Juhannusta edeltävä viikonloppu oltiin Marjutin luona Kalliolassa. Lauantaipäivä meni Mirkkan Control Unleashed -kurssilla, samoin sunnuntai aamupäivä. Paljon mielenkiintoista asiaa ja hyviä treenejä joista pitäisi kirjoitella ihan oma juttunsa.

Sunnuntaina venyi monen asian summana tosi myöhälle ennenkuin päästiin treenaamaan. Mentiin Marjutin, Peten ja Kirsin kanssa Volsiin jossa on meille tasamaan asukeille tosi kivaa maastoa: Kalliota, laaksoa ja vähän pöheikköäkin välissä.

Otettiin porukalla ensin hallintatreeniä ja ensimmäisen kerran huomasin että juoksu vähän haittasi Riemun keskittymistä. Sillähän oli siis parhaat päivät menossa ja se oli yrittänyt viikonlopun aikana jo ehdotella porukan leikatuille uroksille vaikka mitä. Nyt paikalla oli myös Devi ja sekös kiinnitti Riemun huomion ;-)

Etsintää Riemu treenasi viimeisenä juuri ennen puoltayötä ja saatiin melkein pimeä, ainakin hämärä tyynenkelin treeni. Pete teki ensin Fidon kanssa vähän vajaan loppukoealueen kokoisen alueen etsinnän, ja me mentiin sitten Riemun kanssa sama reitti. Alue oli osin tallattu Devin ja Maurin treeneissä ja alueen reunaa meni siis yhden koirakon jäljet, mutta osin oli myös ihan tyhjää tallaamatonta aluetta. Riemu kävi hieman kierroksilla aluksi, ja kun annoin sille luvan etsiä se teki lenkin tallatun alueen osaan ja tuli sieltä rullan kanssa. Samaa vikaa siis kuin Vinhalla tuossa vaiheessa; Ei paketti pysy alkuun oikein kasalla kun kierroksia on liikaa.

Kaikki kolme tyyppiä olivat piilossa, joten mulla ei ollut perässä kulkijaa ja suunnistin itse. Kierrettiin ensin kallioiden alta ja tiesin ettei sinne tule haju kallionkielekkeelle piiloutuneesta Petestä. Riemu liikkui reippaasti, se irtosi näkymättömiin, mutta tuli kyllä kun kutsuin. Jouduin korjailemaan pusikossa irronnutta rullaa pariinkin kertaa, mutta se ei haitannut menoa. Ensimmäisenä löydettiin Marjut melkein alueen toisen pitkänsivun päästä kallioiden välisestä notkosta. Haju ei ollut tullut kovin kauas, sillä Riemu oli juossut ensin lenkin 40-50 m päästä ohi. Ilmasu hyvä, näytölle mennessä ylitettiin kallio ja huomaavainen pikku koirani pysähtyi ihan itse kallionrinteeseen odottamaan että pääsin ylös ja jatkoi sitten ilman uutta käskyä!! Vau :D

Tokana löydettiin Pete sieltä kallionkielekkeeltä. Kieleke oli niin pieni ettei koira mahtunut sinne, mutta Riemu oli kyllä käynyt aivan jyrkänteen reunalla ottamassa rullan. Kolmantena Kirsi istui toisen kallion päällä avoimella paikalla puutarhatuolissa. Epäilin vähän olisiko se mörkö, mutta varmaankin tutun ihmisen haju auttoi, Riemu oli kiertänyt kohteliaasti Kirsin taakse ottamaan rullaan ja vei reippaasti näytölle.

Olipa onnistunut treeni! Alueen etsimistä on tehty viimeksi ehkä syksyllä, mutta koira pelitti erinomaisesti. Näillä eväillä se menisi kyllä haun peruskokeesta läpi melko lailla helposti. Kun vielä muidenkin treenit meni tosi kivasti saatiin onnitella itseämme siitä että ei menty ajoissa nukkumaan vaan lähdettiin vielä yhdeksältä illalla treenimetsään :-D