Huimula on parin viime viikon aikana mennyt taas terveyden osalta laidasta laitaan. Ennen Syötteen leiriä se oli reipas ja söi kohtuullisesti, tosin kuivamuona ei kummoisesti maistunut, mutta syöminen parani kun vähensin ruuan turvottamista ja laitoin vain vähän nestettä. Alkuviikko leirillä meni hyvin, Huimula harjoitteli jäljestystäkin sunnuntaina ja maanantaina kahden pienen pentujäljen verran. Ensimmäisellä noin 5 metrin jäljellä se ei oikein vielä tajunnut ideaa, mutta toisella nuuskutti sitten nameja jäljeltä niin että tuhina kuului Tämän jäljen päässä oli ruokakippo jolle Huima teki innokkaan loppuryntäyksen, mutta itse ruoka ei sitten maistunut. Ti ja ke Huima ei syönyt edes ihan kuivaa kuivamuonaa joten aloin antaa sille Vinhan lihakasvismössöä jottei se menisi taas ihan kuivaksi. Keskiviikkona se olikin ok reipas ja harjoiteltiin mökin pihalla kosketuskeppiä ja vähän istumista (kuvat otti Benita)

Keskiviikona Huima myös paini Raita-poron kanssa, Raita 1v osoittautui erinomaiseksi pennunkaitsijaksi

Torstaina sain Huiman syömään taas omaa ruokaansa yhden annoksen mutta sen jälkeen mikään ei maistunut ja koko pentu meni aivan oudoksi. Mahdollisesti sillä oli vatsa kipeänä sillä se veti selkää köyrylle ja joko makasi tai vain kulki mökissä robottimaisesti ympäri huonetta. Sama jatkui pihalla niin ettei kutsu "Huima" edes tuntunut menevän perille vaan pentu piti pari kertaa juosta kiinni jottei se mennyt naapurin pihalle. Perjantaina aamulla Huima söi hiukan Vinhan ruokaa, ja myöhemmin sitten oksensi kaiken ulos. Päivän mittaan se meni niin naatiksi että kotiin lähtiessä päätin ajaa Oulun päivystävän eläinlääkärin kautta, ja Oulussa saatiin sitten nestettä ja glukoosia suoneen ja nahan alle. Kotimatka Oulusta sujui nukkuen, ja sitten kotona maistui jo vesi ja hiukan ruokakin. Oulussa lauantaina Huima painoi 8,5 kg, eli painoa oli tullut kahdessa viikossa vain vajaa kilo lisää.

Näiden kokemusten jälkeen päätin että kuivamuonan syöminen saa Huiman osalta jäädä ja lauantaista lähtien se on syönyt raakaruokaa. Nyt aluksi jauhettuja siipiä sekä kanaa ja kasvismössöä. Annoin heti lauantaina pienissä annoksissa yhteensä 500 g siipiä ja nyt keskiviikkona ruokamäärä on 300 g liha/kasvista ja 400 g jauhettuja siipiä, siis sama määrä ruokaa kuin Vinhalla, eikä poika näytä enää ihan niin kuivalta. Ruoka siis maistuu nyt, mutta niin tekee myös vesi. Lauantaista lähtien Huima on juonut runsaasti, suorastaan holtittomasti ja tietysti pissaa tulee sen mukaisesti. Ja se jatkaa tätä myös yöllä. Koskapa täältä tuppukylästä ei saanut eläinlääkäriaikoja aikaisemmin, kävimme lääkärissä vasta tänään. Tosin Huima on ollut koko ajan tosi reipas joten mitään paniikkia ei ole ollut. Huima painoi nyt 9,5 kg ja siltä otettiin verinäyte sekä tehtiin virtsanäytteestä pikatesti. Tarkoitus oli ottaa myös puhdas virtsanäyte bakteeriviljelyä varten mutta Huimulipa onnistui pissaamaan oikein kahdesti eläinlääkärin lattialle, ja kun katetritkaan eivät sopineet ei näytettä saatu. Verinäytteestä katsotaan kuitenkin maksa ja munuaisarvot. Virtsanäyte bakteeriviljelyä varten otetaan ehkä ensi viikolla samalla kun haetaan rokotus. Juominen on nyt kuitenkin hiukan vähentynyt ja kun Huima on reipas elän toivossa että tuo olisi jokin nesteytyksestä tms. johtuva häiriö ja kaikki menisi itsestään ohi. Mutta katsotaan kun verinäytteiden tulokset tulevat.

Jotain mukavaakin vielä: Sunnuntaina Huima kävi raunioilla syömässä nameja ja kiipeämässä kasoille ja oli oikein reipas. Kuvia myöhemmin. Ja eilen harjoittelimme ensimmäistä kertaa kosketusalustaa. Voi miten keskittyneesti pieni mies miettikään millä palkan tällä kertaa saisi. Ihana katsoa sitä pinnistystä ja intoa Ja se mieletön keskittymiskyky