Uusia pekoilijoita ilmottautui kevään infon jälkeen aika mukava porukka, joten meillä on nyt kaksi isoa treeniryhmää. Keskiviikkona olimme Miikun ryhmän kanssa raunioilla, osa oli poissa joten "vain" 7 ja 8 koiraa. Keli oli viileä ja tuulinen, kova lounaistuuli teki treenaamisesta erityisesti Vinhan kanssa aika haastavaa.

Otin omistani ensin Vinhan, ja valitsin sille vähän tyhmät piilot. Eka maalihenki uuteen paikkaan siirretyssä pystykaivossa. Jouduimme odottelemaan omaa vuoroa aika pitkään, myös radan alussa ja kaivosta tuli Vinhalle haju nenään pitkän aikaa. Niinpä se ei malttanut mennä perille asti vaan otti rullan ensin jo hajusta matkalla piilolle. Lähetin tarkistamaan asian uusiksi. Jatkoin tuulen yläpuolella alueen tarkistamista ja seuraava maalihenki olikin eli L-putkessa kuin olin tarkoittanut. Onneksi sentään menin näytölle vaikka luulin että koira toi nyt rullaa jo ihan arvauksesta. Loput kaksi maalihenkeä oli tornissa ja sen vieressä olevassa S-putkessa. Tornista haju levisi tosi kauas, ja ilmeisesti S-putkesta toinen haju sekoitti asiaa kun putken toisen pystykaivon kansi oli auki. Vinha meni tornin ekalle tasanteelle, otti rullan hajusta, mutta ei tuonut, sitten kiersi tornia ja otti jälleen rullan hajusta. Ohjasin Vinhan uudelleen tornin tasanteelle ja pienellä vinkillä se keksi mennä portaat toiseen kerrokseen josta maalihenki vihdoin löytyi. Sitten palattiin tarkistamaan S-putkea, Vinha otti rullan avoimen pystykaivon suulta, palkka mentiin hakemaan vaakaputkesta. Huh huh, melkoinen palautus maanpinnalle taas tuon ilmaisun kanssa raunioilla. Treenissä meni monta asiaa pieleen, Vinhalle ei todellakaan sovi pitkä odottelu radan reunalla niin että kaikki hajut tulee sen nenään, ei tuulinen keli, eikä varsinkaan ukko tornissa ja toinen aivan viereisessä piilossa kovalla tuulella. No, toki näiti pitää treenata, mutta ei nyt ehkä ihan kaikkia kerralla. Jo pelkkä torni tällä kelillä on haastava. Onneksi tuon saa sentään helposti ohjattua sinne niin että mahdollisesti kokeessa voin laittaa sen tarkistamaan myös ylemmät kerrokset. Mutta mitä tehdä kun noita hajuilmaisuja äkkiä tulee taas kuvioihin. Pitäisikö keskeyttää koko treeni ensimmäiseen ja viedä vaan koira autoon?

Riemu kävi etsimässä kolme maalinaista. Yksi oli S-putkessa ja Riemutin juoksi reippaana koko putken läpi maalinaisen luokse. Toinen taisi olla "temppelissä" radan takana, kolmannen paikkaa en millään muista. Viikon univaje alkaa todella jo näkyä. Mutta oli piilo mikä hyvänsä, Riemu käyttää hienosti nenäänsä, etsii reippaasti kaikki ja menee hyvin kohteliaasti maalihenkien luo syömään ruokansa  Alan lopullisesti haudata pienimmätkin haaveet Riemuttimen haukuttamisesta raunoilla. Metsässä siitä tulee rullakoira, ei epäilystä, mutta taitaapa tulla raunioillakin. Riemuttimen ehdoton vahvuus on kyllä nuo varmat jalat, vielä ei ole löytynyt paikkaa josta se ei olisi omin koivin selviytynyt

Kotona tehtiin luoksetulon loppuasennon (englanniksi olisi paljon helpompi termi, pelkkä front ) treenausta pihalla. 10+10 toistoa, hienosti neiti hakee suoran paikan. Jatkoin ed. treenissä aloitettua käskyn lisäämistä.