Lauantain koetta varten treenailin maanantain Pahojen kentällä Lohtajalla ja tiistaina Hopiokallion louhoksen "kentällä". Maanantaina tein ruudun Pahojen valkoisista kukkapurkeista ja leveästä muovisesta kehänauhasta. Otin ensin pitkähkön seuraamisen josta palkkailin makupaloilla ja lopuksi pallolla. Nyt meni juoksuosuus Vinhan mittapuulla jo aika tiiviisti. Sitten lähetin ruutuun ensin 15 metristä sitten 25 metristä. Vinha vähän haahuili ulos ruudusta pidemmällä lähetyksellä. Perään otin tunnaria niin että naksuttelin jälleen kapulan haistamisesta ja siirsin sen paikkaa joka toistolla. Kapulat oli rivissä. Vinha keskittyi aika hyvin, eikä tehnyt virheitä. Noin 5 toiston jälkeen aloin naksun sijasta sanoa nouda, ja Vinha toikin kapulan oikein siististi tuolta lyhyeltä matkalta. Lopuksi pidensin matkaa noin 5 metriin ja edellen meni hyvin. Sitten koira autoon ja ruutu uusiksi. Nyt lähetin jälleen ensin lähempää sitten 25 metristä. Ruutu oli nyt aivan kentän reunassa niin että sen takareuna oli muita alempana. Eka lähetys meni aika lailla pipariksi, Vinhula jäi haahuilemaan ruudun ympärille. Lisäksi se nousi kaksi kertaa ylös ruudussa kun lähdin kulkemaan kohti. Lopuksi vielä tunnaria, nyt kapulat oli ympyrässä ja Vinha oli aluksi ihan pihalla, mutta ymmärsi sitten mistä oli kyse eikä tehnyt virheitä. Jälleen naksuttelin noin 5 toistoa haistamista ja sitten otin myös noudon. Kerran Vinha nappasi kapulan huolimattomasti ja pudotti sen, mutta toi kyllä ihan oikean vaikka kapula putosi aivan toisen viereen.

Huima kävi myös kentällä ja sai palkkaa kontaktista sekä teki vähän kosketuskeppiä ja istumista. Lisäksi se olisi halunnut kovasti moikata jälkikurssia kentän vieressä pitäneet Lohtajalaiset

Tiistaina sitten tein ruudun Ikean muovimukeista ja keltaisesta jälkiliinasta Hopiokalliolle ja lähetin jälleen ensin lähempää sitten 25 metristä. Ja nyt Vinha oli sanan mukaisesti aivan pihalla koko ruudusta. Se juoksi suunnilleen ruutuun muttei pysähtynyt sinne vaan ulkopuolelle ja tuli vielä luokse . Lopulta harjoittelin lyhyeltä etäisyydeltä sitä että käskin Vinhaa ruutuun eri puolilta, oikealta ja vasemmalta menee hyvin, mutta jos koira jää ruudun taakse se tuppaa tulemaan yli ruudusta ennenkuin pysähtyy. Lopuksi tein ihan metrin päästä niin että naksautin kun Vinha ylitti ruudun reunan, heitin namin palkaksi, toisen namin ruudusta ulos ja jälleen naksu kun koira meni ruutuun. Hohhoijakkaa... Pitäisi varmaan lopettaa koko ruudun treenaus tältä viikolta kun näyttää menevän vain huonommaksi Lopuksi otin pari metallinoutoa, istutin koiraa pitkään edessä sekä kapula suussa että kapulan irrottamisen jälkeen. Sekä luovutukset, että sivulletulot oli oikein siistejä. Malttaisipa tuo kokeessakin olla pomppimatta...

Keskiviikkona kävin nopeasti Vitsarissa ja otin kaukokäskyjä niin että Miikku seisoi koiran vieressä ja takaviistossa aivan lähellä. Yksi virhe asennon vaihdossa ja yhdessä seisomaan nousussa Vinha eteni puolet mitastaan, muuten hyvä. Ei piitannut tuon taivaallista vieressä puhelimeen puhuneesta "liikkurista".

Tänään pitäisi vielä treenata, mutta mietin olisiko viisaampaa pitää vapaapäivä. Aika tiuhaan on nyt treenattu, ja ainakin ohjaajalla tursuaa jo tokoa korvistakin... SM-kisojen jälkeen taidetaan unohtaa koko toko ja keskittyä jälkeen.