Loppusyksyn (alkutalven?) nomeilut on keskittyneet peltotreeneihin ja haku on jäänyt vähän paitsioon. Uuden Vuoden aaton aamu(päivä)lenkillä tein Riemulle pitkästä aikaa haun tuohon naapurin taakse metsään, tutulle alueelle siis johon on pikkuhiljaa kesällä rakennettu ruudulle pituutta. Laitoin nuorison kiinni puuhun ja Riemu näki kun vein damit, tosin vähän metsän takaa. Vein 8 damia, ruudussa oli myötätuuli ja pituutta 60-80 m. En ottanut mitään muuta vaan laitoin koiran suoraan ruutuun ja sehän haki. Ripeästi ja moitteettomin palautuksin Riemu etsi 6 damia. Vau :D

Iltapäivän puolella kun isäntä ehti metsätöistä heitettiin vielä vähän markkeerauksia. Entisen lantasiilon "rinteestä" isäntä heitti ison hallin päätyyn ja kasvimaan reunaan ensin ykköset molemmin puolin, sitten kolme kakkosta. Heitot tuli sen verran hitaasti että ehdin antaa Riemun katsoa ja sitten käänsin hieman rintamasuuntaa toiseen heittoon päin. Joka kerta haetutin/Riemu haki tokan heiton ensin. Se oli suorastaan rauhallinen ja rintamasuunnan muutokset, siis sivulletulot, meni napakasti. Ei ollenkaan kuumenemisen aiheuttamaa jähmeyttä. Muuten kaikki heitot löytyi hyvin, mutta ihan vika ei hämärässä näkynyt ja meni käytännössä kuulomarkkeeraukseksi jolloin Riemu juoksi reilun 10 m sivuun.

Uuden Vuoden päivänä tein haun samaan paikkaan, mutta nyt Riemu oli kiinni niin ettei se nähnyt kun vein damit ja lisäksi damien viennin jälkeen otin yhden ohjauksen pellolle (karkasi pelkästä käsimerkistä...). Jälleen vein 8 damia ja lisäksi alueella oli yksi edellisenä päivänä jäänyt. Myötätuuli. Ohjauksen jälkeen seurautin metsässä ruudun reunaan. Riemu liikkui jälleen tosi hyvin ruudussa ja haetutin nyt 5 damia. Se tuli vain kerran alueella selvästi takaisinpäin noin 20 m päähän minusta tyhjänä, mutta ei silloinkaan pysähtynyt tai edes katsonut minuun :D Tosi hyvä!

Iltapäivällä vielä peltotreeniä. Ohjausdamit ison hallin päätyyn, heittäjä-isäntä metsän kulmaan ja heitot siitä metsänreunan keskelle ja metsän päästä noin 20 m pellolle. Ensin ykköset, sitten kakkosia niin että käänsin jälleen rintamasuuntaa ennen toista heittoa. Ykkösheittojen jälkeen ohjaus, sitten vasta markkeerausdami ylös. Tokalla ohjauksella Riemu juoksi noin 10 m sivuun dameista ja kuunteli hienosti pysäytyksen + ohjauksen vaikka etäisyyttä oli aika pitkästi. Pellon puolelle tulleille dameille matka oli pidempi kuin metsänreunaan ja matkalla oli ehkä ollut peltopyyparvi, sillä heti ekaa kertaa juostessaan tänne ykköselle Riemun nenään selvästi "tarttui" haju maasta matkalta ja se pyörähti siinä ja sitten juoksi markkeerauksen lyhyeksi. Sama uudella yrityksellä, isäntä meni auttamaan jotta markkeeraus ei mennyt ihan hauksi. Sitten heitettiin pelkästään ykkösiä kaksi tähän samaan paikkaan jotta saatiin Riemu menemään sujuvasti tuon häiriöhajun ohi ja riittävän pitkälle. Väliin otin yhden ohjauksen.

Lopuksi tein lähihakualueen metsään pienillä dameilla ja damipalloilla. Hain molemmat noutajat ja Riemu sai jälleen harjoitella ensin odottamista. Tosi hienosti se malttoi. Vinha ei meinannut tietysti pysyä nahoissaan ja sai hakea kolme damia, sen viimeiset damit. Nenä kyllä toimi vaikka vasen etujalka vippasi aika karmean näköisesti. Riemu haki myös hyvin ja kuunteli pilliä.