Juhannuksen viettoon ajelimme Pirskeriin ja Riitta olikin tallannut Vinhulalle heti aaton aloitukseksi jäljen Pituutta taisi olla vajaa 1,5 km, ikää jäljellä 2,5 h ja keli kostea. Jäljellä oli yhteensä 8 esinettä. Jäljennostoon saimme ohjeeksi vain "tästä mökin ympäristöstä se lähtee" ja olin itse vähän epäilevällä mielellä, mutta hyvinpä tuo koira tiesti mitä pitää etsiä. Se tarkisti jälkeä ensin takajäljen suuntaan viitisen metriä, jatkoi sitten oikein ja heti alusta löytyikin musta kakkapussi. Seuraavakin esine oli lähellä, ja loput sen jälkeen nousivat myös varmasti. Jäljellä oli useampi tieylitys, joista ensimmäisellä oli myös tuore harha, sillä joku mies käveli tien vartta edestakaisin ja lähti pois juuri meidän edeltämme. Lisäksi tultiin aika lähelle yhtä mökkiä ja ylitettiin tie 5-10 metriä mökin pihaan parkkeeratun auton takaa, joten tahattomia harhoja jäljellä varmaan oli. Vinha pysyi jäljellä aika tarkasti, mutta teki toki normaaleja lenkuroitaan. Väittäisin että näiden lenkkien koko on kuitenkin pikkuhiljaa pienentynyt, mene ja tiedä. Miiku kulki perässäni gps:n kanssa, joten itse vain luotin koiraan ja hyvin pysyttiin jäljellä Vikana esineenä oli tennispallo, joka teki Vinhan kovin onnelliseksi

Vinhan suunnatonta innostusta jälkeen kuvaa osin varmaankin se, että jäljellä ollessaan se ei juuri reagoi hyvinkään lähellä kulkeviin muihin ihmisiin. Jos hälykoiraksi oikeuttava koe vielä joku päivä saadaa läpi, haluan tehdä Vinhalle jälkiä joissa loppuun on tallattu "U" ja jäljentekijä on mahdollista löytää ilmavainulla ilman että jäljestää "loppuun" saakka. Haluaisin että pelastuskoirana Vinha osaisi vaihtaa jäljeltä ilmavainuun mikäli jäljen tallannut ihminen on mahdollista löytää nopeammin sillä, kuin seuraamalla jälkeä tunnollisesti loppuun saakka. Mutta ensin täytyy siis saada joku koetulos. Ja se taas voi PEJÄ:ssäkin olla myös löytyneiden esineiden määrästä kiinni.

Juhannuspäivänä tehtiin vanhemmille tytöille, siis Miralle ja Vinhalle tarkkuusruutu. Vinhalle otin ensin pienen esineen nostamista ihan näkyviltä tiellä, sitten piilotin koiran nähden esineen ruutuun. Ensimmäisellä kerralla selvästi haistoi esineen mutta jatkoi etsimistä hetken ennenkuin palasi nostamaan esineen. Muilla kerroilla toi heti. Esineinä muovinen pullonkorkki (vähän iso) ja 20-senttinen.