkään. Teki mieli kysyä että etkö todella näe miten pentuun sattuu, mutta olin sitten ihan hiljaa. Ehkä sitä ei vieras näe. Akulla hoidettiin myös pahoinvointia ja vatsakipua, mutta en kyllä nähnyt hoidolla vaikutusta. Huima oli edellen kipeä illalla ja erityisesti lauantaina. Tosin, osa koirista reagoi akupunktioon niin että ne ovat sen jälkeen vielä kipeämpiä. Nämä koirat kuitenkin vastaavat hoitoon todella hyvin. Mutta tämä liittyy ymmärtääkseni juuri lonkkakivun hoitoon, tuntuisi vähän oudolta että pahoinvoinnin kanssa menisi näin. Eli että kun hoidetaan oksentamista akulla potilas oksentaa seuraavan päivän ihan holtittomasti ja sitten paranee... Sitä miten Huimalle lonkkien kivun osalta aku on auttanut on vähän vaikea sanoa kun tämä muu sekoittaa pakkaa. En näe miten koira liikkuu kun ei se vatsakipujen takia jaksa liikkua... Eilen unohdimme kuitenkin aamulla antaa Rimadylin eikä Huima tuntunut tulevan siitä kipeämmäksi joten koetan nyt vähentää kipulääkettä.

Perjantaina kotona Huima söi vähän naudan mahaa, ja lauantaina aamulla annoin jo siipiä. Ei kuitenkaan käyty kävelyllä kun Huima oli niin väsynyt. Lauantaina illalla se sai sitten jonkinlaisia vatsakramppeja. Se käveli kummallisesti kuin yrittäen venyttää selkää tai takajalkoja ja halusi ulos. Ulkona outo kävely jatkui ja kun koira oli jälleen aivan omassa maailmassaan kannoin sen sisälle. Sisällä se sitten rauhoittui makaamaan lattialla sylissä ja jonkin ajan kuluttua rentoutui kunnes krampit tulivat uudelleen, kestivät ehkä vartin ja sitten Huima jälleen hiljalleen rentoutui. En antanut ruokaa illalla enkä sunnuntaina aamulla, mutta aamulla käytiin vähän kävelemässä sillä ajatuksella että jospa liikkumattomuus jumittaa vatsan jotenkin. Iltapäivällä kun isäntä tuli ensin kotiin Huima oli vääntänyt pihalle läjän mustaa kurakakkaa. Tämän jälkeen se voi selvästi paremmin ja annoin illalla piimää. Se vaikutti myös nälkäiseltä. Tänään eli maanantaina aamulla käytiin sitten taas kävelemässä ja Huima söi reippaasti. Se kävelee jo melko normaalin näköisesti ja tänään ravikin näytti pätkittäin ihan hyvältä.