Maanantaina hakuiltiin 19.6. pidetyn hakukokeen alueella. Mielenkiintoinen, mutta ei hirmu vaikea alue, melkein alkoi harmittaa ettei päästy kokeeseen. Koira ei alueella kovin paljon häviä näkyvistä, joten Vinhan ohjaus ja jopa risteilyttäminen olisi voinut onnistua, tai ainakin olis voinut näyttää siltä että koira menee sinne minne sitä ohjataan

Keli ei ollut vielä ihan mahdottoman helteinen ja hyttysiltä pystyikin suojautumaan vielä pitkähihaisella. Kuvassa ollaan tulossa alueelle Vinhan kanssa.

Vinhalle 4 maalinaista, vasempaan etukulmaan tyhjä, sitten oikeasta umpipiilossa oleva maalihenki. Sitten muistaakseni tyhjä vasemmalle ja oikealle piti tehdä toinen, mutta Vinha nostikin jo 150 metrissä umpparissa olleen maalihengen. Vasemmalle jälleen tyhjä, koira työskenteli vähän taaksepäin eikä jostain syystä saanut hajua maalihengestä vaikka meni kyllä riittävän syvälle. Seuraavalla pistolla maalihenki ylös, tyhjä vielä oikealle ja viimeinen maalihenki 200 metristä vasemmalta. Risteilytys onnistui pienessä määrin, eli onnistuin pari kertaa lähettämään Vinhan tyhjältä pistolta suoraan yliheittona toiselle puolelle, ja se vielä eteni suoraan. Treenin aikana tuntui ettei koira irronnut riittävän kauas, mutta oikeasti se taisi pääosin käydä sivurajoilla. Matka tuntui vain lyhyeltä kun tosiaan näin koiran kokoajan. Ihan hyvä treeni. Vinha olisi ehkä kaivannut pikku kylpyä treenin päätteeksi Se oli kuumissaan ja aloin jo miettiä onko se huonossa kunnossa kun ei olla päästy juoksemaan pitkään aikaan.

Kuva lähetyksestä, kuvista kiitos Riitalle!

Riemu teki kosketuskeppiä, etäisyyttä maalihenkeen noin 10 metriä. Meni ihan tuhannen huonosti, teki 3-4 hyvää toistoa sitten jäi hummailemaan muuta yms. Lopuksi kolme näyttöä, ne taas meni hienosti. Nyt sillä on se vauhti ja vimma mennä näytölle mitä jossain vaiheessa vähän kaipailin.

 

Keskiviikkona 29.6. juhlittiin Riemuttimen  1 v synttäreitä, vaikka oikeastihan ne on 30.6. Mulla meni päivät sekaisin, Voima kun on syntynyt 29.4. Mutta päivästä viis, Riemuttimella oli synttäreiden kunniaksi purkissa maksalaatikkoa näyttötreenejä varten Keli oli helteinen ja  ryhmän kanssa valittiinkin treenipaikka ilmastoon sopivasti 8-tien monttujen ympäristöstä. Käytettiin hiekkamonttua jossa oli pieni saari, ja "ajoluiska" montun keskelle. Aika potentiaaliset olosuhteet siis tehdä "yliuittoja" etsintätreeneissä.

Riemun kanssa tehtiin ensin jälleen kosketuskeppitreeniä ja se meni huonosti. Treenien jälkeen tein vielä itsekseni keppitreeniä sekä kosketuskeppi kädessä että vaaputtimessa. Riemu meni vähän paremmin, mutta oli edelleen hidas ja jäi pari kertaa nuuskimaan. Mietittyäni asiaa totesin että en ole yleistänyt tätä riittävästi. Metsä on haastava ympäristö, siellä on paljon kaikkea mielenkiintoista johon pienen labradorin huomio voi kiinnittyä. Täytyy siis tehdä vielä kosketuskeppitreeniä ilman muita häiriöitä metsässä yms. ympäristöissä. Näytöt meni jälleen hienosti. Olen nyt hiukan pidentänyt aikaa joka Riemun pitää istua sivulla, ja olen tarkkana ettei se lähde ilman käskyä. Neiti odottaa lähtölupaa melkolailla jouset takajalkojen alla ja menee kovaa Ja maksalaatikko maistui

Vinha etsi hiekkakuopan eli pohjavesilammikon ympärystän ja saaren. Sillä oli kolme maalinaista, yksi heti alueen alussa, yksi saaressa ja yksi kuopan "takareunalla". Ekan maalinaisen haju tuli kauas, eikä Vinha malttanut etsiä perille asti vaan otti rullan ja kävi rulla suussa tarkistamassa maalinaisen sijainnin. En hyväksynyt, lähetin uusiksi ja jouduin huutamaan Vinha pois kun se jälleen otti rullan hajusta. Kyllä näkyy ettei olla treenattu etsimistä maastossa kuin 2 tai 3 kertaa tänä vuonna. Vinha ottaa tästä nyt enemmän kierroksia kuin pk-hakuradalla mikä on jo sinänsä saavutus... Ja kun kierrokset nousee menee ilmaisut ennakoinniksi... Kolmannella yrittämällä kuitenkin ok ilmaisu ja jatkettiin matkaa. Tässä vaiheessa olisi pitänyt palata aluetta hiukan takaisinpäin hiekkakuopan reunalle, jotta koira olisi voinut saada ilmavainun saaressa olijasta. Menin kuitenkin eteenpäin ja Vinha sai ilmavainun kuopan takalaidalla toisella rannalla olleesta maalinaisesta. Se lähti uimaan (!) mutta törmäsi matkalla saareen menneen menojälkeen ja kääntyi saareen. Uintireissun ja hajun vaihdon takia sillä taisi mennä konseptit vähän sekaisin sillä se lähti tuomaan rullaa, palasi takaisin, toi uudelleen ja pudotti liian aikaisin. Lähetin uudelleen ja nyt tuli nappi-ilmaisu uimalla. Hauskaa että Vinha meni jokaisen kerran suoraviivaisesti ja uimalla saareen vaikka se olisi voinut noin 5 metriä kiertämällä kahlata sinne. Viime kesänä samassa paikassa nome-treeneissä se ei todella mennyt suoraan. Näkyy että toistojen määrissä rulla ilmaisun ja damintuomisen välillä on melkoinen ero rullan hyväksi. Kun saarinainen oli löydetty "oikein" ja palannut "mantereelle" Vinha lähti uudelleen työstämään jo aiemmin ottamaansa hajua ja jälleen se meni uimalla perille. Se taisi pysähtyä/pyörähtää matkalla olleessa ruohotuppaassa, mutta meni melko suoraviivaisesti maalinaisen luo. Olin ihan varma treeniä aloittaessa että VInha kiertäisi rantoja pitkin, enkä pidä sitä pahana sillä juoksemalla hommat hoituvat aina nopeammin kuin uimalla, vedet on harvoin puhtaita lampia tai järviä eikä kylmällä kelillä ole kiva että koira kastuu. Vinha kuitenkin ilmaisi tämän kolmannenkin maalinaisen tuomalla rullan uimalla ja menemällä vielä näytöllekin uimalla. Itse juoksin sitten rannan kautta perään. Olipa hauskat treenit, todella harmi ettei tullut kameraa matkaan!